James Blunt

image2
You're beautiful

Sitter och lyssnar på James Blunt.
Det får mig att tänka på Malin.
James Blunt är Malin så det sjunger om det.
Hoppas allt ordnar sig!
Önskar jag kunde vara där som stöd.
Förstår att det absolut inte är varken lätt eller kul.
Jag vet ingen orsak än, men det spelar ingen roll.
Men dock, tro mig, hon har det bra där hon är nu.
Jag lovar dig.
Älskar dig! <3

Ja. Här sitter jag som sagt. Lyssnar på musik. Jag har pluggat idag. Tandanatomi för hela slanten. Nu har jag nog nästan lärt mig 12 tänder tror jag. Då var det bara 20 kvar då. Hur ska detta gå?
Har även suttit vid datorn och sett på TV ikväll. Sett på Babben faktiskt. Jag tycker det programmet är bra. Någon som håller med eller är jag helt från vettet?
Jag börjar bli trött på att inte göra någonting vettigt av helgerna. Jag är sjukt trött på ditt X-box! Om det inte vore så att det var så dyrt med ett sådant spel så skulle jag banne mig göra sönder det! Det lovar jag.
Fortsätter det såhär, att jag ber dig göra saker för att du är hemma och du inte gör det, så vet jag nog inte om det här kommer fungera faktiskt. Det kanske låter taskigt, men det är så jag känner.

Onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Plugg, plugg och åter plugg. Imorgon blir det till att repetera biokemin och försöka få in några nya tänder i skallen.
Ringde min mor idag. Det var ett givande samtal, som alltid. Min älskade mor.

Förra lördagen skulle vår älskade Dick ha fyllt 54 år om jag har räknat rätt.
Det fanns och kommer nog heller aldrig finnas någon lika godhjärtad som honom.
Mer pallar jag inte att skriva, då kommer tårarna.
Rest In Peace

Nu är en av mina hembiljetter bokade. 21 december anländer jag till älskade Timrå igen.
Borta bra men hemma är tamejfan bäst!

Saknar alla där hemma! Älskar er! / Er Ida


Munskölj

I helgen var jag ute och gick. En timme i lördags och en i söndags. Mycket skönt och välbehövligt. I lördags var även Helena och Henke hit. Vi spelade spel till mitt i natten. Skoj skoj. Annars har det varit en väldigt händelsefattig helg.

I måndags och tisdags präglades skolans föreläsningar av - vad vi tyckte - väldigt onödiga, tidsslösande sådana. Söka, värder och kommunicera kunskap. Den kursen är inge rolig. Jaja. Vissa är roliga, andra inte. I alla fall. Igår hade vi vårt andra gruppmöte - vi ska göra ett grupparbete inom den kursen jag nyss nämndre. Vi bestämde att vi skulle göra ett grupparbete om munskölj. Våra idéer lät bra tycker jag. Vi tänkte ta lite kort på olika munskölj och ha med det i vår presentation. Vi tänkte även försöka få hem lite gratisprover av olika företag som vi kan dela ut under redovisningsdagen. Förhoppningsvis kommer vi ha våra vita rockar på oss också (vilket jag verkligen ser fram emot). Känns som det kommer bli en väldigt bra presentation. Lite rolig. Gruppen är bra också har jag kommit underfund med nu. Ingen som sticker ut alldeles för mycket, alla känns delaktiga, och alla verkar vilja nå samma mål! *Gött*

Idag, imorgon och på fredag är det föreläsningsfria skoldagar. Så då blir det till att tentaplugga biokemi och tandanatomi. Idag har jag bara suttit och tagit mig igenom biokemin. Lipider, alkoholer, etrar, metabolismen osv osv. Kul va? Det bästa är att det mesta bara är en repetition för mig eftersom jag redan läst biokemi i Kemi B. Det känns bra. Tandanatomin blir dessvärre mycket svårare.

Träffade min fadder i måndags också så nu har jag nästan alla tentor för hela året. Det fattas två stycken. Känns bra att ha dessa att titta på så man vet vilka som verkar vara väldigt svåra och vilka som kanske är lite enklare.

Hoppas bara jag klarar tentorna nästa vecka. Känns tungt att ha båda två samma vecka. Men det ska nog gå. Jag trivs åtminstone med utbildningen och tycker det känns otroligt bra att jag inte kom in på tandläkare som jag först tänkt mig. Det känns som det hade blivit alldeles för tungt att hoppa på en sådan utbildning direkt efter gymnasiet.

