Jul på Liseberg

Igår träffade jag Martin på Hjalmar vid 17-tiden. En planerad "Jul-på-Liseberg"-kväll stod på schemat. Himla mysigt måste jag bara få säga. Jag önskar att alla kunde få uppleva det! Det är såå mysigt! Jag försökte ta lite kort, men upptäckte att kameran inte alls var speciellt peppad - nästan urladdad - så det blev inte så många kort. Å andra sidan konstaterade jag åter igen att Jul på Liseberg inte gör sig på bild, det är en sådan sak som bara måste upplevas. Nästa år vill jag att töserna där hemma kommer ner kring jul och går på Jul på Liseberg :)

Avrundade kvällen med Lisebergskaninernas julshow - fast det hade ju varit lite mer trevligt om man såg någonting. Åkte hem med frusna fötter och spelade lite guitar hero och TP. Drack glögg och åt hembakta lussekatter. Måste säga att det var en väldigt lyckad kväll :)

Måste tillägga att jag inte förstår mig på hur man kan lägga den tråkigaste tentan i slutet på terminen. Protetik. Så oerhört trist. Speciellt när man själv inte ens kommer få hålla på med det. Men det måste ju läsas, så nu ska jag allt fortsätta. Men först en dusch. Ni kan inte tro vad opeppad jag är inför onsdagens tenta. FY! När det lider mot jul vill man ju bara gå runt i stan och mysa på, eller sitta hemma framför tvn och bara mysa. Man vill åtminstone göra allting annat än att plugga. Känns inte som jag hinner njuta av julen här nere i år. På onsdag är det tenta på eftermiddagen efter patient-passet. Räknar med att det blir en 16-tenta. Sedan kommer man vara helt slut och vill bara åka hem, och då behöver man packa resväskan. För på torsdag bär det av hemöver mot Timrå. Dessutom är det patientpass på torsdag med, så då behöver man lägga sig tidigt. Hur skall detta gå? Nu i efterhand hade det varit skönare att åka hem på fredag, så hade man kunnat njuta på både onsdag och torsdag, men man får inte alltid som man vill.

Och jooo, jag längtar visst hem!! Det är bara det att man hade velat njuta lite mer här nere också. Hade velat gå på Liseberg en gång till i år, men det blir ingenting med det. Vemod.

På återseende.

Lucia

Jag ska ärligt säga att jag inte orkade pallra mig upp imorse för att kolla på Lucian. Men det kanske inte var så konstigt egentligen?

Min kära vän Carro var hit igår :) Vi satt faktiskt och pluggade hela kvällen! Vi är duktiga vi! Hade supermys. Åt alldeles för mycket kolhydrater i form av godis dock ;D Men det är berättigat just nu!

Ikväll ska jag faktiskt på Jul på Liseberg med Martin :) 

Hörs! 

Frukostmöte!

Idag är det en ledig dag - innebärande pluggdag!
Åkte in mot Vasaplatsen vid 8 imorse för att möta Linn och Carro på Espresso House. Protetik stod på schemat, och julklappsbyte. Himla mysigt måste jag säga, förutom att jag faktiskt inte kan ett piss inom protetiken. Lovande. Fick en söt mjölkflaska med en kossa på av Carro i julklapp, och två assnygga bokstöd från Linn och Carro :) Tack! Älskar bokstöden!

Åh! Upptäckte nyss till min förtjusning att Google har börjat med sökförslag, ni vet, ungefär som det fungerar på Youtube! Helt underbart. I like it!

En helt vanlig dag?

Nej, idag är ingen vanlig dag, för det är Hjortis födelsedag. Hurra, Hurra, Hurra!




Den 11 december 1988 föddes en liten Elin.
Idag, 20 år senare, är hon en riktig partyprincess,
och har från och med idag även rätten till att köpa upp hela Systemets spritlager
- om hon så önskar!
Grattis sötnos! <3


Förträffligt

Starcups är verkligen helt underbart. Engelsktalande ägare, gott kaffe och underbart fika. Dessutom trevlig inredning och en härlig miljö. Det enda negativa är att det ligger vid Prinsgatan. Kanske inte det ultimata för mig och Carro, jag i Backa och Carro i Kortedala. Men det är sådant man får ta. Vi jobbade på bra i lördags måste jag säga. Blev surr och en del strosande kring stan med de fina julbelysningarna som sitter uppe. Helt sjukt fint. Det fattas dock snö...Kvällen blev lugn med städning och tv-tittande.

Gårdagen ägnades åt pluggning, julklappshandling och adventsfirande. Varför bara fira på första advent? Jag och Martin drack glögg, åt pepparkakor, tryckte i oss godis (så himla bra...), och åt god mat. Dessutom spelade vi TP hela kvällen. Dock ett väldigt gammalt TP, innebärande att man kanske kunde var 10:e fråga. Jag ska införskaffa mig ett TP, det är görnajs!

