Betnér

Fyfan vad Betnér var bra! Jag kommer definitivt vilja gå och se honom igen! :)
Vi avslutade kvällen med varsin kall öl. Det blev en toppendag!


Måndag. Sitter med ett glas vitt och har världens ångest. Vadan all ångest? När hände det?
Dagen har gått oerhört smidigt. Vi hade kvalitetssäkringskurs på jobbet på em, något som inte kändes som något nytt. Jag hoppas övriga medarbetare tar till sig, speciellt angående journalföring, för jag blir mörkrädd när jag läser de fåordiga journalanteckningarna.

Kom hem vid halv sju. Sedan dess har jag åstadkommit handling, en misslyckad tacopaj - köttfärsen var inge god, illamående på grund av chokladkaka o diskning.

Imorgon ska jag kliva upp 03.45. Ska nämligen med bussen härifrån 04.44 o bussen från centralen klockan 05.15 till Uddevalla. Ska stressa iväg o skriva kontrakt :)

Peter, jag älskar dig!

7 månader

Lördagen blev mycket lyckad. En vända på stan samt en islatte och mudcake på NK med söta Carolina. Jag inhandlade strumpbyxor till fredagens examen, samt ett par supersöta leggings. Inhandlade även två inredningstidningar - sen när blev jag så vuxen (läs: gammal)?

Mellan 18-20 spenderade jag tid med min karl. Lite failblog, lite mys, lite surr.

Kring 20 gick jag upp till söta Carolina för att bli bjuden på en asgod pizza, äppelpaj, massvis med vin som jag hade med mig, och schlager.

Sammantaget en mycket härlig dag med massa prat om livet och allt vad det innebär.

Jag vill inte att hon ska flytta hem! Det tändes ett ljus av hopp i och med Borås, men icke. Men är superglad för hennes skull, det är inte det det handlar om. Och vi kommer ju fortsätta vara asbraiga vänner, så det är inte så heller :) Men vad konstigt det kommer bli att inte kunna ringa och ta en kaffe bara sådär. Snyft. Hon kommer vara oerhört saknad!

Vad blir nästa mål i livet?




Idag - 20100530 - firar vi 7 månader :) Dom bästa månaderna i mitt liv :)
Vi firar det med bullbak - oj så goda dom blev! Och Betnér! Jag hoppas han är något att hänga i granen!

Hoppas på massa fler månader.


Imorgon väntar jobb!

Goodbye

Goodbye Good Old Odontologen!

Veckan har bjudit på lägenhetsvisningar, träning, kärlek, tal-skrivande, fika, C-uppsatsredovisningar x 3 dagar, glädjande besked, tårta och vinpimpling. Igår gjorde jag min sista dag på Odontologen tillsammans med mina TH6-or. Sorgligt, men samtidigt så jädra skönt. Kommer inte sakna känslan när man går in i Odontologen. Kommer däremot sakna skolan i sig, samt mina underbara girls från TH6! Säger som Alex: En fika en gång i kvartalet borde vi ju hinna med i alla fall! ;)

Veckans höjdpunkter:

Måndag: En tripp till Uddevalla för att kika på lägenheter, samt en heldag med Jennifer. Det blev hela fem lägenheter vi fick titta på! Galet! I Göteborg har jag inte ens fått komma på EN. När jag gick därifrån var det två stycken jag valde mellan, båda med sina för- och nackdelar. Sedan gick Jennifer och jag bort till den så kallade strandpromenaden och satte oss och åt varsin sallad. Såklart försvann solen bara för det... Men vi hade himla trevligt! Vid 19.35 satte jag mig på en buss hemöver igen, med massvis med beslutsångest.

Tisdag: Ett glädjande besked angående lägenheten jag kom fram till att jag tar om jag får den. JAG FÅR DEN om jag kan lösa ett arbetsgivarintyg! :) Mötte Anna för att skriva tal, som blev väldigt bra! Därefter en fika med Carolina på Centralen, och sist men inte minst träning med min sötnos!

Onsdag: Vi hade vår fruktade C-uppsatsredovisning. Jag tyckte det gick långt över förväntan, och vårt arbete rockar! Däremot blev vi utgrillade av professorn, varför vi av alla? Det blev en trist avslutning på detta helvete. Men då var det gjort i alla fall. Anna och jag läste även upp vårt tal - det gillades!
 
Torsdag: C-uppsatsredovisning dag 2. Vi kände oss som haggor jag och Carolina när vi opponerade, men det måste göras. Sådana grovmissar kan man inte undgå att berätta om - då blir ju faktiskt VI underkända. Kvällen bjöd på träning och mys. Fick även fixat så Josefine kunde skicka iväg ett arbetsgivarintyg till Apartmentbostad.