Hoppas alla har det bra där hemma! Älskar er och saknar er! Någon dag innan detta veckoslut tänkte jag boka biljetter hem. :) Vi hörs och ses! // Er Ida


5-kuspig tand

Nu har ännu en vecka faktiskt dragit förbi. Tiden går - måste i alla fall jag säga - väldigt fort just nu. Det har hänt en del saker denna vecka. I måndags och tisdags var det skola som vanligt. Varvat med tandanatomi och biokemi. Hela tisdagen bestod förövrigt i bara biokemi, det var mindre roligt. Tandanatomin är däremot väldigt intressant.

Onsdagen bestod av en tre-timmars pratisk föreläsning - eller vad man ska kalla det. Vi skulle lära oss att identifiera tänder. Vi fick sätta oss i grupper och ta en ask med 10 humantänder - alltså vanliga tänder. Sedan skulle vi för varje tand bestämma vad det var för tand och vilken kvadrant den satt i. Det var riktigt knivigt kan jag tala om för er. Det var ganska lätt att se vad det var för tand. Till exempel som mitt namn. En 5-kuspig tand. Det finns bara en tand som har 5 kuspar (givetvis två eftersom man har 1 i ena käkhalvan och 1 i den andra). Det är en sexa som antingen sitter i vänster eller höger underkäkshalva. Att den är 5-kuspig betyder att den har fem stycken "tuggknölar". Så, nu har ni också lärt er någonting nytt. Om ni kollar er i spegeln så kan ni nog hitta den väldigt lätt :P Kolla i underkäken efter den sjätte tanden (om ni inte dragit ut någon tand vill säga). Visst har den 5 kuspar? Jovisst! Den kallas förövrigt för 36 eller 46 ("tre-sexa" eller fyr-sexa"). Nog lär man sig en hel del alltid! Tycker det är superskoj! På vår tandanatomitenta som vi har snart kommer man ha både ett skrivtest och ett praktiskt test. För att vara godkänd tror jag man ska ha minst 70% rätt på skrivdelen och så ska man ha minst 1 av 2 tänder rätt. (Man ska alltså säga vilken tand det är och i vilken kvadrant den sitter i, dessutom måste man motivera sitt svar. Det är absolut inte lätt att avgöra vart den sitter någonstans.). Jag är lite orolig. Tänk om man skulle ha 90% rätt på skrivdelen och missar tänderna helt! Då är man ju körd :/ Men det ska nog gå bra. Hoppas jag.

Jaja. Efter klockan 12 när föreläsningen var slut träffade vi våra faddrar. Min hette Lena. Henne ska jag träffa på måndag så att jag kan få kopiera hennes tentor. Kanon! (det är inte fusk - alla gör så). Sedan åkte jag hem innan den så kallade kick-offen var. Jag och Shohre gick på den. Det var trevligt! Fick mat och så. Och så uppträdde Laleh. Man kom ut i alla fall. Vi hade en trevlig stund. Otur med vädret men det är sådant man får ta.

Igår och idag har det varit självstudier = jag har varit hemma och pluggat hela dagarna. Har fått en hel del gjort faktiskt. Men än är jag inte redo för någon tenta.

I helgen händer ingenting vad jag vet. Hoppas på att det blir bra väder imorgon så man kan ta en långpromenad. Det behövs kan jag lova! Min förkylning är förresten mycket bättre nu!

I onsdags ringde förresten min mamma och berättade att dom ringt angående telefonen. Äntligen tänkte jag. Jojo. Här har man gått i tre veckor och väntat på att få tillbaka sin telefon från service. Vad får man höra? Jo, att dom beslagtagit telefonen för att den inte går att laga. Så nu har jag fått ett presentkort på hela summan jag köpte telefonen för. Nu törs man ju inte direkt köpa en likadan. Jag som älskade den telefonen :( som dock bara höll i en vecka . . . Kul! Presentkortet är förövrigt hemma i Timrå. :( Jaaja. Jag får väl vänta då.

Det var allt för idag tror jag.

"På måndag - då jävlar får det vara nog ! "

Snörvel.

Sitter och snörvlar. Har dragit på mig en förkylning. Hoppas att den går över snart.

