Juldagen

Jaa, jag vet att jag är efter :)

Juldagen började med en jullunch hemma hos Familjen Marklund. Vi bjöd hit farmor och farfar, Stig och Evy samt Emils tös Caroline. Det blev tomtegröt och julmat för hela slanten. Det blev inte så långvarigt, eftersom farfar var på dialys dagen innan så han var helt slut. Det är väldigt jobbigt att se farfar så slut. Han har verkligen ingen ork kvar alls. Är rädd för att det här var sista julen där verkligen alla nära firar tillsammans...

Efter jullunchen började planer smidas över firandet på kvällen. Det blev en lugn dag framför TVn tills kvällen närmade sig. Hårfix, sminkning och allt annat som vi tjejer gör. Fick skjuts av brorsan in till Malin sedan, där det hölls lite förkrök. En kort förfest med lite Alias-spelande och drickande. Vi tog sedan en taxi ned till Avenyn för att få en stämpel så vi kunde komma in sedan. 180 jädra spänn. Vi vandrade sedan vidare till Irish och intog lite mer dricka. Vi hade himla trevligt må jag säga. Sedan gick vi till Isas kusin om jag inte missminner mig, och till sist tillbaks till Avenyn. Kan säga att min kväll inte blev speciellt långvarig. När klockan var halv ett började jag må fruktansvärt illa, så brorsan kom och skjutsade hem mig. Tur säger jag bara.

Men jag hade gööörskoj och trevligt sålänge det varade :) Var SÅ skoj att träffa töserna igen! :) Love them!

Dopparedagen!

Bättre sent än aldrig.

Julaftonsmorgonen började med frukost med mamma och pappa. Lillebror hade åkt till jobbet, vilket kändes lite konstigt. Paketöppning av morgonpaketet - toffifee och två trisslotter. Min bror hade fått detsamma. Vann jag något? Näe. Min bror kammade hem båda lotterna med vinster på, så han vann åtminstone 75 spänn.

Morgonen fortsatte med fixande av utseendet - man måste ju vara fräsch på julafton - fixande av all mat som skulle med ned till knytkalaset, och ett allmänt mys och njutande av julen.

Kring 14 bar det iväg med häst och släde (Bilen) ned till Håkan och Gunilla med barnen. När släkten var samlade var vi ganska många. Maj-lis, Arne, Gunilla, Håkan, Tommy, mormor, morfar, mamma, pappa, Kattis, Cricke, Joakim, brorsan, Ella, Alva, Olle och jag. Så 17 personer i alla fall. Vi har nog aldrig varit så många på julafton :)

Det bjöds på den årliga julmaten, och oavsett hur lite man tycker man tar, så rullar man alltid fram efteråt. Det blev ingen Kalle år - ingenting jag lider av om jag säger så. Den gick på i bakgrunden medan vi åt. Kring 16 fick alla brått, då Jocke var tvungen att åka till sin mamma för att fortsätta julfirandet. Julklappsutdelningen blev snabbare avklarad än många säkerligen hade tänkt sig, men så fick det bli.

Sedan blev det kaffe och ananaskaka med glass. Det blev även utdelning av våra A-julklappar. (NY TRADITION! Alla vuxna köper en julklapp som börjar på en bokstav - i år A - för 50 kr!). Det blev liv i luckan och jag tror alla uppskattade detta nya påfund. Så nu har man ett helt år på sig att luska ut någonting på B.

När klockan närmade sig halv nio började vi bege oss hemöver. Man blir rätt så slut i huvudet efter allt tjo och tjim.

Väl hemma blev det julmat igen. Sedan kom Stig och Evy och hälsade på en snabbis. De satte in ett så kallat "Lammelår" i vår ugn, fy bubblans vad äckligt det såg ut. Och lamm är ingen höjdare. När dom åkt blev det julklappsöppning även hemma, så som vi alltid gör :) Lillebror lekte jultomte. Tror att alla blev nöjda och glada. Allra gladast tror jag mamma och pappa blev över sin julklapp - en digital fotoram med inlagda bilder sedan vi var små. En väldigt uppskattad julklapp.

Jag var väldigt nöjd med alla julklappar. Fick pengar, presentkort, en del saker till lägenheten och annat matnyttigt. När allt julstök var över, satte vi oss i soffan och försökte hålla oss vaken, men det tar på krafterna att hålla igång hela dagen och vara trevlig.

Vi fick i alla fall en fröjdefull jul :)


Danföredopparedagen!

Ja, det var ju såklart förra veckan...

Förra veckans lillördag, spenderades helt och hållet med familjen. Slöande framför TV:n (underbara jullov!), lite handlande till juldagen (ni vet sånt där drickbart?) och bara mys hemma. Kvällen tillbringades framför Bingolottos uppesittarkväll med Lotta Engberg. Nej, jag tillbringade inte kvällen med Lotta, utan med bror, hans flickvän och mamma. Ingen vann något, men min bror var äckligt nära att vinna 119.000 kr. Hade det kommit en 8 istället för en 9, så hade han varit en vinnare.

Vi drack glögg, åt godis, spelade, klädde julgranen mellan pauserna och inväntade julskinkan.

Till slut fick vi skinka med, och sista spelet hade gått. Som sagt inga vinster, men mysigt ändå.


Hemmavid

Ja, jag kom hem den här gången också!

