Wosh!

Heja mig och Jennifer!

Gårdagen var tungsam. Upp tidigt, för lite sömn. Började klockan 8, innebärande att jag var uppe kring 6. Hade två-åringar igår igen. Himla roligt! Jag hade två patienter, två små pojkar. Så jädrans söta! Den första gapade utan problem. Den andra pojken fick jag till slut muta. Om han var duktig och lät mig titta lite på hans tunga (så jag kunde ta mitt Mutansprov) så skulle han få en sak av mig. Haha. Det roliga var att han bara fick en tandborste, men han blev väldigt glad ändå! Kändes inte jättebra att muta barnet, men, jag tror inte mamman tog illa upp. Det var dessutom hon som fick ta provet medan barnet tog på mamman också, himla sött :)

Vid 12 hade jag och Carro kastat i oss lite lunch och var på lunchmöte med Ann-britt, hon som har hand om pH-apparaten vi ska använda till Majskroksstudien.

Kl 13 var det full fart med föreläsning. Rätt tråkig föreläsning, men en rätt bra föreläsare. Om man bortser från skånskan som jag har lite svårt för hos vissa, men inte mycket att göra någonting åt. Vi fick som tur var sluta klockan 15, för hon skulle upp till Stockholm och föreläsa om något. Skönt!

Charlie och jag gick sedan i hällregn bort till biblo och skrev vårt barntandvårdsfall, så nu är det en sak mindre att göra på listan.

Halv sju var jag hemma igår. Då var jag måttligt less på skolan. Så jag tog mig faktiskt en ledig kväll igår. En ledig kväll med cookies, en lussekatt och ett glas vin, och dessutom lagade jag en god middag. Jag såg på Arga snickaren och Grey's och därefter tyckte jag att sängen såg lockande ut. En väldigt skön och välbehövlig ledig kväll.

Jag har sovit godare än någonsin inatt. Vaknade kvart i 7 helt av mig själv, men låg kvar i sängen och drog mig till halv 8. Klev upp för att åka till Spikmattestudien. När jag väl kom dit, fick frågan om jag provat spikmattor förut - och svaret är ja - så fick jag veta att jag inte får delta... Rackarns. Men, det resulterade ju dock i att jag hann handla tidigare och var hemma kring efter tio. Ringde mammsen och pratade lite med henne, hon är ledig idag :) Sedan har jag faktiskt pluggat tills nu, och nu har jag bara två frågor kvar!!!! BRA KÄMPAT! :)

Så ikväll är jag förtjänt av att besöka min karl med gott samvete! :D


Årets första...

...LUSSEKATT!!!

Ja, jag kunde inte hålla mig många sekunder från den där lussekatten. Jag värmde på den i mikron, och fy tusan vad gott det var! MUMS! Fast inget slår ju såklart mammas lussekatter. Men när jag inte har en mamma i närheten, så tar jag väl till Hemköps då... Snyft. Saknar min mamma!

Jag har äntligen skrivit klart allt utom diskussionen till min fallpresentation! Jag ligger bra till med den tror jag! Men fy tusan vad dålig den blir, jag skäms lite. Förra årets blev såååå himla bra, men det här...? Det liknar mer en berättelse. Sagostund med fröken Marklund kan väntas den 15:e december. Tror ni det uppskattas? Haha.

Imorgon ska jag sätta mig med Gerodontologi-frågorna när jag kommer hem efter att ha skrivit på Barntandvården med Charlie. Hoppas, hoppas, hoppas att det går snabbt!

Ta och ät en lussekatt ni med! Ni ska se hur mycket gladare ni blir ;)


Kakooor

Carro lurade på mig chokladcookies från Hemköp. 10 kr. Dessutom 2 lussekatter. Får jag skylla på PMS?

Nu är klockan halv åtta. Vad har jag åstadkommit idag? Jo. Ett patientbesök imorse, tandstensborttagning, info+instr och en apikalröntgen. Goodie. Nu är han klar hos mig. På eftermiddagen kom inte min patient. Såå. Jag har fått massvis med administration gjort, och börjar få rätsida på saker och ting. Jag håller tummarna för att patienten dyker upp på måndag, och att hon har karies, så jag bara har två prov kvar sedan. Snälla håll tummarna för mig, jag bryter ärligt talat ihop om hon inte har det...

Var inte klar från kliniken förrän 16.40. Jill klagade på att hon slutar 16.30. Jaha, so what? Jag slutar klockan 16, och inte katten får jag betalt för att vara där! Jag är just nu helt jädra kokt i huvudet, sådär som man bara kan vara efter en klinikdag. Inte undra på att jag inte får något gjort. Har dessutom fått en himlans huvudvärk.

Har smällt i mig 4 kakor. Hejja Ida! Nu ska jag istället byta ut kakorna mot vatten. Hjälper både mot sötsug och mot huvudvärk vad jag hört...

Sa till Carro på lunchen idag att jag helst av allt bara vill ligga hemma i soffan, nörda Grey's och mosa i mig kakor...Undra hur detta kommer sig?

Nu..ska jag nog ta tag i patientfallsrapporten, och försöka få klart allt utom diskussionen. Skall försöka hitta någon vetenskaplig artikel till imorgon också. Go Ida, Go Ida, Go Ida.

Thinking

Tänkarperiod...

Träningen var lika äckligt jobbig som alltid. Funderar över om det är hans pass, min dåliga kondis eller att det är rätt sent på kvällen? Tog i som om det var det sista jag skulle göra. Herreguud. Men riktigt skönt när man kommer hem, är nyduschad och bara sjunker ned i soffan en stund innan läggdags.

Jag orkar ärligt talat inte plugga något nu. Det var min tanke, att kanske göra en Gero-fråga. Men jag orkar inte.

