Home sweet home!

Jaa nu är jag äntligen hemma! Efter den segaste tågresan jag någonsin varit med om, kom jag äntligen fram till Sundsvall kl. 04.11. Möttes av en strålande glad mamma :) Vi for hem, och var väl hemma vid halv fem. Hade inte ätit på 12 timmar så kände gärna för lite fika (jag vet, inte bra) men jag tog en ostmacka i alla fall och satt och pratade med mamma iaf en stund innan vi gick och la oss vid fem :)


I lördags vaknade jag klockan 12 efter att ha sovit 7 timmar i MIN säng. Underbart! Satt och pratade hur länge som helst med mamma och pappa. Asmysigt. Vi åt god middag - grillat (årets första grillning!) med potatisgratäng och vitlöksbröd, mums! - och satt och pratade. Sedan gick jag och duschade eftersom det var utgång som gällde! Gjorde mig i ordning och fixade ett löskokt ägg (som kanske inte blev så himla löskokt) och målade det. Sedan åkte Hjortis och jag till Emma! Möttes av strålande glada och kramande Elin, Emma och Malin :) Elin och Malin åkte sedan iväg en sväng till InBetween för att lyssna på Björns band, medan Emma, Hjortan och jag satte oss för att spela ölspelet ;) Sedan kom Isa och Vio också! Vi satt och snackade om allt möjligt och drack massa gott. Vid 22 blev det färd mot bussen och äggrace! Jag tror att jag förlorade :P Eller jag kom nog inte sist, men inte först heller. Bussresan var helmysig!! hihi. Satt och snackade hela vägen! Sedan blev det kissnödigt värre för Malin och mig som kutade före alla andra till Liquid! Fram med leget och sedan in på toan! Gudomligt! ;) . Sedan beställde jag en starköl och så satte vi oss vid ett bord - eftersom det i stort sett var folktomt vid halv-elva-tiden då vi kom in. Satt och snackade en hel del om sex! Skitbra samtal mellan mig, Vio, Malin och Isa! Haha. Det var riktigt roligt! :D Under kvällens lopp hann jag beställa 2 öl till och bli väldigt dragen. Jag snackade med någon kille, vi dummades med varandra, och om jag inte minns fel så klappade jag till honom för att han bad om det. Haha. Jaja. Kvällen avslutades med en runda på Irish och Max :) En så jävla lyckad kväll, tycker åtminstone jag! :) Hade askul! Var hemma runt 3 någon gång har jag för mig och somnade väl som en klubbad säl. Har för mig att jag pratade med Martin en stund också, men den sista ölen gjorde nog sitt. Jag har lite minnesluckor faktiskt.

Vaknade klockan halv tio på söndagmorgon. Lyckat! Alltså, varför vaknar jag jämt så tidigt när jag har varit ute? Kände mig fortfarande full när jag vaknade. Hela världen snurrade! Tryckte i mig hamburgaren jag tog med mig hem från Max, och drog i mig en halv liter vatten. Resten av dagen bestod i en massa matätande (?) och allmänt slapp. Kikade även på One Tree Hill och Andra avenyn. Dagens höjdpunkt var att jag införskaffade mig i en bärbar dator :)


Idag, den 24 mars, vaknade jag klockan 9 av att jag var så jävla kissnödig! Jaha, vad finns annat att göra än att kliva upp och gå på toaletten? Sagt och gjort. Av med väckarklockan som inte skulle ringa förrän om en och en halvtimme, upp på toaletten och sedan käkade jag frukost med mamma. Segade på en hel del sedan, tills vi gick en promenad - jag, mamma och pappa. Gick ner till Vivsta, upp vid Brandstationen och tillbaka hem. Asskönt, speciellt med tanke på det fina vädret <3 Sedan käkade jag en liten sen lunch och hoppade in i duschen för att göra mig iordning. Fixade och donade och halv fem kom Jonte och Lars och hämtade upp mig. Vi for sedan till IKEA-parkeringen och hämtade upp Sofia! Raka vägen in till staden blev det sedan, för att beställa bio-biljetter. Horton skulle allt ses! Sedan drog vi till Kebabcity och käkade. Lars och Jonte käkade varsin kebabtallrik och jag och Sofia käkade varsin kycklingsallad. Asgott var det! Sedan upp till bion och såg Horton. Den var otroligt söt tycker jag :) Har märkt att många barnfilmer faktiskt innehåller en hel del svåra ord. Hur är det möjligt att ett barn skall kunna förstå det? Fast dom bryr sig iofs kanske inte. Men ändå. Som sagt, den var otroligt söt. Lite märklig historia bara. En "jätte"elefant som en dag hittar ett korn som kommer låtandes, flygandes förbi Hortons öra. Haha. Resten får ni kika på själv ;) Se den :) Sedan drog vi hem till Jonte för att kika på resten av hockeyn! Vilken jävla kanonmatch Timrå. Fortsätt så! Bara 3 segrar kvar nu! KÄMPA TIMRÅ! Sedan följde jag med Lars och Jonte när de skulle skjutsa hem Sofia och sedan lämnade de av mig. Blev ett ytterligare förväl, men vi ses ju snart igen. Hade en asmysig kväll! Var så roligt att träffa dom igen! Sofia och Lars har jag ju inte sett sedan studenten, vilket är snart ett år sedan! Askalas idé Jonte. Det där gör vi allt om :) Superlyckad kväll! Pratade även med älsklingen. Myys! Nu ligger han förhoppningsvis och sover eftersom han skall upp och jobba imorgon. Min sötnoos. Han saknade mig sa han. <3