Tågresan var om möjligt den längsta i historien, även fast vi sammanlagt bara blev 20 minuter sena in till Sundsvalls tågcentral. Det började först med 10 minuters försening redan innan avresa från Göteborg på grund av att vi var tvungna att invänta resenärer som var försenade med ett annat tåg. Väl framme i Stockholm, var vi sammanlagt 25 minuter sena. Skönt nog ropade de ut att de som skulle vidare till Gävle och Sundsvall, kunde sitta kvar på tåget, eftersom det skulle bli "Norrlandståget" som de så fint kallade det... Skönt, då slapp jag stressa vidare. Jag bytte till vagnen jag skulle sitta i på "Sundsvallståget", och möttes av en del väldigt stressade resenärer. Undra varför tänkte jag, det var ju i alla fall en halvtimme tills tåget skulle gå. Det visade sig dock att de som åkte från Göteborg till Stockholm två timmar innan mig, råkat ut för massvis med förseningar. De skulle ha åkt från Stockholm upp mot Sundsvall 17.15, men hade ännu inte kommit iväg (klockan var då 18.00). De klev på det tåg jag skulle åka med och pustade äntligen ut... Ända tills tågpersonalen ropade ut i högtalarna att detta tåg endast kunde ta med resenärer som bokat biljett till 584, och inte till 582 som var det tåg dom skulle med. Med en hel del svordomar, pust, stånk och stön fick de alltså kliva av tåget. SJ är ju väldigt intelligenta som placerar 2 Sundsvallståg bredvid varandra, med ungefär samma avgångstid.

Iväg kom vi kring 18.40, redan då 10 minuter sena igen. Under vägen var det väldigt många resenärer som gick på vårt tåg fast de egentligen skulle åka med tåget som var 10 minuter bakom. Så en del fick stå, sitta i restaurangvagnen och helt enkelt flytta runt mellan de lediga platserna. Ojojoj vilket julkaos. Med fullbokade tåg är det ett sånt där strul man helst vill slippa. Men SJ är ju kända för att vara försenade, så ingen blev väl det minsta förvånad över att det var massa strul. När vi rullade iväg och kom till nästa stopp; Arlanda, ropade de ut att de hade ett tåg framför oss med tekniska problem. Jahaaa....

Men hem kom jag. 20 minuter sen sammanlagt. Med allt strul så kändes det som en extremlång resa.

Måste även påpeka att det finns ont om gentlemän i detta avlånga land. Jag stod och försökte knöla in min väska i ett av de extra fack som finns precis när man går på tåget, där man kan ställa väskor som är stora och tunga. Eftersom det finns så många otroligt smart människor som knölar in små och lätta väskor där också, så fick min inte plats. Det fanns ett ledigt fack - det längst upp såklart. Jag fick inte upp min väska dit, dels för att det är rätt högt med tanke på mina få cm i världen, och dessutom var väskan väldigt tung. Massa stora starka karlar passerade snabbt förbi mig och knuffade på mig för att komma förbi. Jobbigt att bara stanna en kort sekund och fråga om man vill ha lite hjälp med väskan?

Tacka vet jag min karl. Han är bäst må ni tro :)

Timrå 21.55

Dagens agenda:

¤ Fixa allt på kliniken
¤ Packa resväskan
¤ Hitta till tåget
¤ Tågresa upp till Timrå på 7 timmar
¤ Gero-powerpoint

Sålänge allt går som smort med tåget, så kommer detta bli en fantastiskt bra dag :) Det är dock drygt att åka tåg, men det tar mig dit jag hör hemma, så jag kan inte annat än gilla det :)

Ooh

Ooh :)

Jag hann med det mesta som jag tänkt mig idag, och lite mer därtill. Har dock inte packat klart väskan än. Mitt stora problem är att jag helst vill packa väskan samma dag jag åker, eftersom vissa småsaker inte kan packas ned förrän resdagen.

Rocky Roadsen står på kylning i mitt kylskåp, min lägenhet är nystädad och det enda som är kvar att göra innan jag kan säga att jag har jullov på riktigt, är att fixa klinikadministrationen imorgon. Varför har jag då inte gjort det idag kanske ni tänker? Men jag är beroende av en lärare som endast kunde på tisdag...

Det blev en tur på Liseberg idag :) Mötte upp Peter på hans jobb vid halv fem, och sedan gick vi på Liseberg till klockan 7 :) Himlans mysigt. Spelade på massa chokladjul, men inget vann vi. Vi åt Churros? Strosade. Bara njöt :) Imorrn åker både jag och Peter hem, så det blev lite avskedsaktigt vid spårvagnen. Gosh, han är för underbar min karl :)

Nu ska jag strax krypa ned i sängen, så jag orkar upp för att åka in till skolan en sista gång detta året. Mitt tåg går 14.42 imorgon eftermiddag, och jag hoppas verkligen att det inte blir några förseningar och dylikt på grund av vädret!

Damn

Klockan är redan halv tolv.

Vad har jag åstadkommit? Ingenting. Igår tänkte jag i ett vagt ögonblick att jag skulle iväg och träna kring tolv. Imorse när jag hörde klockan ringa vid 9, så drog jag bara täcket över huvudet och somnade om. Är det inte jullov så säg? Jag har dessutom sovit himlans dåligt inatt. Så det kan väl få anses vara okej?

Dagen kommer bestå av:
£ Frukosttime
£ Städning av det lilla som finns att städa; plockning, diskning, dammsugning,
torka golven
£ Skicka in det färdiga Gero-fallet
£ Göra en packningslista, imorgon bär det av mot Timrå!
£ Börja packa!
£ Inhandla fika till imorgon
£ Inhandla ingredienser till Rocky Road, idag ska även JAG få till julkänslan!