Nu sitter jag ensam i min lägenhet. Har kommit hem från biblioteket där jag träffade Carro för att göra klart näringsläran. Nu är uppgiften inskickad och klar, vilket team vi är! Har även ringt in en patient till på onsdag, bara torsdagen som behöver fyllas på. Det kommer bli bedövning på onsdag, lite nervigt, men det går säkerligen bra. Ska alldeles strax ta och bege mig till Friskis för ett pass. Har sådan sjuk huvudvärk, så jag hoppas det släpper efter det så jag kan åka hem och laga mig en god middag och plugga.

Adjöken Adjö!


Reconsider Me

Vaknade upp till ännu en av Göteborgs mulna dagar. Fattas bara att det börjar regna. Sitter och tittar på mina otroligt fina julblommor. Mmm. Skulle behöva köpa lite julkryddor till min adventsljusstake. Skulle även behöva handla mat, men energin finns inte, så det får bli imorgon efter träningen istället. Ännu en vecka har nu lidit mot sitt slut - inte än, men imorgon kväll - och den har väl mest inneburit tentaplugg. På tal om tentan så gick den jättebra. Bättre än förväntat. Resultaten av Patologi-tentan var skrattretande.. Maxpoäng 33, alla i klassen - alla - låg mellan 32-33 poäng. Då kanske man skall börja fundera över att kanske byta ut tentafrågorna till nästa år? Är allmänt less på den otroligt dåliga standarden. Göteborgs Universitet är en otroligt bra skola, med otroligt begåvade lärare som är väldigt kompetenta. Varför finns det inte någon bättre struktur och standard? Det övergår mitt förstånd.

Igår ägnade jag dagen åt att kliva upp tidigt för att åka in till skolan med Carro och fixa en vetenskaplig artikel till Näringsläran. Det visade sig vara svårare än vi trott. När klockan var halv ett gav vi upp. Då tog vi med oss Jennifer till Paprika och bjöd henne på mat. Därefter gick jag och Jennifer, utan Carro som skulle till Tandis, och handlade bakgrejer på Hemköp, och därefter begav vi oss hem till Carro, där Carro, Per och Linn anslöt sig en stund senare. Det bakades lussekattar, lussebullar, pepparkakor, knäck, chokladkakor och Rocky Roads. Dessutom bjöd Per på glögg. Mmm vad mysigt och roligt vi hade! Det är en helt underbar sak att göra med sina vänninor. Vi har även kommit överens om att träffas för att baka oftare, oavsett om det är en högtid eller inte. I like!



Pluggdag, städdag och slappdag idag. Ska iväg och träffa Carro på Starcups vid 16 för att plugga lite. Pluggfika gillar vi :)

Keep in touch! / Ida

Frisyr-problem

Jag skulle behöva lite frisyrtips. Har en tid som väntar på mig där hemma för klippning, och är otroligt less på mitt alltför långa hår. Några som har några förslag? Det måste såklart passa till mitt ansikte och personlighet.

Tacksam för svar :)

Första advent & Tentaplugg

Ja, nu har då första advent varit också. Måste säga att jag hade en himla mysig kväll. Martin kom hit kring fyra och hade köpt med sig två stycke julstjärnor till mig (ni vet de där röda blommorna man brukar kunna köpa kring jul, vilka är så himla stämningsfulla...) och två ljuslyktor - tack så hjärtligt! Vi lagade lite mat. Stekt falukorv och stuvade makaroner. Snacka om underskattat. Åt med det första adventsljuset tänt, mycket trevligt. Sedan tände vi lyktorna och drack vitvinsglögg med russin och åt pepparkakor och lyssnade på julmusik. Älskar julen :) Det var jättemysigt!

Nu sitter jag och har paus i min tentapluggning. Ingenting fastnar och jag har massvis kvar och har bara en dag kvar på mig. Började jag försent? Nej det menar du inte. Läser om Allmän Medicin, innebärande att jag läser om hjärtsjukdomar, leversjukdomar, njursjukdomar, pancreassjukdomar, cancer osv osv. Det är hur mycket info som helst att mosa in i hjärnan! Har knappt tid att göra någonting annat, och dessutom är jag inte speciellt motiverad längre då jag faktiskt inte ska bli läkare. Men det har nog inte han riktigt förstött. Visst, det är jätteintressant att läsa om, men jag tycker inte att det har någon jättestark sammankoppling till utbildningen, vilket gör att det känns rätt meningslöst. Men men, man blir väl lite mer allmänbildad hoppas jag.

Imorgon är det uppstigning kring 8 för att äta lite snabb frukost och sedan plugga hela dagen lång. Det känns inte lockande, men jag ska fan inte få min första omtenta nu! (För den har jag räknat kommer på nästa tenta, i Oral Protetik...)


RSS 2.0