Måndagen har gått. Den värsta dagen för dom flesta. Inte för mig. Tisdagen är min värsta dag. Studentkliniken ger mig fruktansvärd ångest för tillfället. Jag vill verkligen inte kliva upp på tisdagmorgnarna för jag vet att jag måste dit. Den här veckan är dessutom jobbigare än på länge. 8-16 alla dagar, + 16-18 på onsdag.

Jaja. Dags att sluta gnälla, men när dom här tänkarperioderna så är livet en ledsen gubbe.

Svar: Träna

Ja, klart att jag ska träna!

Det blåser som attan här! Hoppas det inte regnar också som det gjorde förut. Det gör visserligen ingenting, eftersom jag för nuvarande känner mig som en strålande sool!

På tre röda sekunder gick jag från åskmoln till solstråle. Det finns bara en person som kan ha ändrat på saken :) Jag skulle nog kunna leva hela veckan på den underbara meningen!


Jag har lyckats göra två av fyra frågor i Geron. Hade som mål att göra 4 idag med tanke på allt annat jag ska göra. Om de inte hade varit så svåra att hitta svaret till, så hade jag garanterat gjort alla. Ska försöka mig på en sista nu innan jag sticker iväg och svettas lite!

 
Kanske att jag borde spara ut mitt hår igen, och bli ljushårig?


Träna-inte träna?

Det är frågan...

Jag får lite smått panik nu igen. Det går alldeles för långsamt framåt med plugget! Även fast jag är effektivare än på väldigt länge! Eftersom jag nu får den här halvpaniken och ångesten, kanske jag faktiskt borde träna. Träningen brukar hjälpa mot det mesta som har med stress att göra, åtminstone för mig.

Känner på mig att jag kommer vara ett ordentligt PMS-monster den här veckan. Stress + PMS går inte riktigt ihop!

Julen närmar sig!

Jag höll på att sätta kakan i halsen när jag fick reda på att det är 1:a advent till helgen!

Jag och Carolina hade C-uppsatsmöte idag med Hagabarn. Det gick fint, jag hoppas att det finns föräldrar som är intresserade. Mötet tog inte ens tio minuter, vilket var lite snöpligt. Men då fick vi lite tid till en fika på Husaren istället - och det är ju ingenting som någon av oss lider av (om vi bortser från den ständiga pressen i skolan...). Vi satt och diskuterade, och det är bannemig första advent till helgen. Jag som har tänkt att julpynta i helgen bara för att vara ute tidigt då jag kommer åka hem. Men tidig blir jag ju inte. Det är ju då man skaa pynta. Snopet!

Och som alltid går tiden alldeles för snabbt. Vart har min höst tagit vägen? Och för tillfället så regnar den ju bara bort, så man är bara allmänt trött och less hela tiden. Klockan är bara 15, och jag har redan fått tända alla lampor för att kunna se någonting i lägenheten. Nu kanske jag överdrev en smula, men jag lider ju brist på solljus!

Sitter här och äter lite vitlökssill. Hur konstigt är inte det? I vilket fall så ska jag sätta fart med pluggandet jag måste hinna med idag. Jag hoppas på att vara så effektiv så jag känner att jag kan få unna mig lite träning ikväll! (Jag älskar att kunna säga att man får UNNA sig träning! Det peppar en hur mycket som helst, i jämförelse med att säga att man måste träna utav olika anledningar...!).

Göteborg och jag får även finbesök till helgen! Isa kommer på besök. Me like :)





Bjuder på en bild på Isa när hon kastar stövel @ Marklunds 7-kamp från i somras.
Hennes favoritgren sedan skoltiden (märk ironin).
Lika söt som alltid! <3
Vi hade förövrigt sjukligt roligt!

Jag är verkligen supersugen på att ändra om min bloggdesign! Ge mig idéer! Ge mig tips! Överös!


Lugn

Så fort jag är i din famn, så känner jag mig så himla lugn...

En massa god tacos, Funny people, vin, mys, Whose line is it anyway?, en underbar söndag med mys, frukost, lite plugg, mat, mys, mys, mys.

Whose line is it anyway? är nog min favorit för tillfället. Är man nedstämd när man är ensam kan man leta upp något klipp med dom och helt plötsligt är alla problem ur världen. Så himla skoj!

Att plugga i din närvo var verkligen en toppenkombination. När jag sitter ensam hemma går mina tankar var och varannan minut till dig. Jag känner mig så himla lugn när jag är med dig, ett lugn som ingen annan kan ge mig. Det är en underbar känsla. Att du dessutom gör mig himla lycklig och underbart glad, är ju ännu mer toppen. Hoppas du vet hur mycket du betyder för mig, handsome!

Nu ligger jag i sängen och skriver. Ska ta och borsta tänderna och krypa ned för att sova. Mina ögon kliar. Kanske borde jag byta ut min mascara? Fast...jag har nu ingen på mig just nu, så egentligen borde det inte vara mascaran heller.

Jag ogillar varje sekund jag är ifrån dig.

Underbaring!

Så oerhört underbar!


Mot Kortedala!

Jaaaa :)

Sedärja. Har faktiskt lyckats besvara 15 frågor till av alla 45. Så nu har jag "bara" 20 frågor kvar! Bra jobbat! Det som är lite jobbigt dock är att det kommer komma ytterligare frågor, men det är en annan historia! Så, nu tänker jag inte plugga mer idag. Ska packa ihop min dator och bege mig mot Kortedala nu :) :)

Hoppas alla får en trevlig lördagkväll! Det kommer jag garanterat ha! :)



Börjar äntligen få lite ordning på mitt pluggliv!


Knaggligt

Jag hade sådant bra flyt i pluggningen. Ända till jag kom till Å. Rundgrens frågor.

Har nyss ätit lunch. Maten innehöll alldeles för mycket bacon, inte alls gott! Så nu är jag illamående. Dumt.

Har en liten paus i mitt pluggande. Ska nog ta och diska lite och sedan hoppa in i duschen. Har tänkt tillbringa min kväll med min karl :) I like it! Dags att sätta lite fart då så jag kanske hinner få någon till Gero-fråga avklarad.