Gårdagen; fredag: Sista C-uppsatsrevosningsdagen. Eftersom vi gjort vår beskörda del, kunde vi avslappnat sitta och bara lyssna. Professorn bjöd på utsökt tårta - en choklad o en jordgubb. Oerhört goda - jag trodde dom var köpta. Jag kände mig som en hemsk människa. Under den första redovisningen fick jag ett telefonsamtal jag inte kunde ta, men fick ett glädjande röstbrevlådemeddelande. JAG FÅR LÄGENHETEN!! :D Efter dagens slut gick jag till CDI för att skriva ut, och efter ett tag kom Linn o Linda dit. Dom väntade på Emma för en fika - och jag blev tillfrågad om att följa med. Jag var inte sen med att tacka ja! :) Så, fika blev det på Husaren med Emma, Linda och Linn. En oerhört oerhört trevlig avslutning på veckan!! :) Många skratt och fina anekdoter. Är glad över att få höra att det finns människor som tycker det är coolt att jag ska hålla tal - trots att jag är så blyg och tyst. Jag hade förväntat mig - oj, varför ska HON hålla tal? :) Så jag blev himla glad över att höra det! :) Avslutade kvällen på Bolaget - inhandlade en box till mig och Carolina, men tog mig något glas hemma medan jag städade och tittade på Talang. Himlans gott vin! :)

Nu håller jag på att tvätta, ska strax gå och hämta sista omgången tvätt. Sedan blir det frulle! Dagen vet jag inte vad den bjuder på - vad gör man nu när man inte har någonting att plugga? Kvällen bjuder på mat-vin-&-schlager hos Carolina. Fast - jag undrar om det verkligen blir schlager nu när Sverige inte ens är med? (Skandal)



Nåväl. Idag är det 6 dagar kvar till min examen. Det känns som ett skämt!

Åska

Det händer så himla mycket just nu, så jag hinner (läs: prioriterar) inte att blogga!

Vad har då hänt sedan jag bloggade sist?

Uppsatsen skickades in förra torsdagen - en dag innan vår egna satta deadline, samt 4 dagar innan utsatt riktig deadline. Vi jublade och är riktigt nöjda med uppsatsen! (Vi hoppas på att inte få en enda komplettering!)

Fredagen var underbar. Carro och jag tog oss en rejäl shoppingrunda - jag kom hem med massvis med saker som alla gick under temat: Cypern! Därefter hade vi tänkt inhandla Sushi att ha till lördagen, men när solen sken som den gjorde och magen började kurra, så beslutade vi att istället käka Sushi utomhus i solen. Helt underbart! Sedan åkte jag hem och fixade i ordning mig - kvällen bjöd på grillning, öl o sprit hos Johan med Peter. Skittrevligt, asgod mat och ja, jättetrevligt helt enkelt!

Helgen bjöd på bakishet, en tripp till IKEA och andra möbelaffärer med Carolina under lördagen. På kvällen bjöds det på bakismat, och en nedtrippande Carolina som bjöd på sprit.

Sedan hoppar vi lite i händelserna.

Tisdag och onsdag jobbade jag. Jag fick mitt (bättre sent än aldrig, I know) tillfälliga jobbkontrakt som sträcker sig till 30/6. Därefter skriver jag på för en fast anställning! Jag trivs så oerhört på jobbet så det är inte klokt. Alla är så oerhört trevliga och patienterna verkar nöjda och allt känns bara såå jädra bra. Jag har verkligen gjort rätt val! För 3 år sedan när jag började var jag så inställd på att bli tandläkare att jag aldrig hade tänkt att jag skulle bli färdig tandhygienist, men jag är oerhört glad över att jag ändrat uppfattning, det här är SÅ kul! (Det sämsta är lönen, men vad fan, jag får hålla på med något jag verkligen tycker om!!). 
 
Jag har varit och tittade på en lägenhet. Fy sjutton så charmig, jag tror jag vill ha den!

Kvällen bjuder på trevligheter hemma hos Peters chef. Han ska ha en liten inflyttningsfest, och jag fick äran att följa med :)

Kan förövrigt berätta att det åskat hela kvällen igår, samt hela eftermiddagen idag. Inte konstigt att man har huvudvärk. Det mullrar och har sig. Har dock inte sett en enda blixt.