£ Baka Rocky Roads :)
£ Skicka tillbaka provbågarna

£ Städning av garderob och bokhylla?
£ Liseberg med min älskling :)

Känns som jag får prioritera lite. Har ändå lite av morgondagen på mig att fixa också. Men, dags att sätta fart om jag ska få någonting gjort överhuvudtaget! :) Singalong!

Road

Ja, det här är någonting jag blir road över.

Igår vid 11-tiden, strax efter att jag kommit in i lägenheten, började det snöa ute. Ganska stora, lättflygande flingor. Jag ställde mig vid fönstret och var lycklig som en 3-åring som ser snö för första gången.

Här nere blir det ju knappt snö, och om det kommer något, så stannar det aldrig kvar.

När jag öppnade persiennerna nu på morgonen, så var backen vit av snön! Jag gillart! Backen är helt enkelt äntligen snötäckt. Det som är så himla roligt, är att antingen så är Göteborgarna så att dom hatar att det har kommit snö - antagligen för att de aldrig har någon snö?. Eller så är dom överlyckliga och tycker att det har kommit hur mycket snö som helst! Jag bara skrattar lite roat och tänker för mig själv, att det här är ju ingenting! Backen är ju bara precis snötäckt!

Men jag förstår dom som tycker att det är hur mycket som helst. Skulle kunna tippa på att det här blir en av de första jularna som är vit. Och jag förstår dom nu när jag sitter här nere och har gått och längtat efter snö eftersom dom där hemma har huuur mycket som helst. Jag blir ju helt till mig för det här lilla.

I avsaknad på snö - och allt annat man tycker om - så uppskattar man det lilla.



1 dag kvar! :)

Lördag-söndag

Ännu en helg förbi. Förstår inte var tiden tar vägen...

Mötte upp min ögonsten i Brunnsparken i lördags eftermiddag. Vi strosade runt i staden och letade efter julklappar. Eftersom jag är klar med alla mina - har jag lyckats konstatera - så var jag mest bara ett sällskap, men I like it. Mitt i Nordstan hade de ett Frölunda-torg med halsdukar, matchtröjor etc. Det var även en maskot som sprang runt och vinkade till småbarnen och klappade dom på axeln. Vem råkar inte ut för honom om inte jag? En stor kram fick jag, och en tumme upp. Det enda jag tänkte var: ÅNEJ! och Tur att du inte vet vilket lag jag hejar på! TIMRÅ IK!

Efter julklappsjakten hade vi tänkt bege oss ut i kylan för att strosa runt lite på Liseberg. Vi tog oss dit, och upptäckte att kön var äckligt lång. Vi hade frusit ihjäl innan vi ens kommit in. Jag hade ju kunnat gå i en annan kö med mitt inträdeskort, men om man inte får ta med sig sitt sällskap i samma kö, så är det ju inte speciellt schysst.

Det fick bli en tripp ut till Kortedala istället. Vi lagade pizza, en riktigt god en, och mös framför tvn hela kvällen istället. Kan inte direkt klaga ;)

Söndagen bestod i en riktigt lång morgon innan vi bestämde oss för att vi kanske borde äta någonting i stil med frukost. Vi gjorde lite brunch, slog på Planet 51 (himla bra film, rekommenderas varmt!) och gosade ned oss i soffan.

Jag fick sedan tag på karlns Rubics Cube (stavning?). Jag tänkte ju att han måste lära mig hur man gör. Jag fick huvudvärk innan jag lyckades lösa den... Men till slut lyckades jag, och nu tror jag att jag är addicted så jag måste köpa mig en egen och öva så jag kan klå honom med tiden ;)

Det var ju även fjärde advent igår. Så när jag kom hem från min söting, så satte jag mig i soffan och tände det sista adventsljuset. Galet. Bara nåågra dagar kvar till julafton!


Lördagmorgon i Göteborg!

Klarblå himmel, solsken, vindstilla och 10 grader kallt. Jag gillart :) Men, var är snön?

Sista lördagen i Göteborg innan jag vänder hemöver. Jag skrev som en galning igår och ska bara läsa igenom diskussionen en gång, så sedan ska den skickas in. Det innebär att jag typ har jullov nu :) Jag sov extra länge nu på morgonen, bara låg och drog mig och tänkte att men oj, jag borde kliva upp. Tills jag tänkte att nej fy tusan, jag har jullov! :)

Har städat här i min lilla lya, så nu ser det ju ganska beboeligt ut igen.

Ska ta mig en dusch nu och äta lite frukost :) Ikväll blir det Liseberg med min sötboll! :)

Ångest!

Jaaaa herreguuud!

Är så gott som klar med min diskussion nu! Jag skrev till Carro att jag funderar över varför jag utbildar mig till något praktiskt yrke, när jag är en mycket bättre teoretiker än praktiker. Därmed inte sagt att jag är dålig på det jag gör! Jag äääälskar mitt yrke, så jag hoppas minsann att det är tillräckligt.

En av livets alla funderingar...

Kaffe! :)

Finns det något bättre när man ska plugga än att sitta och dricka massa kaffe och vatten?

Jag har kommit en bra bit på vägen med min diskussion nu. Letar för tillfället massa vetenskapliga artiklar, vilkar jag hoppas på att slippa snart (HAHAHAHA! Som om... Slippa dom kommer jag aldrig göra...). Skulle egentligen träffa min karl ikväll, men stackarn är bakis efter jobb-jul-festen. Så det blir en kväll med kaffe och plugg istället. Och för att göra det hela mycket mysigare så tänker jag baskemig tända massa ljus och bara njuta.






