Middag, jobb, träning, plugg

Long time, no seen!

Förra fredagen bjöd jag min älskling på middag. Det blev Hjortans specialare :) Vi intog öl, vin och god mat, och hallonmousse till efterrätt! Tror att det gick hem :) Det var en riktigt bra fredag i alla fall!

Resten av helgen bjöd på lugn ute i Kortedala. I like it.

Måndag och jobb!
Första dagen på jobbet skulle man kunna säga! :) Det blev till att kasta sig in i patientverksamhet på första ögonblicket. Sammantaget en mycket bra dag! Jag lovar att jag var trött när jag kom hem klockan 19 på kvällen, efter att ha klivit upp 04.30.

Tisdag och jobb! Andra dagen på jobbet, och jag trivs som fisken i vattnet! Har redan patienter som absolut bara vill gå till mig. Första patienten tyckte vi hade ett sådant bra teamwork, "Jag kommer gärna tillbaka till dig, om det går bra". Himlans spännande. Han hade en tid uppsatt för undersökning om ett år hos en tandläkare, men ville absolut ändra den till mig. Hihi. Andra patienten kom in och uttryckte sig så som "Menar du att du ska ha en och en halv timme på dig?" Jaa, det är så att jag inte gått ut skolan än, så jag får lite längre tid på mig i början. "Ja...Jahaaa...Har du inte gått ut skolan än?" Nej, och det är min andra dag här. "Jaha......Är jag din andra patient också?" Nej, och vi har haft många patienter i skolan med. "Ja, jag bara skämtade".. När halva behandlingen gått uttryckte han sig på ett helt annat vis: "Ja, det är ju ingen tvekan om att du inte kommer bli duktig inom det här yrket, du är redan bra! Du är så lätt på handen!" Senare: "Va? Är du redan klar? Det är ju nästan synd, när det känns så behagligt. Jag somnar nästan här!". I receptionen hade han sedan sagt att "Jaa, alltså jag somnade ju nästan där inne, och det är första gången det är behagligt att gå till tandvården! Du skriver väl upp att jag vill gå tillbaka till henne va!?". Väldigt kul! Receptionisten kom in och sa det till mig sedan, och tyckte det var kul. Sköterskan kom sedan in och sa "Jaa Ida, det ser ut som du får flytta till Uddevalla!". EN RIKTIG PANGDAG! :)
Det stärker ens självförtroende, och gör att det känns ännu mer rätt än innan! Och arbetsplatsen är verkligen kanon, jag TRIVS SÅ BRA! :D Väldigt glad över att höra att jag var ett självklart val också :)

NOG OM DET!

Tisdagkvällen bjöd på träning tillsammans med Peter. Fick en smärre chock när jag tittade på mitt träningskort på gymmet - jag hade inte varit där på nästan en månad! FY SKÄMS! Det var bara till att köra gärnet, inga mesiga viktsänkningar här inte! Det visade sig igår, kan jag säga. Träningsvärk, framförallt i rygg och ben.

Gårdagen bjöd på handledarmöte, C-uppsatsskrivning samt lite plugg. Fick även ett mycket trevligt sms från Jennifer: "Jag har en lägenhet som är din om du vill ha den". Mitt liv verkar verkligen gå i rätt riktning!
Fick även deklarerat igår - bättre sent än aldrig.


Idag är det torsdag. Tanken är att vi ska skriva på C-uppsatsen. Kvällen tillbringas med Peter på gymmet!

So Long!

Spontant!

Jag älskar såna här spontana saker som "bara" funkar i Göteborg och inte hemma. Som att klockan 20 komma på tanken att gå ut att ta en öl eller två. Sagt och gjort. Strax efter nio befann jag mig ute i Vasa på Viktoria och mötte upp Carolina och Anna. Har druckit två öl och surrat. Oerhört trevligt!!

Fast jag funderar vad som är fel när man känner sig dragen efter andra ölen?

Jag tycker du ska stanna här! :)

Imorgon ska jag bjuda min karl på middag!

Linssoppa

Dagen har erbjudit:
o Hämtat mina inneskor
o Skrivit ut en artikel
o Letat upp två artiklar på bibliotekets tidskriftsavdelning, och kopierat dessa
o Träffat Carolina för en pluggfika
o Handlat
o Lagat mat

Kvällen lär erbjuda Lyxfällan och lite läsande av patientfall eller artiklar. Funderar på en liten löptur, men nu är jag så mätt efter linssoppan så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Kanske... får vara lat ändå? Är ju trots allt inte bra i halsen än, hostar som få på nätterna. Jobbigt!

Till veckan ska jag ta tag i träningen igen, oavsett hur min stackars hals mår. Jag har sjuklig träningsabstinens!