Om två veckor får jag äntligen säga att jag ÄR tandhygienist, inte att jag ska bli!! Efter en bit in i sommaren när jag fått min examen, så kan jag dessutom få säga att jag är Leg. Tandhygienist. Jag tycker det är ganska så snyggt! ;)

Min sommarplanering:
o Veckan efter examen skall jag vara hemma i Timrå, min bror tar även studenten då
o Veckan efter det befinner jag mig med massa drinkar, solandes på en strand på Cypern, Aiya Napa
o Veckan efter det börjar jag jobba mer på riktigt - kommer jobba fram till Gatufestveckan
o Veckan då Gatufesten är kommer jag vara hemma i Timrå
o Efter Gatufestveckan åker jag tillbaka till Göteborg för att arbeta i fyra veckor
o Därefter åker jag hem till Timrå igen för att njuta av tre veckors ledighet innan jag börjar jobba FOR REAL!

o Någonstans under sommarens gång skall jag även ha hunnit flytta

Justja, på måndag ska jag kolla på två ytterligare lägenheter!

Chilli!

Idag har varit en bra dag!

Först vill jag meddela att jag lämnar Sverige den 14/6 för en vecka i solen!!!




Jag och Carolina bokade en resa igårkväll!! Vi drar till Cypern, Ayia Napa! Vi kommer bo på detta hotell: Melpo-Antia, och jag tror det kommer bli heeeelt fantastiskt!!





Sedan kan jag berätta om dagen! Vi hade handledarmöte med Peter o Dowen. Både Carolina och jag var väldigt nervösa inför vad de skulle säga om vår uppsats, eftersom vi inte kunnat träffa dom på minst 3 veckor - då de varit oerhört upptagna. MEN, till vår glädje fick vi beröm! Dom tyckte vi jobbat på väldigt bra och tolkat resultaten på ett mycket bra sätt. Peter lät vääldigt nöjd. Vi fick lite ändringar som vi nu ändrat och skickat tillbaka, och vi ska få de sista ändringarna så vi kan fixa det på fredag, och sedan ska vi skicka in den förbannade skiten! Ska bli såå himla skönt! Men jag måste säga att vi jobbade på mycket bra förra veckan, vi har till och med kunnat ta det lugnt den här veckan. Och jag måste även säga att jag är väldigt nöjd med arbetet! :)




Efter vi varit i skolan följde jag med Carro till Chilli, en inredningsaffär här i Göteborg. En helt underbar affär har jag nu upptäckt, vilken har oerhört bra priser på både möbler, tavlor, lampor och annan inredning. Jag hittade en soffa jag vill ha! Soffan "Malmö", i grå-svart-spräckligt tyg, med vändbar divan. Jättejättefin! Jag vill flytta nunununu så jag kan få inreda! :D



Här är den, men i brunt!




Ikväll ska jag rensa min bokhylla, titta i mina "Hus & Hem"-tidningar och kika på Grey's!

Inredningssugen

Jag vet inte om jag tidigare skrivit det, men efter fredagens trädgårdsdag på Liseberg med Linn, så har jag såå mycket inredningsinspiration så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Jag drömmer mig bort när jag kikar i Hus&Hem, vad mycket fint det finns! Och vad mysigt man kan få till det med så enkla saker!

Just nu är jag oerhört sugen på att bara slänga, alternativt sälja, alla mina möbler, och bara köpa nytt! Nytt, nytt, nytt! Nytt och fräscht. Ut med det svarta, in med det vita! Men jag får kanske ta allt lite pö om pö istället?

Jag har även tänkt lära mig att sy. Någon natt innan jag somnade låg jag och klurade på hur jag på bästa sätt skulle kunna sy ett överdrag till min nu annars så tråkiga och fula IKEA-soffa. Det skulle nog blivit bra! Ska bara se till att få med mig min egna symaskin ned! :)

Life's not easy

Sanna mina ord.

Dagens redan utförda saker på checklistan:
o Ordnat offerter för flytt
o Kikat upp vart jag kan hitta bäst flyttkartonger till billigast pris
o Betalat räkningar
o Handlat

Dagens resterande att utföra:
o Ringa tre samtal
o Vika tvätt
o Diska
o Städa
o Laga mat
o Träna

Med min fart är det nog dags att sätta igång - omgående.

Löpning är min terapi

Är det något som hjälper mot ångest, stress och alldeles för mycket tankar som snurrar runt i huvudet, så är det löpning. Gud så många bra svar jag kommit på under de där otroligt jobbiga minutrarna! Fast ännu finns det massvis med tankar kvar, men knuten i magen är mindre åtminstone.


Tack Johanna min älskade vän :) <3


Älta

Fy sjutton vad jag börjat älta saker och ting! Ältar och har ångest, vad är det för fel på mig? Varför inte bara bolla tankarna med mig själv åtminstone. Jag tror folk börjar tröttna. När blev jag såhär? Kan ju iofs vara för att det är ganska stora saker, men ändå...