Glenn och piraten! :)
Såå fiin! :)


Solen

De utlovade sol idag. Jag bara undrar...var är den?

Hemma i Timrå skiner solen. Här är det grått och 10 plusgrader. Det ska vara KALLT den 21 november ffs! Min hemlängtan är väääldigt stor idag. Saknar alla där hemma. Väldigt mycket.

Jaha. Gero idag igen. Har som mål att hinna klart med i alla fall 15 frågor till idag. Jag hann mina 9 igår, med råge, och bestämde mig för att njuta av kvällen. I ensamheten. Jag undrar varför jag känner mig så nedrans ensam? Kanske för att jag bundit upp mig till en person...Vad vet jag? Jag stängde av IDOL - jädra skitprogram - hällde upp ett till glas vin och läste min bok istället. Mycket trevligare. Fick ett samtal också, himla mysigt.

Fick ett sms jag inte fattade något av heller, vilket inte var så konstigt. Skön kuk stod det. Well well.

Nu får jag väl ta och sätta igång...Hälsa solen!

Ensamhet

Det är när jag vet att andra är ute och roar sig som jag känner mig som mest ensam.

Har varit bortskämd med att slippa vara ensam ett tag nu. Jag har vant mig vid att inte vara ensam. Dumt. Jag känner mig väldigt ensam just nu. För ett år sedan hade jag bara suttit här och njutit av mina tända ljus och mitt rödvin. Jag gör inte det längre... Om det kunde plinga lite i telefonen ändå.

Det finns ju dessutom ingenting att titta på på TV. Idol står på just nu, men jag vet inte om jag tycker att det är så himla bra. Om en stund börjar Cirkus Möller. Det är ju i och för sig himla roligt att titta på men. Nä. Jag ska nog hälla upp ett andra glas rött gott vin och plocka fram min bok. Mhm...

Twilight - bara skräp

Citerar från tv4-nyheterna: "Jag brukar säga att jag andas Twilight".

...säger småbarnen. Herreguuuud. Vad är det som är så himla speciellt med Twilight? Kan någon berätta det för mig? Jag tvingades förra vintern se den första filmen hemma hos mina tjejkompisar. Jag kan ärligt säga att Twilight-filmen ligger högt upp på listan - när det gäller de sämsta filmer jag sett! Folk får gärna tycka att filmen är bra, men snälla, det behöver väl inte bli överdrivet?

Och neej, Pattinson är INTE snygg!

Tacka vet jag Stieg Larsson.


Delmål i Gero

Mitt delmål i Gerodontologin är att hinna besvara 9 frågor ikväll.

Utan delmål klarar jag nog inte av att svara på alla frågor. Jag är på fråga 5 nu, så jag antar att det ändå går framåt. Sitter samtidigt och lyssnar till regnet. Det började bli väldigt mörkt redan vid 16-tiden. Ska strax äta lite middag.

Frida har ändrat om sin blogg! Görsnyggt! Nu blev jag ännu mer sugen på att ändra om min! Tips?

Min kväll ska spenderas med tända ljus, rött vin och i första hand plugg. Är jag duktig kanske jag kan få kika lite på tvn också! Det är bara till att kämpa på...


Träningsvärk

Träningsvärken börjar sakta komma smygande. Men ack så skönt!

Min onsdagkväll var himlans trevlig. Mötte min sötnos på hållplatsen när han kom från jobbet, gick och handlade lite mat och så lagade vi lite middag och bara var :) Fläskfilé och potatis med grönsaker. Väldigt gott var det! Fick ett underbart sms efter vi skiljts åt. Sweeeet :)

Igår hade vi en ledig dag. Den tillbringades ute hos Carolina i Kortedala. Vi satt och skrev på våra fallpresentationer till Änggårdsbacken, och vi har nu bara diskussionerna kvar. Känns himla bra. Vi började även med presentationen i VetMet, samt skrev lite till C-uppsatsen. Blev bjuden på middag också, jag bara ääälskar Carolinas mat :) Sedan stressade (TOKSTRESSADE!!) jag iväg till träning! Hade jag varit två minuter långsammare så hade jag inte hunnit. Gosh. Fin uppvärmning, haha. Var hemma kring 21 igen efter att ha köpt ett nytt månadskort till bussen/vagnarna och en plopp saltlakrits (om ni inte smakat den så tycker jag ni ska göra det! helt fantastiskt god!)



Idag är också en ledig dag (jag hoppas ni förstår att det inte är lediga dagar, utan inläsningstillfällen, men så länge jag slipper åka till skolan, så räknar jag det som ledighet). Klev upp kring 08.20, åt lite frukost och packade träningsväskan. Sedan tog jag mitt pick och pack till Västra Hamngatans Friskis och Svettis och jympade en timme. Har aldrig varit på det Friskis:et, men det var faktiskt helt ok. Lite mindre sal dock, men det gick ju fint ändå! Att träna mellan 10-11 var helt underbart! Sedan mötte jag upp Carolina. Vi hann shoppa lite och sedan tog vi en fika på Centralen. Carro sitter nämligen på ett tåg till STHLM just nu, därav Centralen. Jag vandrade till Systemet efteråt och inhandlade en låda vin. Till min förvåning hade de höjt vinet med 11 kr! Nog för att 11 kr inte är hela världen, men från att ha kostat 128 till 139 kr, så tyckte jag helt plötsligt inte att det är ett kap längre!