Imorgon har jag inte den blekaste om vad som händer. Vi får väl se.
Det är så grymt att komma hem igen för man blir så jävla glad över att få träffa alla igen! <3
Toodles!


Goin' home!

Djeees. Klockan 19.00 går tåget mot Sundsvalls Central :) 04.11 är jag i Sundsvall!
Ska bli skönt att få komma heeeem :)
Kommer sakna dig älskling! <3

Hoppas det blir ett bra loov :)
Glad Påsk!


Haveri

Jaha. Kom till skolan imorse, var i god tid vilket var väldigt skönt. Var sådär lagomt skönt nervös och kände att YES det här kommer gå asbra! Linn & Jag grejar det här! Jojo..Ombytta och klara gick vi in i röntgenkorridoren. Datorhaveri! Hela nätverket var nedlagt, både det stora och det lokala, så patienterna blev hemskickade, och likaså vi. Vi som var så taggade! Men så är det. Vi trodde dom skojade. Men icke. Men påsklov har vi nu i alla fall :) Linn, jag, Rebecka och Shohreh drog iväg till Haga och fikade istället, på Café Husaren :) Det var helmysigt! :)

Jaha. Nu har jag blivit förkyld. IGEN. Jag tål bannemej inte denna luften! Har aldrig varit förkyld så många gånger på ett år som jag varit sedan jag kom hit. Ojojoj.

Imorgon klockan 19 sitter jag på tåget hem mot Sundsvalls tågcentral :) Är hemma klockan 04.11. Segt. Men det ska bli bra. Mamms kommer och hämtar mig :) <3

Gonna miss you.

Glad påsk på er alla! Har inte förstått att det är påsk än!
See you!

Grattis Alva och Jocke! <3 Synd jag inte kom hem idag, då hade jag kunnat varit med och fira er. Alva har jag för mig blir 4, och Jocke fyller 15 om jag inte minns fel :)

Rööööntgen!

Yes! Imorgon har jag min första röntgenpatient! Skall bli spännande. Kommer vara väldigt nervös tror jag. Hoppas man får en patient som är förstående i alla fall.

Har instruerat min lilla patient Jennifer i tandstickor idag. Det gick finemang :) Hade även ergonomi, vilket gick mindre bra. Fy vad illa man märker att man sitter alltså. Jisses. Hoppas nånting fastnar på näthinnan.

Just nu kikar jag på Rent Hus. Man blir äcklad. Försår inte hur folk kan ha det sådär, men uppenbarligen så går det. Förstår liksom inte hur det kan gå så långt, men så är det.

Visste ni förresten att det är en större belastning för bland annat ryggen, att sitta ned än att stå?

Snart har jag påsklov, snart åker jag hem. Ska bli gott! Kan dock säga att jag kommer sakna Martin, men that's life!

TIMRÅ IK <3 Fyfan vad grymt! Modo hade inte en chans ;D Hoppas på att få se hockey när jag kommer hem!

Linn ska byta lägenhet! Helt grymt! :) Nyrenoverat. Lyxigt :) Själv längtar jag till MIN flytt! Ska bli underbart! Kommer bli mysigt med vinkvällar och sånt :)

Spikade karies-tentan ! :D Jag och Jennifer ;) Radarparet ;)

Ha det fint, önska mig lycka till imorgon! :)
Jag trivs som fisken i vattnet med min utbildning! <3


Så jävla skönt!

Det ska bli så jääävla skönt att få komma härifrån!!

Våååår!

NU kan vi börja snacka om vad vår är för nåt ! Jädrar sicket gott väder !
Det kom ju snö igår, som faktiskt ligger kvar idag! Det är sååå jävla vackert! Gissa om jag saknat snön i år? Det är klarblå himmel ute, ca 2 + och strålande solsken! Så jäävla vackert! Som sagt, nu kan vi börja snacka om vad vår är för nåt! Har verkligen saknat våren så som den är hemma!!