When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you


Gerotenta: Check!

Japp. Nu är tentan gjord. Lätt som en plätt! (Jag vet, man ska inte säga för mycket, men... Joo... Lätt som en plätt!)

Efter tentan möttes vi av alla tandläkare som blev klara idag :) Bland annat Linda. FY bubblans vad söt hon var! :) Grattade henne, chillade lite med klassen och önskade alla en god jul. Därefter åkte jag med Jennifer in till staden, där vi skiljdes åt. Jag gick och handlade lite till vår 50kronors-julklapp på bokstaven A, och sedan kom Carro in till mig så vi gick runt lite :) Köpte även en typ klänning med bara en axel, himlans nice. 100 spänn dessutom :) H&M slår det mesta när man ska ha något sådant.

Följde med Carro till Centralen där jag lämnade henne för att åka med flygbussen ut till Landvetter :) Hon åker hem idag den lilla fuskisen :)

När jag öppnade brevlådan när jag kom till lägenheten efter den kyliga promenaden, märkte jag att jag fått hem provbågar från både Lensway och Favoptic. Jag tror minsann jag hittat mina glasögon! :) Ska skicka tillbaka dom och beställa hem dom igen när jag är hemma i Timrå, så får jag se om jag känner likadant för dom då!

Nu ska jag ta tag i mig själv och skriva på Gerodiskussionen, därefter kan jag ta lite jullov!



Bjuder på en väldigt härlig bild från mitt kära hem i Timrå! :)


Redo!

Nu anser jag mig vara redo för morgondagens tenta.

Ska läsa igenom det en sista gång innan jag lägger mig så ska det nog sitta som attan imorgon. Därefter har jag två saker kvar att ordna innan jag kan ta jullov. Jag måste skriva en diskussion i Gero, samt fixa all administration på kliniken. Funderar på om jag ska fixa administrationen imorgon efter tentan, så jag kan träffa Ann på tisdag och bara få allt signerat. Det låter ju rätt smart, så kan jag ha lite sovmorgon på tisdag. Ska försöka skriva klart diskussionen imorgon så jag kan lämna ifrån mig den också, så kanske jag kan ta lite jullov redan imorgon! :)

Det snöar här. I like it :)

Jag är hungrig. Ska nog sätta mig och äta lite pepparkakor (väldigt bra när man är hungrig!).

 

Hade tänkt skriva så pennan glöder imorgon!

The Baseballs!

Har ni sett reklamen på TV för bandet The Baseballs?

Jag har sett reklamen, och var ju såklart tvungen att ta fram dom på Spotify och se om det var något att ha i granen. Mitt utlåtande: LYCKOPILLER! Genialiskt!

Vet verkligen vad jag ska lyssna på när jag känner mig deppig! Inte min typ av musik egentligen. Men attans, det blir ju kalasbra när det är nutida hits! :) Dessutom riktigt härligt att lyssna på.

Dom kommer heeeelt klart bli favoriter bland unga som gamla! I'm sure of it!


Orolig

Jag blir väldigt orolig och misstänksam när det går så lätt att trycka in information i huvudet till denna tentan.

Har sammanlagt gått igenom allt - väldigt slarvigt dessutom - tre gånger, och det känns som jag kan det mesta. En del frågor kan jag inte ännu helt och fullt, men jag räknar med att de sitter när jag går och lägger mig ikväll, eller åtminstone imorgon bitti. Det är på tentadagens morgon som allt verkligen har lagt sig i olika fack och blivit välsorterat, och plötsligt sitter allt som smäck!



Strunt i det! :)


Nu åker julmusiken på! Här ska diskas! :)

Glädjeväder!

Det är 7 grader kallt och klarblå himmel samt sol. Glädjeväder :)

Det enda tråkiga är att det som alltid blåser i Göteborg. Och ni kan ju kanske föreställa er hur äckligt kallt det blåser. Man håller på att förfrysa ansiktet! Det är heller ingen snö :(

Tog en lång sovmorgon idag. Steg upp kring halv tio. Slog in Carros julklappar, plockade in tvätten i garderoben och åt lite frukost. Halv tolv begav jag mig till bussen för att träffa Carro på NKs EspressoHouse. En fika och därefter lite kringvandring i staden. :)

Nu sitter jag här hemma och borde äta någonting. Sedan ska jag väl försöka mig på att plugga, eller försöka, jag måste. Jag har tenta imorgon!

Lunch på Lunchen

Javisst :) Lunch på Lunchen!

Igår hade vi vår sista redovisning inom Vuxenklinik III. Det gick väl bra, jag kom levande ur det om jag säger så. Inga kompletteringar på arbetet heller, så jag får väl ändå anse mig vara nöjd. Gotta serverades under hela dagen, allt från clementiner, till knäck, till Rocky Roads.

Idag hade vi sista barntandvården. Fick gjort en kariesutredning på en 2-årig flicka som var adopterad från Taiwan. Nyttigt att fått göra det. Vi fick fika av lärarna som ett litet avsked. Lena hade bakat en jättegod julkaka!

Vi rundade av med en liten lunch med hela klassen på restaurang Lunchen! De har så himla god mat där! Man går därifrån och är proppmätt jämt. Himla trevligt att hela klassen samlades.

Vi hade därefter en trevlig kursutvärdering samt klassmöte angående vår examen.

Sedan har jag dragit runt med Carolina på olika glasögonkedjor. Herregud, jag kommer aldrig kunna bestämma mig...

Glasögon...

Jag kommer aldrig kunna bestämma mig för vad jag ska ha för glasögon...
I det här fallet hatar jag att vara en overthinker...