Jag har även varit duktig och ringt föreståndaren på förskolan Hagabarn och bokat in ett litet möte med henne på måndag angående Majskroksstudien (vår C-uppsats). Jag har verkligen övervunnit min rädsla för att prata i telefonen med okända människor. Kommer ihåg första gången jag var tvungen att ringa en patient, jag gick och velade i flera timmar som till slut blev dagar och kände mig alldeles totalpuckad när jag lagt på. Alla har vi våra svaga sidor. Jag har heller inte kunnat ringa folk innan när jag haft andra som lyssnar, men nu spelar det ingen roll längre. Otroligt skönt. Jag antar att jag får se det som en vinst. Ett barnsligt beteende som försvunnit :)

Nu hade jag tänkt diska lite och sedan sätta fart med Gerodontologi-frågorna!


Efter tio

Sitter och tittar på Efter tio på TV4. Skön att höra någon med min riktiga dialekt.

Robban Pettersson från Takida sitter och pratar om sitt självmordsförsök år 2002. Det är ju heelt galet! Som tur var, när han satt i sitt badkar med uppskurna vrister, så ringde han ambulansen och fick akutvård och tvångsomhändertagning. Starka mediciner.. Och nu är han en av Sveriges största artist för tillfället. Tur att det blev ett misslyckat försök.


Liljekonvaljer!

Mmmmm! Min lägenhet doftar underbart av liljekonvaljer!

Eftersom min karl kommer hit tyckte jag minsann att en uppfräschning behövdes göras. Lite dammsugning, bortplockning av grejer och till på köpet golvmoppning med Ajax Liljekonvalj.

Nu väntar jag bara på att golvet skall torka, sedan ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig själv också! :)


Paraplystad?

Svar: NEJ!

Fy tusan för det här vädret alltså. Det är vad jag kallar typiskt Göteborgs-väder. Det stormar och regnar, innebärande att paraply inte kommer på frågan. Det funkar inte. De blåser sönder på direkten. Det enda som funkar är mina vita gummistövlar med rosa prickar på, och en regnjacka.

Undra varför jag inte införskaffat i en vattenfast mascara än? Det får nog bli det nästa gång...


Mutansprov!

Idag hade vi besök av två-åringar på kliniken :)

Vi har tagit lite mutansprover (för att kika om de har kariesbakterier) och gett kostinformation till föräldrarna. Hade först en liten kis som inte alls ville vara med på noterna. Man blir lite till sig ändå när de inte gapat, eftersom man mest har patienter som gapar utan problem. Min andra patient gapade friskt i alla fall. När jag bad henne gapa som ett lejon så gjorde hon minsann det :) När jag skulle ta mitt mutansprov, undrade jag om jag kunde få kika på hennes tunga lite. Blygt, men bestämt, räcker hon ut sin lilla tunga! Vilken sötnos! Hon blev nog glad över sin gröna tandborste också! :)

Tror ändå att barntandvård är min grej :) Vill åtminstone hamna på en klinik där de har barnpatienter. De lättar ju upp hela dagen! Fick även reda på sedan att min sista patients pappa förmodligen var övertandläkare - eller om pappan till honom var det. Hur pinsamt är inte det? Inte så konstigt att allt var perfekt med kost och sugvanor etc. Tur att ingen berättade det för mig innan jag hade haft patienten i alla fall! Kan inte hantera sånt!



(Bild hämtad från google.se)


Dalgång

Jaa, idag var det fasen inte långt till tårar.

Stressfaktorn i hela klassen är skyhög. Kan nog inte tänka mig att någon av oss mår bra av allt det här. Det är i sig inte speciellt svårt, men det är så sjukt mycket samtidigt - därav stressen. Har haft klinik hela dagen idag. Hade hoppats på att få göra mitt kariesreg. prov, men icke. Hon hade minsann ingen karies - förutom under en fyllning, vilket tydligen inte fick räknas. Så. Med 3 patientpass kvar, där jag nog bara har två tider lediga, måste jag försöka klämma in en kariesreg och två utvärderingar. Det är aslätt - om det bara hade funnits patienter. Har för fasen letat hela jävla terminen efter kariespatienter utan resultat! Vad gör jag för fel? Att jag dessutom tagit upp det med lärarna - efter att försökt som en idiot att hitta en patient - och det hela tiden sägs "ja, vi ska lyfta detta", gör inte saken bättre. Det hjälper väl inte mig att få höra att de ska lyfta det om det inte händer något!? Och jag undrar, näär börjar det bli kris för er? När går ni in med er ickebefintliga backup? 15.55 sista passet eller? Med all stress och press kände jag verkligen att hoppet övergav mig idag, och tårarna var någon millisekund ifrån att bli synliga. Kliniken är mitt största ångestobjekt! Jag hoppas det är på grund av situationen som är där - all jäävla väntan på allt, allt gnäll, all stress och press. Tisdagar = ångest. (Det lustiga är att samtliga i min grupp är överens om att tisdagar bara är ångestrelaterat...)

Jag hade dock ett mycket givande eftermiddagspass. Jädra tuff patient. Henne gillade jag! Supertrevlig, och det var nog den galnaste eftermiddagen hittills. Har nog aldrig haft så mycket folk inne i mitt bås, vilka sprungit fram och tillbaka, som idag.

I alla fall. Jag och Carro hade handledarträff senare klockan fem. Det gick lika bra som vanligt. Dom där två cariologerna vet hur man piggar upp nedstämda studenter. Dowen är ju bara så söt, så man går alltid därifrån med ett leende och känsla av lättnad.

Vi drog därefter till Max och käkade hamburgare. Vad hände där? Jag gillar dessutom vår övertrötta reaktion på kaffeskeden.

Jag: Åååh, taaack. (Carro kommer bärande på en kaffemugg till mig)
Jag: Hmm. Det här var då den konstigaste skeden jag sett. (Tar upp kaffeskeden ur muggen och tittar på den...)
Carro: Haha, men det är ju ingen sked.
Jag: PADDEL!
(Tystnad.)
Därefter gapskrattar vi båda två åt vår kaffepaddel! Den såg verkligen ut som en paddel. Att tröttheten tar över ibland är ju bara roligt!