Den senaste tiden har ägnats åt en jävla massa pluggande! Tentor hit och dit. I både cariologi och Anatomi. Plus en dugga i Radiologi till på köpet. Oral Mikrobiologi II klarade jag i alla fall, så nu är det en mindre omtenta man behöver tänka på. Jag vill INTE få en omtenta alltså! Har tränat en hel del också vilket är jävligt gött! Hur klarar man sig utan det? . Sedan har Martin och jag varit en hel del med Emil och Sahra! Så jävla najs! En helg mötte vi dom inne i stan. Sahra hade piercat sig ;) Snyggt blev det! Sedan drog vi till Fröken Olsson och fikade. Så jävla mysigt! Och efter det strosade vi runt i stan. Sedan blev det dubbling. Martin plockade ut 1000 spänn ;) . Och Emil gick det också bra för. Sedan drog vi till Kville Biljard och lirade biljard. Shit vad längesen det var. Alldeles för längesen! . Hem, käka, och lirade lite TP. Vilket underbar dag :) . I helgen som var kikade vi på festivalen tillsammans. Det var också najs :) . Dom är så fina tillsammans Emil och Sahra. :) Dom är som gjorda för varandra!

Har fasen inte blivit någon utgång på länge. Har inte haft något humör för det, konstigt nog. Men så är det.

Idag ska jag tvätta!

På lördag kommer jag heeeem! :D Wiiiiie :D Ska bli asskönt!! :D

R.I.P. Dick R.I.P.

Idag är det prick ett år sedan vår älskade Dick försvann. Det är fortfarande lika ofattbart. Ibland hör jag honom. Och ibland sitter man nästan och väntar på att han skall komma förbi med sin bil och tjöta lite. Saknar honom.
Men han levde nog ett underbart liv i alla fall. Han älskade livet! Därför tycker jag det är riktigt orättvist att han inte fick fortsätta leva det livet...

Otroligt glad över att jag fick lära känna dig Dick.
Vet att du sitter och vakar över oss.
Du är nog den där starkast lysande stjärnan på himlen.

Hoppas du har det bra där du är nu.
Jag saknar dig & kommer alltid bära med mig dig.

/ Ida

Förresten..

Det snöööade här idag!

KentaKent :)

Han är söt han Kent :)
Han var väldigt omtänksam alldeles nyss!
Talade om att jag får låna bilen när jag vill, om jag behöver transportera saker ut till lägenheten.
Jag får låna dator och sånt här tills jag får min egen.
Det finns möbler och porslin här som jag får låna så jag slipper köpa allt på en gång.
Han kunde även tänka sig att åka ut dig och kika på lampor och sånt :P
Det värmer att höra :)
Väldigt hjälpsamt! :D hihi

Har svårt för att plugga till tentan på fredag när jag tänker på att jag faktiskt har lägenhet :P
Vill dit och titta titta titta! Och ta kort och sånt!!

Lägenhetsinnehavare!

Kan STOLT säga att jag är lägenhetsinnehavare nu!
Hämtade mina nycklar igår!
Nu är det bara flytten som väntar!
Gud vad det skall bli skönt att få något eget.
Och vet ni vad det bästa är?
Folk kan hälsa pååå!!
Jag gillar den asmycket!

Och det kommer bli sååå roligt att få pilla med inredningen, även om det inte kan bli som i drömmen eftersom man inte riktigt får tapetsera/måla hur man vill. Men men :)

KARIES!

Japp, just nu är det tentapluggning till Cariologitentan på fredag.
Kan ju börja med att reda ut vad Karies egentligen är, för den som är intresserad.
Karies kan ses på två olika sätt - som sjukdom och som en slutfaktor av sjukdomen.
En "normal" människa kallar karies för Hål I Tänderna - vilket det i stort sett innebär. Åtminstone slutsteget. Sjukdomsprocessen är en annan historia, vilken jag måste lära mig.
I stort sett kan man säga att karies uppkommer genom att tre bidragande faktorer finns närvarande:
1. Bakterier - sådana som kan orsaka syra
2. Föda - kolhydrater (sackaros - socker)
3. Värdfaktorer - lite saliv, dålig buffring, lite fluor
Ju mer negativa dessa tre faktorer blir desto högre kariesrisk.

Intresting? I think!

Ska inte trötta ut er med mitt hål-i-tänderna ;)

Men tänk egentligen vilka fina tänder man föds med. Varför misshandla dem som många gör?
Man motionerar ju för att hålla kroppen i topptrim, men tänderna då?
Well well, det är väl bara för jag är så insyltat i det hela.
Det första jag ser på människor nuförtiden är tänderna.
Helt skadad.
Men det bjussar jag på!


Var förresten och inhandlade lite prylar igår efter träningen.
Kerstin och jag åkte till Hemtex, där jag fyndade rejält. Sedan blev det Emmaus, där jag köpte kaffekoppar.
Investerade i ett täcke, två kuddar, två örngott, ett påslakan & två lakan. 625 spänn!
Bara täcket skulle egentligen ha gått på 500 spänn, vilket kap ;)

Sovdags snart! Todiloo!


RSS 2.0