 


Ska jag ha något som är lite mer framträdande?


Eller rentav något som är jättediskret?



Kommer aldrig kunna bestämma mig... Ge mig pengar så jag kan köpa två par!

Minne för livet

Ja minsann! 12/12-09.

Fredag 11/12-09
Peter sov över hos mig till fredagmorgon, så jag fick kliva upp lite tidigare än tänkt, men det var det helt klart värt! Gick upp på riktigt när Peter lämnat mig ensam i min lägenhet. Strosade på här hemma, åt lite frukost - pannkakor sedan gårdagen - och smsade med Johanna. Johanna och Marre kom nämligen till mig i fredags! Strax efter nio mötte jag upp dom på Kungsportsplatsen! Fy bubblans vad kul och skönt det var att få träffa dom igen! :)
Vi surrade ett tag tills jag var tvungen att åka till skolan. Vid kvart i 10 var det dags att bege sig, så jag lämnade de två töserna med en detaljerad vägbeskrivning hem till mig, och hoppade själv på vagnen mot skolan.

I skolan blev det redovisningar hela långa dagen. Fick som tur var sluta lite tidigare - en timme som egentligen hade kunnat vara tre timmar tidigare, men bättre än ingenting får jag väl anta.

Jag och Carro åkte in till Nordstan och mötte upp mina goa töser där! Vi mötte även Anna, och så begav vi oss mot Domkyrkan för att gå på en AfterWork på PC. Himla gott var det, och ett himla trevligt sällskap! En hellyckad kväll med andra ord!

Efter AWn gick vi till 4-gott och köpte godis! Sötnäbbarna var helt saliga över alla godissorter, hihi. Carro, jag, Johanna och Marre gick ut med varsin påse :) Carro begav sig hemöver, och vi med åt andra hållet. Kvällen fick avslutas med Idol - Erik vann om någon missat det - och massa godisätande. En rätt tidig kväll med tanke på att Johanna och Marre varit uppe sedan halv fem, och jag sedan 7-tiden.

Lördag 12/12-09 - the D-day.
Vi hade ställt väckaren på halv tio. Kan nog tala för alla när jag säger att vi sov dåligt, alla låg på helspänn. Det var nämligen i lördags vi hade tatueringstid!! Vi gick upp, åt frukost, förberedde oss - mentalt och fysiskt. Vid 11 begav vi oss till bussen. Ojojoj vilken nervositet! Vi hade tid klockan 12 och ville vara ute i god tid eftersom jag inte helt och hållet var på det klara med vart stället låg.

Vi åkte ut till Vasa och försökte minnas hur vi skulle gå. När vi hittat Karl Gustavsgatan gick vi den nedåt. Vi såg 29 och sa: "Om 29 ligger där, så borde...28 ligga...häär!" Och så vände vi på oss och där stod vi, mitt utanför dörren till No Fear Tattoo! Pulsen ska vi inte prata om!

Vi klev innanför dörren och möttes av en tatuerad Joel med guldtand i fronten! Såg lovande ut. Jag fick börja. Ett himlans förberedande och pulsen steg till skyarna. Var oerhört rädd för smärtan. När han väl satte nålen i mig, så kändes allt så jäävla bra! Kan inte säga att gjorde ont. Det kändes, men gjorde inte ont. Jag kan inte beskriva det som smärta.

Hade en bild i huvudet om hur det skulle kunna tänkas ut när den väl var på plats, men oj så bra den blev! Kunde inte föreställa mig det i min vildaste fantasi ens! Långt över förväntan! Lovely! :) Jag frågade när han höll på med konturerna om hur länge han hade tatuerat. Ångesten steg när han svarade 1 år, men sedan tänkte jag, neej fan, han skulle aldrig bli anställd om han inte var duktig. Och minsann...

Johanna var näst på tur och därefter Marre :) Sjukligt nice dag!

Vi avslutade lördagkvällen med att käka lite kinamat på Lai Wa, och därefter en tur på Liseberg. Sedan satt vi uppe och tittade på Sex and the City-filmen. Och alla var så sjukt nöjda och glada :) Helt obeskrivlig känsla!

Söndag 13/12-09: Lucia
Vi klev upp rätt sent, eller, vi var vakna vid halv tio, men tog det väldans lugnt med duschning, tillfräschning och frukost. Vid 13-tiden begav vi oss mot staden. Alla var överens om att gårdagen var väldigt overklig, hade vi verkligen tatuerat oss? I alla fall... Vi strosade runt i staden, fick shoppat lite och kikat på diverse saker :) Middagen bestod av Sushi för min och Johannas del, och Thai för Marre. Asgott!

Sedan var det bara TV och packning som återstod :( Sedan vid 20-tiden lämnade jag mina gotöser vid Kungsportsplatsen. Tur säger jag bara att jag åker hem snart! :)

Har haft en heeeelt fantastisk helg! Hur rolig, mysig och trevlig som helst! Och oförglömlig!!!



Flickorna och jag på Liseberg! :)


Torsdag!

En ledig torsdag. En mörk ledig torsdag. En mörk, tröttande, ledig torsdag.

Klockan ringde klockan 8 imorse. Tekniskt sett borde jag varit utsövd den tiden, då jag sovit 9 timmar. Så kändes inte fallet, så jag ställde om klockan till 9. När man är ledig tycker jag att man får det! Jag har dessutom tappat bort min disciplin... Strax innan halv 10 pallrade jag mig upp ur sängen, fortfarnade inte utvilad. Jag tror att det har med mina ögon att göra. Kroppen är säkerligen utvilad, men när ögonen krånglar så känns dom trötta oavsett.