Ska jag stå på mig och ringa, eller ska jag godkänna och gå vidare?


Nu borde jag ta mig i kragen och sticka ut på en löptur iaf, men orkar jag?

Hmmmmm?

Dåligt med dagen:
o Vi fick inte träffa våran handledare fast det var bestämt
o Mina ögon jobbar sig nu igen!
o Jag är oerhört trött och less!
o Jag vet inte om jag blev nöjd ang. pengar
o Jag har ingen ork till att ta tag i mitt liv!

Bra med dagen:
o Vi har lyckats klottra ned enstaka rader på C-uppsatsen
o Vi börjar bli väldigt less --> orkar ej skriva mer --> Ok, vi skickar in det (Så känns det)

Jag ska nog ringa trots allt!


Trötthet

Tänk att jag alltid har så svårt att kliva upp när klockan ringer. Varför snooza och bli mer trött? Jag undrar när jag ska bli tillräckligt gammal för att sluta snooza...?

Lördagen och söndagen var otroligt toppen, as usual när jag är med min kärlek :) Hade en seg lördagmorgon hemma hos mig, innan jag for till stan och lämnade tillbaka en kjol på H&M. Sedan åkte jag ut till Peter :) Vi gick och handlade, lagade god mat (jag tror det är vår grej :)) och roade oss med en fars som gick på tvn :) När Yrrol började - vilken inte var någon höjdare ur mina ögon sett - så somnade jag till.. Men men. Tur jag inte har en karl som skäller på mig när jag somnar :) Det var en gosig lördag :)

Gårdagen var också underbar. Jag är oerhört trött nuförtiden, och medan Peter klev upp kring 9 lät han mig sova en stund till :) Sedan kom han in och väckte mig vid 10, himlans tur :) Myssöndag, frukost, träning, god mat och en film. Shutter Island - ganska så märklig film. Även då råkade jag somna till. Förlååt. Jag måste nog se den en gång till för att förstå något. Trailern var bättre! ;) Söndagar är som bäst med kärlek.

Idag då? Jag ska ringa ett halvjobbigt samtal strax, och därefter bege mig till skolan för att möta upp en sjuk Carolina. Är det C-uppsatsens slutvecka, så är det.

Då var det lördag igen

Den här veckan har varit hektisk.
Kort och gott har den bjudit på:

Fredag 30/4: Min födelsedag. Tillbringades först i skolan, därefter med fika på Starcups med Carolina, och på kvällen blev det utsökt middag hemma hos Peter. Han hade dessutom bakat kladdkaka åt mig :) Min sötnos! Vi firade även ett halvår tillsammans :)
Lördag 1/5: C-uppsatsskrivande hos Carolina, och på kvällen blev det middag ute på Vino Pasta due. Sjukligt god mat! :)
Söndag 2/5: En otroligt härlig dag. Jag och mitt hjärta var ute i solen och fotade. Sedan köpte vi oss varsin glass :) Dagen avslutades med ett gympass, och därefter utsökt middag igen. En sammanfattningsvis otroligt lyckad helg!

Måndag 3/5: Jobb i Uddevalla för hela slanten. Avslutades med en löptur.
Tisdag 4/5: Redovisningar av patientfall. Jag var opponent. 9-16. 16-19 satt Carolina och jag och arbetade med uppsatsen. Sedan blev det ett snabbt gympass och därefter hem.
Onsdag 5/5: Jag redovisade mina patientfall. Det gick nog bra. Efter det hade vi föreläsning till klockan 16.30. 16.30-20.00 satt Carolina och jag och arbetade med uppsatsen... Jag fick ett jobberbjudande från Hjällbo folktandvård som jag dock tackade nej till. Tur att hon var så trevlig. Är smickrad över att höra att jag var den första på önskelistan över vem dom ville ha.
Torsdag 6/5: Även då var det redovisningar i skolan, jag var opponent. Fick sluta tidigare. Det blev dock ett hektiskt möte inom klassen om examen. Jag tog mig vatten över huvudet och ska nu, tillsammans med Anna, presentera ett tal på min examensdag. På kvällen blev det gymmet.
Fredag 7/5, igår: Trädgårdsdag med Linn på Liseberg, hur mysigt som helst! Vi åt varsin baguette från Korsvägen, innan hon skulle hem för att hinna med tåget. Jag tog mig till biblioteket där det blev lite C-uppsats med Carolina. Kvällen tillbringades själv hemma i min lgh. Jag tvättade, tog en löptur, drack en öl och kollade på Leila bakar.

Vad dagen har att erbjuda har jag ingen aning om.

RSS 2.0