Därefter åkte jag hem i min ensamhet, pratade lite med min sötnos, och därefter fixade jag informationsbladet till C-uppsatsen samt en ny hotmail-adress kopplad till C-uppsatsen. Jag och Carro är i alla fall världens bästa team!

NU har jag grejat med koksaltlösning, ögonsalva och steroidsalvan, så nu ska jag hoppa i säng.

Imorgon väntar barntandvård. Ska ha två-åringar för första gången. Jag räknar med att det blir kaos, men otroligt skoj! :)

Vårdcentralen nästa!

Så fick det minsann bli...

Min Helg:
Fredag - läs tidigare inlägg.
Lördag - en vända på stan med Carolina. Kom såklart hem med en ny tröja. Jag gillar den...
Kvällen tillbringades hemma hos Peter med glögg och pepparkakor (här börjas det i tid :)).
Söndag - en heeelmyyysdag hemma hos karln!

Jag har ju tidigare berättat om min strejkande kropp. Igår fick jag nog. Det kliade som fan i höger öga, jag såg ut som ett freak, och halsen kliade. Så imorse ringde jag vårdcentralen och fick en tid 13.40 idag. Hade patienter på Änggårdsbacken, åkte hem och duschade och åt lite snabbt, ut till Vårdcentralen och fick min dom. Eller dom och dom. Jag fick lite preparat utskrivna, och går det inte över får jag återkomma. Besöket kostade mig 50 kr. Därtill fick jag lägga ut cirka 250 kr för saker på Apoteket. Himlans skoj att bli av med 300 spänn för en sådan sak egentligen. Jag hoppas fasen det hjälper, för nu är jag less på att se ut som ett freak och klia mig hela tiden. Ögat var verkligen katastrooof imorse! Kliar och är alldeles rött...

Nog om det. Eftermiddagen har tillbringats med Martin. Det var minsann inte igår - tror det var 2,5 månader sedan sist vi träffades. En fika och lite stadsstrosande. Väldigt trevligt. :) Uppiggande såhär på en måndag.

Nu håller jag på att laga lite mat. Någon pastagratäng. Jag hoppas den smakar. Imorgon är det patientbehandling hela dagen. Det blir nog bra det...

Flyg iväg

Var gång du skrattar och ler
Allting roligt som du ser
Tänk på det och mycket snart
Flyger du med vindens fart
Så ta ditt första steg
Flyg i väg, flyg i väg, flyg i väg!





Det är ungefär så det känns just nu...
Som att jag bara vill fly från allt...
Jag flyr jag till Carolina,
en fika på stan,
perfect!


Sovmorgon

Den här veckan har nog innehållit alldeles för mycket sömn. Har inte sovit såhär mycket på flera år.

Dålig nattsömn = kommer upp sent på morgonen (nog för att 10 egentligen inte är jättesent...).

Vaknade inatt och blödde näsblod... Jippie. Och armen... GOSH! Sluuuta gör ont!

Lördag. Jag som vill iväg och träna, men med den här armen är ju det hopplöst. Snyft. Nu ska jag i alla fall äta lite frukost :)

Sushi!

Jaa Carro, nu har du nog ställt till så jag måste äta Sushi oftare...

Har inte fått alltför mycket gjort idag, men har heller inte känt mig helt 100 på grund av vaccinationen. Min arm är som en stor bulle, riktigt svullen, och gör riktigt ont. Har som sagt världens ledvärk också, det är väl det som är värst.

Åkte iväg och träffade Carolina för lite fika på NKs EspressoHouse i "vinter"mörkret :) Himla mysigt och trevligt. Därefter blev det en liten sväng på Lindex - lite nya underkläder, ett diadem (4 kr) och örhängen :) Fyndigt! Blev en sväng på Bolagret precis innan de stängde också. Carolina hade med sig Sushi till mig, vilken hon gjort själv. ASGOTT JU! Nu är jag fast! Det var bara det vita vinet som fattades. Mums! Fick även en chokladkalender av sötsaken :) Hon är för goo! :) Lika trevligt och mysigt som alltid!

Mammsen ringde när vi satt och fikade, det var trevligt :) Blir till att ringa upp henne imorgon och prata lite mer ;)

Nu sitter jag här i soffan och ser på IDOL. Tycker faktiskt att dom är riktigt dåliga för att vara så långt in i tävlingen... Sitter och smaskar i mig lite vindruvor, ost, choklad och godis. Är det inte fredag så säg?

Home



Det snöar här i Göteborg.
Det får mig att känna mig aningen mer hemma, och mer lycklig.
Synd att det aldrig blir en lika fin vintervärld här nere som hemma.
Det går några dagar och så är allt förvandlat till slask,
och då vill jag lova att jag inte lovordar Göteborg...
Vintrarna är hemska här nere.
Så när det snöar,
så är hemlängtan stoor!


Smärta

Smärta is the word.

Har lyckats handla lite på Netto och ätit en långsam frukost, samt duschat. Nu sitter jag här i myskläder och min gosiga kofta och ska väl försöka dra igång med plugget...

Har förgrymmat ont i armen idag. Ledvärk och huvudvärk. Trött. Vanliga symtom; ja.
Jennifer och Anna som tog sitt vaccin för tre dagar sedan, har legat däckade i feber, medan Linn och Pia bara har haft ont i armen. Jag undrar hur det slutar för mig? Hatar i alla fall ledvärk...

Astrött. Det är jag.


3vligt!

När jag öppnade brevlådan såg jag att jag hade fått min Ginza-beställning :)

Dagen har bjudit på:
- sov hos Peter, så fick stiga upp tidigt, men åkte hem och sussade till halv elva :)
- BVC; mycket söta barn, jag = dålig insats
- Influensavaccination; en timmes kötid, smärtfri injektion
- Handling på ICA Maxi i Mölndal med Carolina :)

Kvällen bjuder på:
- Mat
- Städning
- Myskväll i soffan med brieost, oliver, vindruvor och Vingar av glas

Nu väntar jag bara på symtom. Har lite ont i armen, men annars så.
Nu har jag tagit mitt ansvar, tar du ditt?