Gick upp och började städa, sortera tvätt och kikade om någon tvättade. Eftersom ingen gjorde det så började jag min tvättid en timme innan. Skönt då det bara finns en maskin här (Väldigt kasst om ni frågar mig... Det tar ju halva dagen att tvätta all tvätt...).

Gick tillbaka till lägenheten efter att ha startat den första maskinen. Nu är klockan 13, och jag har hunnit med att städa, tvätta 3 maskiner tvätt, hängt tvätt, ätit frukost och börjat plugga så smått. Skulle helst bara vilja sortera alla skolpapper i olika mappar så jag får ordning på allt sånt igen, men det hinns inte med. Skulle även vilja städa garderoben. Nej nej, det hinns inte. Det är sådant som får göras helgen innan jag åker hem, förutsatt att jag är klar med alla skolsaker samt att jag inte har annat för mig.

Snart kommer telefonen att ringa för att maskinen är klar. Starta en ny tvätt (Ja, jag har samlat på mig en hel hög tvätt den här gången... Men dessutom är några maskiner inte helt fulla, eftersom jag är så duktig på att sortera min tvätt...). Måste försöka komma igång med plugget också. Hade tänkt hinna i alla fall 5 sidor av alla frågor vi ska plugga in. (5 sidor med storlek 8).


Westlife!

Jag har alltid varit en sucker för Westlife. Medan andra hade BSB som favoriter, hade jag mitt Westlife. De har kommit med ett nytt album nu. "Where we are" heter det. Så jädrans bra! Dom håller fan än! Måste ta och köpa den skivan! :)


Nutid

Nu har jag snart skrivit av mig en himlans massa :)

Måndag 7/12
Patientbehandling på förmiddagen bara för jag är så himla snäll. Var egentligen ledig, men så kan det gå ibland. Kändes i alla fall bra och kunde lämna patienten med gott samvete då jag visste att jag nu tagit bort tandsten i hela munnen. Hade aldrig kommit in på min lediga dag om det inte var för att hon var så himla gullig och att hon verkligen tagit till sig råden hon fått. Innan hon lämnade mig gav hon mig en kram och önskade mig lycka till. Det är SÅNT man lever länge på!

På eftermiddagen hade jag tänkt tillbringa dagen på Vårdcentralen. De hade tyvärr inga tider, så istället åkte jag hem och städa lite och fick åka till Hisingsakuten vid kl. 17 på drop-in på deras vårdcentral. Anledningen till detta var att mina ögon fortfarande bråkar, kanske mer än någonsin. Det kliar, skaver, svider, rinner och varar. Superjobbigt. Folk undrar om jag är ledsen eller liknande. Det är 6e veckan jag är inne på dessa besvär. Fick en salva utskrivet för några veckor sedan som inte har hjälpt, därav ett återbesök till Vårdcentralen... Fick jättebra hjälp, och fick en remiss till en ögonläkare ute i Mölndal. De färgade även in ögonen med gula droppar, men kunde inte se något konstigt. Skönt att få komma till en ögonläkare i alla fall, ett steg i rätt riktning... Så less nu!

Tisdag 8/12
Patientbehandlingar hela dagen. BARA rökare. Jag höll verkligen på att kräkas vid vissa tillfällen. Om de bara visste hur äckligt de luktar ur munnen! Tänk en blandning mellan alla äckliga rökdofter, dålig andedräkt och blod. Så jäävla äckligt! Min första patient hade väldigt mycket missfärgningar i underkäksfronten, vilka jag tog bort och det blev ett strålande resultat. Det roliga är att det kommer komma tillbaka väldigt fort på grund av rökningen. Att patienten har en sjukdom är så långt ifrån prioriterat i jämförelse med utseendet. Lustigt ändå... Resten av dagen var kaos. Ingenting gick som det skulle. En utvärdering blev en undersökning, och en kontroll bled en utvärdering. Tidspress blev det, men så är det. Var ifrån kliniken 16.45 - den nya tiden! Inget 16.00 här inte. Men så är det.

Kan också meddela att det var vårt sista - SISTA - patientpass på Studentkliniken. Förstår ni?! Siiista! Jag kan knappt förstå det själv! Jag har fanimej bara ett halvår kvar nu!!!

Kvällen tillbringades hemma med ett försök till plugg, ända tills Carro ringde strax efter 20, och vi satt och surrade till klockan 23. Givande, men kanske inte så bra när det bara finns plugg plugg plugg i hjärnan egentligen! Borde finnas åtminstone...

Onsdag 9/12 - DAGEN!
Ja nu är vi i nutid. Idag hade vi barntandvård på förmiddagen. Hade en undersökning på en fyraåring - jättesöt liten grabb som var så duktig! Sedan hade jag min första fissurblockering! (en blandning mellan inplastning och en lagning). Fick beröm för den och för att jag lade en strålande kofferdam! I like it. Nu har jag kommit över det hindret med. Har nämligen aldrig lyckats lägga kofferdam innan då vi lagt på varandra, men nu när det gällde så gick det klockrent! Riktigt nöjd! :) Och blockeringen blev så himla bra! Glad jag blir! :)

En långlunch med mina underbara klassisar gav energi tillbaka. Det är det enda tråkiga med att snart vara klar - att jag kommer sakna dom som satan, för fy tusan vilken underbar klass vi är! Vi har dessutom kommit varandra som närmast nu! Men det är väl så det alltid är. Ser fram emot alla återträffar vi kommer ha! ;)