Sitter och pratar med Isa nu. Fasen vad jag beundrar den flickan. Tänker inte dra upp några detaljer, de som vet om vad som hänt, de vet. Kämpa på gumman! Du klarar det här! Älskar dig! <3

Sitter ensam i Martins - eller jag kanske ska börja skriva vårt? - rum och snörvlar. Han och några kompisar drog iväg och spelade inomhus-beach-volleyboll. Hoppas att de har roligt.

Inatt kom de. Valpisarna! Det blev dock bara tre stycken, vi hade hoppats på några fler. Vid 00.36 kom första valpen =) Det var riktigt häftigt att se måste jag säga! Så söta är de!

Imorgon är det skola igen. Biokemi och Tandanatomi. Måste sätta mig ned med "SVKK"-kursen också och göra klart veckans uppgifter. Måste även lära mig orden i tandanatomin så jag kan läsa texten och faktiskt förstå någonting. Tentan börjar faktiskt komma läskigt nära nu känner jag. Men det ordnar sig säkert. På onsdag slutar vi vid 12 någon gång, och på torsdag och fredag är det fri läsning hemma. Då borde jag hinna med lite saker i alla fall. Mycket mer ansvar nu än förut. Men detta skall jag fixa!

Hoppas alla har det bra där hemma! Jag saknar och älskar er jättemycket! All of you! <3

Veckan som gått.

Veckan ja? Vad har hänt?
Har äntligen börjat på riktigt nu känns det som. Dragit igång med biokemi och tandanatomi. Tandanatomin är verkligen döspännande! :D Så himla intressant! Men sååå många ord att lära sig. "Ocklusalt, incisivt" osv osv.

Var även på 40-årsjubileum igår för Ondontologen. Rätt tråkigt. Men fick massa god mat och fika. Och gratis-grejer. *haha* Samlade på mig massvis med tandkräm, tandborstar och så :)

I helgen så händer det inget skoj. Eller ja. Inte här i alla fall. Hela dagen idag så har Martin och jag städat i rummet. Det blev faktiskt riktigt bra. Vi får väl se hur länge det håller i sig. Snackar just nu med mina älsklingsflickor, alla är dock inte med, men några av dom ! :D Dom ska ut och parta! Hade gärna följt med alltså. Hoppas ni får skoj i alla fall! :) Imorgon tänkte jag åka in till staden en sväng. Behöver en ny väska, parfym och gärna ett par skor. Skulle behöva gå till apoteket också. Men vi får se vad det blir. Var förövrigt till Göteborgs Stadsbibliotek igår och lånade kemiboken vi hade i 3:an på gymnasiet, inte hade jag trott att den skulle komma till användning igen, men tji fick jag.

Har förövrigt fått ont i halsen. Kul. Nu kommer jag säkert bli förkyld och sjuk :( Just precis vad jag behövde *inte*

Söndag imorgon och snart är det skolan igen. Men men. Går i en bra klass tycker jag, så detta ska nog gå bra :)
"Vi" väntar förövrigt valpar! :D Mimmi, Martins ena vovve, ska ha valpisar :D och det är ett rejält flås på vovven just nu :P så dom kommer förmodligen inatt ! :D

Ha det bra alla söta människor ! :)

BTW - I'm sorry, but you're not one of us anymore. It's your own fault, so don't blame it on us.

ÄLSKAR MINA SÖTA FLICKOR! :D


Måndag

Måndag ja. Steg upp vid 8, åt lite frukost (gröt faktiskt) och klädde på mig och allt sånt. Begav mig vid tio i nio bort till spårvagnen som skulle gå 10 över 9. Jag var där klockan nio bara för att jag skulle slippa stressa. Kom det någon vagn tio över då? Svar: nej! Less jag blev. Självklart skulle jag bli sen! I alla fall...Till min förvåning så kommer Kalle :D Skojigt. Då hade jag någon att prata med. Så, vi snackade tills han skulle av =) . Sedan fortsatte min resa bort till skolan. . . Kom till föreläsningen PRICK när den började! Pinsamt när alla sitter där redan, men men. Det var ju trots allt inte mitt fel egentligen.

Tråkiga föreläsningar, fortfarande bara "innan" allt drar igång. Känns som vi fortfarande står och stampar på startlinjen. Men imorgon börjar det hela. Har biokemi för första gången då. Får se hur det blir.