Mess of me

Det är så jag känner mig. Som en enda röra!

Jag är oerhört glad över att jag har en så fruktansvärt bra klass! Den här skithösten (om vi håller oss till ämnet SKOLA) hade jag aldrig orkat med annars. Vem kom på att man måste spara alla kurser till sista veckorna? Jävla puckon! Det spelar tydligen ingen roll om man går i klass 1, 6 i 9:an, på gymnasiet eller på UNIVERSITETET! Det är tydligen lika jävla dålig planering oavsett vart man hamnar!

Slipper åtminstone sova ensam inatt. Är tacksam för det. Har inte sovit bra inatt heller... La mig kring 10. När klockan hade slagit tolv, hade jag ännu inte somnat. När jag väl somnat, så vaknar jag varannan timme. Jag hoppas jag kan sova bättre inatt. Jag är sjukt trött...



Känsla: Ensamhet.

Ida: Alltid redo!

En väldig överdrift, men just nu är jag redo!

Har suttit och pluggat väldigt effektivt sedan klockan 18. Åtminstone så effektivt som det har krävts. Nu känner jag mig väldigt redo inför den här flumtentan, så bring it on baby!


Om ni behöver veta någonting om kriser, stressorer, kultur, KASAM och andra (o)begripliga grejer, så kan ni härmed fråga mig...

Jag räknar kallt med att klara den här tentan imorgon!


En vän med en bil! :)

Bon Jovi - UGLY

If you're ugly, I'm ugly too
In your eyes the sky's a different blue
If you could see yourself like others do
You'd wish you were as beautiful as you

And I wish I was a camera sometimes
So, I could take your picture with my mind
Put it in a frame for you to see
How beautiful you really are to me

If you're a nut, then I must be a screw


Coffee!

Mer kaffe åt folket!

Nu börjar tröttheten komma ikapp mig efter att jag hade problem med att somna igårkväll. Det luktar nybryggt kaffe i hela lägenheten, och jag sitter precis med en kaffekopp bredvid mig med rykande, färskt kaffe. Doften av denna delikata och uppiggande dryck, är ett säkert tecken på att jag antingen är trött, eller har tenta snart. Och i detta fallet är det båda sakerna. Jag är trött, och imorgon stundar tenta i psykologi.


Matmagasinet

Jag köpte Matmagasinet förra veckan, och idag gjorde jag en rätt därifrån. Mumsigt blev det! Lätt som en plätt och tog ingen tid alls :) Rekommenderar den matlagningstidningen starkt om man har brist på inspiration! Det bästa av allt: den kostar bara 32:- !

(Bild lånad från Google.se)




Plugg. Matlagning. Plugg. Träning. CHECK!

Äckligt jobbig träning, men gosh så underbart skönt! Hoppas på en massa träningsvärk imorgon! :)

Dagens belöning:

Ett jympapass på Friskis och Svettis!



Efter att ha suttit och pluggat hela dagen, tänker jag belöna mig själv med ett jympapass på Friskis. Genom den fysiska aktivitet som det ger mig, kommer jag dessutom att öka min stresstålighet (psykologin rullar för fullt i huvudet...). Tycker att jag har fått in mycket idag, och träningen brukar hjälpa mig att sortera allt i skallen så det hamnar på rätt ställe. Alltså gör träningen att informationen blir begriplig och hanterbar? Genom att utnyttja restiden till att plugga, känner jag även att jag inte slösar bort tre timmar vilka jag egentligen hade kunnat plugga på. Träningen börjar 20.00, så får bege mig härifrån om cirka en timme. Det blir plugg dit, lite träning (ingen lugn träning), dusch, plugg på hemvägen och lite avslutande plugg när jag kommer hem. Sedan ska allt läsas igenom och därefter blir det en god natts sömn - förhoppningsvis (inatt har jag nog varit mer vaken än sovandes). Jag lär vara helt slut imorgon, men det ordnar sig alltid. Har ingen patient på eftermiddagen imorgon kom jag på, det får bli lite mandibularanestesi-raggning samt administration då. Det behövs skulle jag tro.

Ta era rumpor till träningslokalen ni med vetja! :)

Nätshopping!

Oj nedrans! Jag blippade in på Ginza.se och kunde faktiskt inte motstå att inhandla Vingar av glas samt säsong 5 av One Tree Hill. Allt för under 300 kr. Var inte det ett klipp så säg?

 
One Tree Hill säsong 5, just nu 199 :- på Ginza.se

 

 
Vingar av Glas, just nu 49 :- på Ginza.se

(Bilder lånade av google.se)


Piano Tributes

Jag öppnade mitt älskade Spotify och såg på "Home" att det fanns Piano Tributes. Var såklart tvungen att kika in där och se vad som erbjöds. Nu är jag fast. Kända hits spelade på endast piano. Vackert <3 Jag saknar mina pianolektioner. Det kanske är någonting att ta tag i till sommaren då jag faktiskt inte går i skolan längre? Skulle jag få jobb hemma kan jag garantera att jag hör av mig till min gamla pianolärare Gunilla.

Ju mer jag tänker på det, desto mer saknar jag att spela piano...

Ett livsmål: Att ta upp pianospelandet igen!


TentaPlugg



Inför en tenta är mitt bästa hjälpmedel datorn.
Den stjälper mig, och hjälper mig.
Jag trycker in information genom att skriva, och eftersom jag skriver så pass mycket snabbare med datorn, är den ett utmärkt verktyg.
Den stjälper mig dock eftersom det är så himla skoj att blippa in på FB, Aftonbladet och blogg.se.