Efter lunchen styrde jag min kos ut till Mölndals sjukhus för att få träffa en ögonläkare. Vi halv två var jag vid sjukhuset och anmälde mig i receptionen. Kort därefter fick jag träffa en läkare. Oj vad smidigt och snabbt tänkte jag. Fick följa med och göra en synundersökning och en infärgning igen. Sedan fick jag sätta mig i väntrummet för att träffa en ögonläkare. Tiden gick. Och gick. Och gick. Klockan 16 började jag bli riktigt otålig, då hade jag ändå suttit där i 2,5 timmar. Då kom en sköterska ut och ropade upp mitt namn. Hon började med att säga att jag fått vänta väldigt länge och att hon var ledsen för det. De hade hoppats på att hinna mig innan klockan 15, men det blev tyvärr inte så. Vi skulle få följa med till kvällsavdelningen nu istället, jag och fyra andra. Hon pratade med mig och tyckte synd om mig för att jag fått vänta så länge. Jag svarade att så länge jag får hjälp så är jag glad. Jag tror hon blev väldigt glad över att höra det, och svarade med glimten i ögat och ett leende på läpparna att det var rätt inställning. Jag hoppas jag lättade upp hennes dag, kan tänka mig vad mycket gnäll de får höra. Fick i alla fall följa med till avdelningen och vänta till halv fem tills nästa läkarteam började. Jag var åtminstone näst på tur.

Kvart i fem fick jag komma in till ögonläkaren. Var inne där i 5 minuter. Han färgade in mina ögon igen, kikade med mikroskop och konstaterade att jag troooligtvis har en virusinfektion i ögat och fick en kortisonsalva utskriven. 3,5 timmars väntan för 5 min konsultation av ögonläkaren. Ojojoj. Men så är det.

Sedan fick jag en andra - eller första om vi ska vara kronologiskt rätt - dom. Vid synundersökningen konstaterades det att jag behöver glasögon... Och inte bara läsglasögon, utan glasögon permanent. Jag? Ska jaag ha glasögon? Det kändes jättekonstigt. Jag skämdes när jag satt och inte kunde se bokstäverna jag tidigare har kunnat se. Har märkt det innan att jag börjat se dåligt på långt håll. Nu är det alltså konstaterat. Det kändes som en ny värld när hon satte i glas i fejkglasögonen. Och vad skönt det var! Så mycket mindre ansträngande. Även om man inte tänker på att man anstränger ögonen när man ser dåligt, men ändå inte jättedåligt, så gör man verkligen det. Men ja. Från att ha perfekt syn, till att ha glasögon permanent. Det känns väldigt konstigt...

1a decemberveckan

Resumé.

Tisdag 1/12
Klev upp tidigt för att åka till skolan. Fick lämna min Isa till att klara sig själv. Som tur är är det Isa, och hon fixar sånt utan problem! Kändes dock jättetråkigt att lämna henne, men snart kommer jag ju hem till Timrå igen :) Då kan vi busa massa mer! Patientbehandling hela dagen såklart. Näst sista passet. Fick ett prov gjort, så nu var det bara ett kvar.. Isa hade gjort det så fint i min lägenhet när jag kom hem. Det var bäddat och fint, och diskat. SÅ uppskattat! Så söt är hon!

Onsdag 2/12
Barntandvård och föreläsning. Jobbig dag. Dock är barntandvården lika rolig som alltid! Kvällen tillbringades med plugg. Spännande dag va? ;)

Torsdag 3/12
Hela torsdagen satt jag och skrev på min fallpresentationdiskussion. Hann ganska långt och kände mig rätt nöjd, så lade det på is när kvällen led mot sitt slut. Ännu en spännande dag...

Fredag 4/12
Skola hela dagen. Jättetråkiga föreläsningar, såklart. Vi visste det innan vi åkte till skolan, men gick likt förbannat på dom. Vi får så dåligt samvetet i vår klass när vi inte går på föreläsningar, så vi går på i stort sett alla. På eftermiddagens föreläsning var vi dock bara 6 personer. Ganska så pinsamt. Hade inte velat vara den föreläsaren, men så är det.

Fredagskvällen tillbringades dels hos Carro och dels hos karln. Åkte ut till Carro en sväng efter skolan eftersom vi slutade tidigare. Gick sedan och mötte Peter halvvägs nedför backen till honom. Vi gick och handlade lite på Hemköp. Hemgjorda hamburgare var mitt förslag på fredagsmat, så så fick det bli! Och wosh så goda dom blev! Toppklass! :) Kvällen tillbringades framför "Sensless" :)

Lördag 5/12
En lördag innehållande mysfrukost, slappande och plugg. Får faktiskt himla mycket gjort när jag är med honom, jag hoppas att det är en bra sak. Det beror ju på hur man ser på det. Jag ser det som, och känner, att det är för att jag kan släppa fokus från att tänka på att jag måste få träffa honom! Så jag anser det vara bra :) Fick hela diskussionen klar, himla skönt! Bra jobbat! Kvällen tillbringades med lite öl-drickande, glass och cocktailbär, plus filmen "Orphan". Se den! :)

Söndag 6/12
Han är så sweet min karl. På lördagen slocknade han i soffan två sekunder efter han sa att han trodde att han skulle kunna somna där. Haha. På söndagmorgon hade han klivit upp kring nio och grejat på. Vid 11 kröp han ned i sängen och väckte mig. 11, hur kunde jag sova till 11? Kanske behövde jag det? Väldigt sweet att inte väcka mig i alla fall, även om jag hade velat kliva upp aningen tidigare. :) Vi åt lite frukost, kikade lite på TV och fixade i lägenheten. Omtapetsering och målning av vardagsrum samt badrum stod på tapeten på måndagmorgon, därmed var vi tvungna att plocka undan alla saker i rummen. Vid middagsdags gick vi upp och handlade, och sedan åkte jag dessvärre hem. Chillade hemma innan läggdags. Upp tidigt för att vara snäll mot patienter. En toppklasshelg.