I alla fall. När jag och Amanda väntade på vagnen efter skolan så kommer det en annan vagn på andra sidan, som då går åt andra hållet *såklart*. I den är det någon som vänder sig om och stirrar på mig. Vadå? tänkte jag. Sedan vinkade personen. Såg sedan att det var Hannah :D Vink vink på henne. Haha. Hannah i Martins gamla klass. Blev asglad för att någon över huvud taget kände igen mig i denna stora stad :D

Amanda skulle till Apoteket i Nordstan, och jag behövde ju köpa mitt spårvagnskort. Gissa vem som tog tillfället i akt att följa med till Nordstan ? :D JAAAG! =) Amanda följde med mig och fixade mitt kort, sedan följde jag med henne till Apoteket :) Kanoners ! Sedan bar det äntligen av hemåt ! Klockan 18 var jag hemma! Trött minsann.

Måste tillägga att spårvagnarna inte tyckt om mig idag. Först kom inte min vagn imorse, så gick tidigare i onödan. Vid Nordstan på väg till skolan fick vi stopp. Då skulle dom helt plötsligt byta chaffuör. Illa. Till råga på allt, när vi var på väg hem Amanda och jag, så blev vi fast på vagnen i säkert en kvart. Jag vet inte ens varför, vi stod stilla bara. Inte min dag med andra ord, inte på den fronten i alla fall.

Just nu sitter jag här helt ensam. Martin är iväg med några kompisar, jag orkade inte följa med för den som undrar. Kolla fotboll är inte riktigt min grej va. Det var i alla fall min dag, för den som ville veta :)

Ha det finast! / Ida

Helgens gång.

Helgens bravader kan sammanfattas väldigt kort faktiskt.
Kom "hem" efter skolan i fredags, åt, såg på tv, somnade ganska tidigt.
Igår slöades det hemma, framför tvn. Såg repriserna av Top Model 8 under dagen. Senare på kvällen blev det Sverige-Danmark. Käkade godis, vilket inte är speciellt bra . . .
Idag har det inte heller hänt särskilt mycket. Hade tänkt gå en promenad, men jag har ingen nyckel och Martin är på match. Hur gör djur? Vad gör jag då då? Får väl sitta hemma här då. Har startat diskmaskinen i alla fall, så lite nytta har man allt gjort. Måste ta mig i kragen och fixa ett 3-månaders spårvagnskort med, annars blir detta en väldigt dyr historia. Jaja. Vi får se hur det blir. Skulle vara skönt med en långpromenad i alla fall, med musik i öronen.

Imorgon är det skola igen. 10-16. Börjar "på riktigt" nu med ämnen som Biokemi och Anatomi. Första oktober har jag min första Tentamen vad jag vet. Längtar inte precis. För att tillägga så har vi två tentor samma vecka!

Hoppas alla haft en underbar helg i alla fall. På återseende -
~Ida~


TH1, det är grejer det!

Japp. Klockan 06.00 i måndags ringde klockan. Nu har vardagen börjat igen. Gick upp, drack ett glas vatten, var fruktansvärt törstig. Drömde om vatten hela natten, och sov ganska dåligt. Vid 06.50 bar jag mig av, alldeles ensam, till spårvagnarna. Tog 6:an och åkte i en halvtimme bort mot Medicinaregatan. Hoppade av och vandrade upp för den jobbiga backen. Letade febrilt efter hur jag skulle komma till ingång 12A, och till slut hittade jag. Grötfrukost. Jojo. Lyxigt kan tyckas, men det inkluderade ingen gröt? Varför då döpa det till grötfrukost kan man undra? Satte mig vid ett bord med min filtallrik. Kom fram en tjej som skulle bli tandtekniker och satte sig vid mig. Efter 20 minuter kom en annan tjej, Alexandra, som skulle bli min kurskamrat visade det sig. Skoj. Så jag gick med henne sedan till vår föreläsningssal. På vägen fångade vi även upp Amanda och Michaela. Fick lite introduktion och så, väldigt lite. Vi hade mest raster första dagen tyckte jag. Dåliga föreläsningar som man inte skulle ha någon användning för kändes det som, men men? Första dagen var iaf genomförd, och tro det eller ej, men jag överlevde!

I veckan har vi haft en hel del föreläsningar. Vi har gått från 09.00 - 16.30 tre dagar, och från 09.00 - 15.00 två av dagarna. Varit både bra och dåliga föreläsningar. De bästa har varit "Plugga smart och lär dig mer!" med Björn Liljeqvist (Författare till boken med samma namn, alltså "Plugga smart . . . "). Han var riktigt härlig att lyssna på, väldigt underhållande, men gav ändå ut väldigt bra information. Vi har även "börjat" med ett grupparbete som ska vara klart i november någon gång, eller hur det nu var? Vi ska ha en dags konferens där vi ska presentera det för alla andra, vilka är ca 300 pers. (KUL VA!?). Vi har fått fika (mån-onsd) bara för att det var någon sorts stor-grupps-föreläsning. Mackor, kaffe, te, sötsaker! Göttans!