Jag har dock kommit igång och jag känner att saker och ting fastnar.
Jag tycker ju dessutom egentligen att pluggningen är himla kul.
Jag har bara inte fått ordning på mitt liv riktigt än, utöver kärlekslivet.
När kärlekslivet är på topp, är pluggmotivationen i botten och vice versa.
Men jag kan leva med det.

Hur pluggar ni bäst inför en tenta?

Peppning: Jag kommer klara den här tentan också, precis så som jag klarat alla de andra!


Måndag

Ny vecka, nya tag. Som jag alltid säger. Och som slutar på samma sätt...

Jag ser ut som ett freak denna måndagsmorgon. Jag har förmodligen (?) munsår, åtminstone är jag ordentligt torr om läpparna (har aldrig haft munsår så kan inte avgöra när jag har det och inte), jag har två blodsprängda ögon som kliar (fråga mig inte varför) och har utslag på halsen. WTF!? Vad är det för fel på mig? :( Dessutom strejkar den övriga huden i ansiktet. Jag är jättetorr och det kliar en massa. Lite orolig blir jag allt, vad är det som händer?

Vårdcentralen nästa kanske?

Det är förövrigt ett värdetransportrån här. Himla bra...

Idag blir det plugg för heela slanten.


Inte enligt planerna

Det är inte alltid allt går enligt planerna. Men jag är inte mindre lycklig för det. Kanske bara aningen mer stressad.

Jag drog och tränade enligt planerna igår. Kring 12 var jag i full fart med jympapasset (ni får gärna tycka det är töntigt, men jag trivs utmärkt med Friskis jympapass, och ja minsann, det är jobbigt!). Innan jag drog till passet hade mina dagsplaner ändrats. Från att bestå av träning och plugg, till att umgås med Peter. Ni förstår säkert att det inte fanns några tveksamheter på att planerna skulle ändras efter det erbjudandet. Så vid 14-tiden befann jag mig på Kortedala torg och blev mött av den finaste :) Vi handlade lite, åt sedan lite lunch och hade en trevlig kväll. Det blev lite RockBand. Trummorna var himla skojiga :) Fick se på Madagaskar i min ensamhet medan mr handsome somnade :)

Mornarna är dom bästa. Det finns inget mer underbart än att vakna upp vid någons sida. Speciellt inte vid hans sida! (: Planerna idag blev väl kanske inte heller som tänkt. Hade väl tänkt att vara hemma senast 15 för att få lite plugg gjort, men det blev inte riktigt så. Lite Erik och Mackan, Youtube-underhållning, standup och annat smått och gott fick det bli ist :) Jag är inte den som tackar nej till sånt.

Jag känner mig konstigt nog inte alls jättestressad över onsdagens tenta. Jag borde vara det med tanke på hur minimalt jag pluggat. Men jag har lärt mig en sak genom allt det här (genom mitt minimala pluggande i höst...) och det är att jag inte behöver ha sådan himla prestationsångest. Jag klarar mig oftast toppenbra ändå. Så på ett sätt är det nog bra för mina nerver. Jag har härmed identifierat och minskat en av mina stressorer (lite har jag minsann fått in i huvudet ändå!)



Ibland måste man ju bjuda på sig själv också!


Weekend.

Nu var helgen här igen. Snart har halva helgen gått. Tragiskt.

Bion i torsdags var toppen! Upp med 3D-brillorna på. Vet inte om jag kan se en animerad film igen om det inte är 3D. Bästa animerade bioupplevelsen hittills. Riktigt coolt! Ni som inte varit på 3D-bio borde verkligen gå, det rekommenderas starkt!! Nog för att det var en smula dyrt, men det var lugnt värt det och det kommer definitivt att göras igen! Varför inte ta med någon nära vän och se Upp! med varsina 3D-brillor? Filmen var riktigt bra!

Tillbringade torsdagsnatten hos min fina. Fick kliva upp tidigt igår även fast jag inte började förrän ett. Men det är det värt när man slipper sova ensam. Gårdagen var en märklig dag. Åkte in till skolan till halv nio, satte mig först i matsalen och åt lite frukost. Linn kom förbi, så hon och Linda skulle skriva på C-uppsatsen, så jag följde med dem till CDI. Pluggade lite - försökte åtminstone - och vid halv tolv gick vi ned och åt lite lunch. En trevlig förmiddag som avslutades med lite fredagsfika :) Sedan var det föreläsning i Statistik - astråkigt. Tur det var en bra föreläsare i alla fall, annars hade jag somnat.

Kl. 16.15 satt jag och Carolina på IKEA och åt köttbullar med potatis, sås och lingonsylt. 16 kr :) Me like. Därefter gick vi runt en sväng, var inte meningen att jag skulle ha något, men det ändrades snabbt. Vi gick till sist till Bauhaus och handlade lite. När jag efter mycket konkande väl var hemma, kunde jag konstatera att jag hade köpt mysfaktorer (ljus + 2 ljuslyktor) för cirka 350 kr. Kanske inte riktigt det jag hade tänkt mig, men attans vad mysigt det blev i mitt stackars hem. På hösten får man fylla hela lägenheten med ljus.

När klockan var 20.45 igår hade jag slocknat..

Lördagmorgon. Tidig morgon. Gick upp 8. Sovit alldeles för mycket. Gick och handlade vid 9 när Netto öppnade. Har nu ätit frukost och ser på nyhetsmorgon. Vuxet? Maybe. Det är bara för att TVn inte bjuder på annan underhållning just nu. Inte ens barnkanalen var något att hänga i granen...

Om en halvtimme ska jag bege mig mot träningen. Det är nog precis vad jag behöver idag. Har fått tillbaka min stressklump och är på dåligt humör. Inte i bemärkelsen att jag är arg eller sur, utan i bemärkelsen att jag är ledsen. Jag vet inte varför, men det är väl så ibland...


Vilket pluggteam!