Oförlåtligt

Sista lördagen jag var hemma, när vi hade tjejkväll hos Emma, uppdagades det något fruktansvärt. En kompis mamma hade genomgått en operation, som totalmisslyckades. De flesta vet om det i dagsläget, eftersom det nu gått ut i både Aftonbladet och Sunsdvalls Tidning. Redan den kvällen var det ovisst om man kunde rädda hennes ben på grund av de klantiga läkarna på Sundsvalls sjukhus. Idag är det ett faktum, det ena benet gick inte att rädda, och det är fortfarande ovisst om hon får behålla det andra.
Det känns som en mardröm! Jag lider såå med familjen Hedörn att det är inte klokt! HUR kan något sånt här få hända?
Alla läkare kan göra fel, man är inte mer än människa, och vid alla ingrepp kan komplikationer tillstöta. MEN, när något väl händer måste väl för fan rutinerna fungera!? Sanslöst dåligt!

http://st.nu/start/sundsvall/1.1973869-lakarna-tvingades-amputera-annicas-ben

Fortsätt kämpa!


Orkade inte gå

När klockan närmade sig 20.00 fick jag för mig att jag skulle ut och röra på mig. Jag kände att jag inte orkade gå, så jag tog mig en lätt joggingtur istället. Väldigt skönt. Men attans - det är ganska så kallt ute. Min termometer visar 2 plusgrader. Är det inte slutet av april nästa vecka liksom?


Känner att jag fått något gjort ikväll i alla fall. Keep up the good work, så ska det nog lösa sig.


Imorgon blir det att uträtta lite ärenden. Skulle behöva åka till skolan för att hämta mina inneskor - som jag såklart inte hade en tanke på att ta med mig idag - eftersom jag behöver dom till veckan. När jag ändå är där ute, tänkte jag passa på att gå på biblioteket och skaffa fram tre artiklar vi behöver till vår C-uppsats. Skulle även behöver ringa några telefonsamtal - ganska viktiga sådana. Och efter 12.30 någon gång har jag och Carolina möte på Centralen! Hon den lyckosten åker till Stockholm i helgen! Jag hoppas hon får finväder! :)

Törstig!

Ja, regn, hagel och sol. Vad var det jag sa?


Just nu är jag så törstig så jag tror jag smäller av! Kanske är det därför jag har sådan huvudvärk också? Tur att det finns bra vatten i Sverige, för oj så gott det är!! :) Iskallt vatten. Mmmm. Måste bli bättre på att dricka bara. Man blir ju till och med sötsugen när man är törstig!




Nu ska jag lägga mig på min säng och planera, läsa artiklar och läsa patientfall. Kanske borde jag ha hockeyn i rullning när den börjar? Hmm. Ja, det tål att tänkas på! Tjingeling!


"Ju mer man tänker, desto mer inser man att det inte finns något enkelt svar" Nalle Puh

Lill-lördag

Lill-lördag idag. Innebär det att man får dricka öl? Blev hemskt sugen på öl, men, att dricka öl ensam är inte så kul. Någon som kan tänkas vara min öl-kompis?

Idag fyller min lillebror 19 år. GRATTIS!!! Helt galet stor har du blivit! (Både i ålder och i biff!)



JAG LÄNGTAR HEM!!


Hotfulla moln

Sitter och kikar ut genom mitt - eller mina borde jag säga - lägenhetsfönster (längtar till man kan få säga vardagsrumsfönster...) och ser väldigt hotfulla moln. Regn, åska? Eller varför inte hagel och snö?

Dagen har inte bjudit på speciellt mycket. Ett besök i skolan - som visserligen resulterade i en återträff med massa klasskamrater :) och lite skrivande, eller snarare pillande på C-uppsatsen. Längtar tills skiten är inlämnad och klar. Men, än är det inte över... Hämtade även ut allas fallpresentationer, så det blir till att läääsa, läsa och återigen läsa...

Skulle behöva en ordenligt motivationsmorot just nu.



Le, som bara du gör...


19-20 april

Gårdagen bjöd på skola och en efterföljande fika med Linn, Carro och Miguel på EspressoHouse i Vasa. Riktigt, riktigt trevligt måste jag säga! Det gav en sån där energikick man behöver såhär i sluttampen!

Kvällen bjöd på en kär återträff av en förkyld älskling. Han hade lagat gomat mitt hjärta, och så kikade vi såklart på Erik & Mackan :) Lite av vår grej, eller? En myyyskväll. Det var nästan tre veckor sedan jag sov där, så det var verkligen underbart att få ha honom bredvid sig i sängen :)

Dagen då? Den har varit lång minsann. Vaknade och var uppe en stund med Peter, sedan kröp jag ned i sängen igen. Tänkte ett tag vara vaken, men efter en minst sagt hostig natt, så tänkte jag att jag kunde få unna mig liiite lite sovtid till. Så fick det bli. Därefter frukost och en tripp upp till Carolina.