Den bästa dagen har i alla fall varit idag, fredag den 7/9 -07. På morgonen fick vi en liten rundvandring ner till "kliniken" där vi ska göra lite praktiskt arbete med start i termin 3. Man sitter då med "gummor" som de kallar det. Det är alltså dockor med tänder man sitter och övar på! Man har även såna käcka vita rockar, sådana kläder som tandläkare och tandhygienist brukar ha när man träffar dom. Ja ni vet? . Längtar redan! . På eftermiddagen har jag lärt mig hur man borstar tänderna på ett korrekt sätt! Kul anser jag! =D Såg lite lustigt ut när hela tandhygienistprogrammet inklusive tandläkarprogrammet stod och borstade tänderna tillsammans ;) *Det ni!*

Tänkte bara avsluta med att jag fick en till kusin igår! En liten tös, vet dock inget namn än. Skoj skoj :D

Onsdag-Lördag

Ja. I onsdags bar det av mot Göteborg. Jag, mamma, pappa & brorsan bilade ner. Efter 10 timmar, med stopp, var vi framme. Skoj och se min älskling igen. :) Resan gick faktiskt bra, tycker jag. Var dock väldigt trött när vi var framme, hade varit vaken sedan sju, och var framme sju. Vi var dock uppe till ca. 00.00. Mamma och pappa satt ute med Kent och Lena, medan Emil, jag och Martin satt inomhus.

På torsdagen hade vi planerat att åka ut till Tjörn en sväng. Sagt och gjort. Vid 1-tiden tog vi vårt pick och pack och for ut mot Tjörn. Jag, Lena och Martin i en bil - jag körandes - och pappa, mamma och brorsan i en annan bil - pappa körandes. Det gick bra faktiskt, och vi var väl framme vid 2 någon gång, efter att ha stannat och handlat lite mat - grillat. Väl framme så spanade vi in havet lite, utsikten. Otroligt fint! Vilket ställe. Vi spelade även bocket, och tennis. Tennisen var bäst ! tihi . Sedan hämtade pappa oss - Emil, Martin och mig - för att det var mat. Så vi käkade, tog bort allt och åkte sedan hem vid 8-snåret. Det var för övrigt grymt bra väder ute på Tjörn. hihi.

Igår fort vi till min blivande skola. Det såg ut som en vårdcentral inuti, och jag lovar, det luktade som så också, eller som hos folktandvården. Men det blir nog bra. Det tar ungefär en halvtimme med spårvagn dit ut, och det är man ju van. Slipper åtminstone byta spårvagn osv. Är redan nervös för första dagen. . . Nu är man stor. =/ . Efter besöket där åkte vi till Domkyrkan och hoppade av där. Vi gick sedan till Donken och käkade lite. Sedan bar det av mot Nordstan där det handlades lite. Innan Nordstan inköpte min bror en ny telefon - den jäveln. (haha). Min telefon, som jag köpte, var en vecka gammal när den lämnades in för service, det är grejer det. . *väntar förgäves* . I Nordstan köpte jag ett par jeans på H&M, vilka jag verkligen tyckte om. När vi kom hem visade det sig dock att ena fickan verkligen inte fungerade som en ficka . . . Helt uppriven ! Så det blir till att byta ut dom! Eller få tillbaka pengar. *Typiskt* . Senare på kvällen köpte vi pizza på Palermo och det blev tv-tittande med Kent och mamma och pappa. Sovdags sedan. . .

Och idag . . . Då for dom hem :( Det var inge roligt! Mamma & jag grät. :( Varför ska livet vara så orättvist ? Varför kan jag inte få flytta skolan till Mittuniversitet ? Typiskt. Kommer sakna dom så ! . Men, hem kommer jag ju absolut, så är det ju bara ! Jag vet bara inte när än :( . Saknar alla redan . . .

Har även passat Therese idag.

Familjerna och vännerna, och Martin, betyder verkligen mest för mig ! <3
Mamma, du är något speciellt ! *Loove u*

RSS 2.0