Carolina & Ida är nog det bästa pluggteamet ever ;)

Träffade Carro en sväng igårkväll kring halv sju. Vi satte oss på nya - som kanske inte kan kallas nya längre - EspressoHouse, beställde kaffe och cola, startade upp våra älskade datorer och började faktiskt skriva på vårt ena patientfall till Änggårdsbacken. Det var egentligen tänkt att vi skulle börja idag, men efter ett samtal kring fem igår bestämde vi att vi skulle börja ikväll, så kunde vi surra av oss lite också. Vi kom faktiskt en bra bit på väg, himlans nöjd!

Fick ett ryck och handlade lite godis igår också. Bestämde mig först för att jag skulle ha en sort endast, det gick inget vidare. Sedan blev det två godisar av två sorter, men det gick inte heller bra. Så till sist bestämde jag mig för att handla tio olika godisar. Sagt och gjort :) En guldpeng fattigare och tio godisar rikare (det blev nog inte ens tio stycken) vandrade jag bort mot bussen med Carro. Väl hemma diskade jag - jag missade såklart Grey's - slog på Erik & Macka - snygga och smärta, och mosade i mig mitt godis :) Ibland får man! Lill-lördag!

Idag ringde klockan klockan 8. (himla lustigt det såg ut då...). Drog upp persiennerna och såg att det singlade ner småååsmååå nästan obefintliga snöflingor. Lycka :) Blev mindre lycklig när jag fick höra att det är vitt på marken hemma, jag vill också ha snööö!! Snyft.

Begav mig till Condeco med Carro, öppnade datorerna även där, köpte en kaffe och började skriva på patientfallet. Ena delen av det ena fallet är klart, samt en del av det andra fallet. Bara diskussion och lite resterande fakta kvar. Bra jobbat! Vi lunchade även på Condeco. Jag är fortfarande mätt...

Åkte sedan hem och här är jag nu. Har städat undan lite, lyssnat på lite musik på Spotify (jag rekommenderar fortfarande Itchy Daze starkt :)). Ska dra ut psykologin och börja kika igenom den lite. Eller kanske unna mig en liten lässtund? Vi får se.

Min bror har gaddat sig idag. JAG VILL OCKSÅ!!!!
Systrarna Hjort har nöff-sjukan. Inte bra!

Lite mat. Kanske lite läsa, eller plugg. Lite förberedelse med frukost och lunch inför imorgon. Bio kl. 20.20. :) Toppenkväll blir det! :)

Hälsa snön från mig!


Livsuppdatering!

Vilken dramatisk titel!

Redovisningen förra veckan gick ju smärtfritt måste jag väl erkänna. Kvällen spenderades ute i Kortedala. :) Someone var lite putt för att jag var så seeg. I'm sorry.

Fredagen var en ledig dag. Var uppe väldigt tidigt - sånt man får stå ut med när man övernattar hos folk som arbetar, men det gör inget. De tre små orden fick mig att skina som en sol ändå! :) Tanken var kanske att spendera dagen med plugg, men det blev inte så. Det blev istället frukostfika med Carolina, och därefter en himla massa shopping. Jädrans snygga klänningar. :) Därefter lurade arbetaren ut mig till Kortedala igen, då det var en halv dags jobb som gällde. Såå, jag smet iväg till Kortedala och tillbringade hela kvällen där. Bosse & Gunilla var himlans trevliga, och bjöd på god tacos :) Kvällen avslutades med samma underbara ord som morgonen började med. Kan jag vara annat än lycklig? :)

Lördagsmorgonen började med mathandling. Sedan storstädning av lägenheten. Jag trixade i ordning allt jag skulle ha med till Carolina, där Halloweenfest stundade. Jag var en pirat, och festen var himlans lyckad tycker jag allt! Hade jättetrevligt :) Underbara människor!

Söndagen. Ett uppvaknande i Kortedala där jag blev påmind om att det varit fest dagen innan. Jädra rödvinshuvudvärk! Det sista glaset hade kanske kunnat slopas, men så är det. Alltid lätt att vara efterklok! ;) Kravlade mig upp kring 12, fick i mig lite frukost och massa vatten, och därefter blev det en promenad :) Det bjöds sedan på potatisgratäng och fläskfilé, mums! En slö-slapp-&-likgiltig kväll stundade, framför tvn. Lite matprogram, Filip och Fredrik och lite annat. Kring 22.30 satt jag på vagnen hemöver och flinade fånigt för mig själv...



Ny vecka, nya tag. Måndagen tillbringades med gamlingar på Änggårdsbacken. Hatar att komma hem och så sitter doften kvar av en riktigt oren mun! Men så är det. Jag gör en lovely insats och jag älskar det! Tvättade all min tvätt på måndagskvällen för den som ville veta, duktiga jag!

Gårdagen gav inget annat än klinik hela dagen, med visserligen bra patienter - tänk vilken skillnad det är på en patient som har förtroende för en, och en som inte har det - och kvällen blev stillsam med plugg. Önskar att det tog lite mindre tid att transportera sig från punkt A till B i den här staden. Då hade jag sluppit sova ensam. Men så är det...

Idag...Idag...Jojustja. Barntandvård! Hade en assöt liten tös på 9 år. Pratglad och bedårande. Barntandvården ger mig en kick, en riktig energikick. Jag älskar det! Kanske är barntandvård min grej? Jag måste ju få säga att jag är förvånad över hur väl jag tar hand om barnen, kanske är jag inte lika värdelös när det gäller barn som jag tror? Och uppenbarligen så tycker ju barn om mig, det är ju bevisat från ganska många håll. :)

Åhå! Nu lyser solen här i Göteborg! Det var ett tag sedan.

Jag ringde mormor igår för hon fyllde 75. Hon blev såå glad :)

Kvällen ska tillbringas med psykologi och Grey's. Imorgon väntar en effektiv pluggdag med Carolina där vi ska skriva ett av våra patientfall till Änggårdsbacken. Kvällen bjuder på bio med PTR & två av hans kollegor :) Tipptopp!


RSS 2.0