Skämmes!

Jamen huua vilken dålig uppdatering! Det har sina förklarkliga skäl...

Fredag 27/11

Fredagsmorgonen började med en mycket bra föreläsning om Glasjonomerer. Ett fyllnadsmaterial vi inte fick vår föreläsning om i vår materialkurs. Var väldigt skönt att ha en ordentlig föreläsning med någonting som ger någonting, då alla andra föreläsningar vi haft den här terminen mest bara känts flummiga. Dagen fortsatte med flumföreläsningar...

Kvällen tillbringades hemma hos Peter. Hade en fantastiskt mysig kväll. Han är underbar min karl :)

Vid 12 fick jag slita mig ur soffan och traska till vagnen för att möta om min sötnos Isa på Centralen! Finbesök minsann! Blev himla glad över att se min lilla tokfia igen! :D Vi åkte hem till mig, drack vin, åt någon smörgås och surrade till klockan 04.00. Sedan tänkte vi att vi kanske skulle tänka på refrängen :)

Lördag 28/11
Andra dagen med min sötnäbb. Vi vaknade väldigt sent. Klockan var närmare 13 när vi klev upp. Meen men :) Vi åt lite frukost i lugn och ro och åkte sedan iväg till stan och strosade runt där, shoppade lite, surrade lite, så som tjejer gör. Kvällen tillbringades på en restaurang ute i Linné. Vi åt grillat, himla gott! Drack lite vin också! Sedan åkte vi till Vasa och stannade där och tog en drink! Till slut hamnade vi på Biljardpalatset efter att ha letat efter en pub där det fanns sittplatser. Väl inne beställde vi varsin mörk öl och satte oss i en av sofforna. Någon ropar sedan helt plötsligt "Ida? Ida? Är det inte Ida!?" Då är det söta Mikaela från klassen! Fy bubblans vad glad man kan bli för sånt! :D Isa och jag avslutade lördagskvällen med mer öl, och biljard! GUD så kul det var att lira biljard! Alldeles för längesedan! Tur du övertalade mig Isa! Det var grymt skoj! Vi var lite på pickalurven där på slutet, och innan vi åkte hem gick vi in på pressbyrån och handlade chips och en cookie. Sedan åkte vi hem och käkade lite chips :) Sängen intogs kring 3-tiden.

Söndag 29/11 - 1a advent
Vi tänkte att det är bäst att ställa väckaren. Vid 10 ringde den och vi gick, käkade frukost och åkte sedan iväg till Haga för att strosa runt på julmarknaden där. Det var väldigt mysigt! Vi gick in i lite småbutiker, kikade lite i stånden och surrade :) Gick runt där till säkerligen 15-tiden. Sedan tog vi en sväng inne på Kompassen och kikade i lite butiker innan vi bestämde oss för att gå på Liseberg :) Liseberg är ju helt underbart den här tiden, så himla mysigt! Önskar alla fick uppleva det! Hungern gjorde sig väldigt påmind, så vi var tvungen att gå ut och käka en baguette innan vi kunde gå tillbaka och njuta till fullo. Vi gick på en fotoutställning, där vi var tvungna att köpa kort! Så himla fina bilder! :) Typiskt oss ;) Sedan strosade vi runt bland alla affärer och stånd och kikade. Vi drack även lite glögg och åt en pepparkaka. Isa köpte en glögg åt mig, men jag förstod inte det och vräkte ur mig "Ska du ha två!?". Haha. Vi fick oss ett gott skratt kan jag säga ;) Efter den underbara turen på Liseberg, åkte vi till Hemköp och inhandlade lite glögg och lussekatter (lussekatter som visade sig vara utan saffran...besvikelse!). Vi åkte hem till mig och julpyntade lite. Upp med gardinerna och ljuslyktorna, julstjärnan och adventsljusstaken. Himla mysigt blev det! Sedan värmde vi på lite glögg, åt lussekatter och tände första adventsljuset. Vi kikade lite på Filip och Fredrik och surrade på :) Kom i säng ganska sent för att vara tvungen att kliva upp dagen efter, men det är sånt man får ta med finbesök ;)

Måndag 30/11 - en månad!
Skola. Sista gången på Änggårdsbacken. Vi hann bara ha en patient, sedan skulle de boende på luciafirande. Jag hade därefter patientbehandling och fick mitt kariesregistreringsprov gjort, så det var himla skönt. Kom dock hem sent från skolan - himla tråkigt när man har besök!! Isa fixade maten - ett himlans lyx! Jättegod kycklingpastasås med spaghetti! Den ska jag helt klart göra någon mer gång! Sedan åkte vi in till staden och tog en fika med Carro på Espresso House. Väldigt mysigt :) Kvällen avslutades med nördande av Grey's anatomy och en sen kväll igen. Tyvärr sista kvällen med Isa. Det var en hemskt trevlig helg! Längesedan jag skrattade så mycket och hade såna spontana roliga saker som man bara kan ha med henne ;) I like it! :)
Jag och min karl hade även en månad den måndagen. Crazy egentligen.

Tack Isa för att du förgyllde min helg! :)

RSS 2.0