Vi "pluggade", tog en tripp med den lånade bilen till Willy:s och Ö&B, kikade på House, hon bjöd på asgod linssoppa och hembakt bröd och därefter började färden mot dagens mål: Borås. Vi tog oss dit, och överlevde trippen. Ett minst sagt växlande väder - sol, regn, hagel, snö. Anledningen till Boråsbesöket, var att både jag och Carro var kallad till arbetsintervju (jaa jag vet, men inga papper är skrivna och jag hade tackat ja till en intervju innan jag visste av U. Det är väl ok?). Så vi passade på att åka dit tillsammans :) Medan Carolina "grillades" satt jag kvar i bilen och läste på min bok. Därefter var det min tur. Det gick väl bra, dom var väldigt trevliga :) Vi avslutade vårt Boråsbesök med en middag på Max. Inte så gott som det brukar vara, bara sörjigt tyckte jag. Sedan väntade en nervös tripp tillbaka till Göteborg och ut till Majorna där vi skulle lämna bilen. Några få felkörningar, men vi lyckades till slut :) En minst sagt trevlig dag som tog musten ur oss båda skulle jag gissa på :)

Imorgon väntar skooola.. Jippiiie

Då var det gjort!

Ja, nu är mina patientfall äntligen inskickade!! Även utvärderingen samt det man skulle skriva om kliniken man varit på. Gud så skönt! Nu kan man släppa det ett tag! Imorgon tar vi nya tag och påbörjar resultat och diskussion på C-uppsatsen! Nu gäller det bannemig att sätta fart! MYCKET fart! På fredag är det 6 veckor till examen! Och det innebär att C-uppsatsen skall in mycket tidigare än så! Närmare bestämt om fyra veckor, helt jädrans galet!

Det som återstår i skolan är:

o Redovisning av patientfall
o Opponering av patientfall
o Säkerligen kompletteringar (p.g.a. the devil in disguise, remember?)
o Inlämning av C-uppsats
o Redovisning av C-uppsats
o Opponering av C-uppsats
o Säkerligen kompletteringar (p.g.a. the devil in disguise, again..)

Helt galet! HEEEELT GALET! Kan fasen inte förstå att jag snart står där, 22 år gammal, med en legitimation och 3-årig utbildning! Och ett jobb dessutom! Ibland får man lov att säga att man är stolt över sina prestationer. Och det kommer jag utan tvekan vara den 4 juni - på min examensdag!

Skogen

Ja, jag älskar att gå promenader i skogen. Tur att det finns ett motionsspår här i Backa som är beläget i skogen. Uppe på ett berg. Ett kämpigt spår. Skitbrant backe uppför - plant en stund - brant backe ned - ännu brantare backe uppför - brant backe nedför. Ingen vila ingen ro. Älskar att höra fåglarna kvittra, och känna alla underbara dofter som skogar erbjuder. Man kan verkligen känna ett lugn. Bästa medicinen! Det får mig dock att sakna stugan. Önskar verkligen att morfar hade behållit den. Man hade njutit ännu mer nu än som barn, eller snarare, man hade njutit på ett annat sätt - ett vuxet sätt.



Nu tänkte jag att det kanske är dags för matlagning. Det bjuds på Idas kyckling i ugn. Den måste upplevas, går dessvärre inte att beskrivas. ;) Under tiden den lagar sig, ska jag göra ett ryck i mitt halvstökiga hem.

Ambivalens på hög nivå

Jag nämnde tidigare att jag dragit på mig en konstigt förkylning som endast satt sig på halsen, och som självfallet är som värst på kvällen, natten och morgonsidan. Nu har jag lyckats knåpa ihop mina två patientfall. Det som återstår är att lämna dom en stund för att sedan läsa igenom dom, innan jag kan skicka iväg dom till mr urkund. Innan dess har jag tänkt hinna med att städa lite - packa upp resväskan kanske är ett bra alternativ? Men jag är ambivalent angående om jag ska springa en sväng, gå en till sväng, eller om jag rent av bara ska strunta i att vara hurtig? Vad tror ni?




Huvudvärk från en annan planet

Hade en mycket trevlig kväll igår hemma hos Carolina. Tack för det darling! :)

Idag är det söndag. Klockan är halv ett. För två timmar sedan vaknade jag med en huvudvärk som var från en annan planet. Jädrans vad huvudet bultar. Ja, nog för att jag drack vin igår, men 2 glas ska väl inte kunna orsaka en sådan huvudvärk? Vinhuvudvärk? Jojagtackar, men jag tror att min minst sagt konstiga förkylning bidrar ganska mycket till det, speciellt när jag vaknat med huvudvärk varje dag denna vecka. Har även hostat som 17 inatt. Störd sömn.

Ikväll kommer mitt hjärta tillbaka till Göteborg! Det gillas!


Nu ska jag slutföra mina patientfall. Wish me luck! (Hoppas på att bli klar väldigt snabbt så jag kan städa och sätta mig och läsa ikväll...)

Sushi by night

Klockan har slagit 17. Kvällen bjuder på sushi hos fröken Berg, Millennium och eventuellt ett glas med alkoholhaltig dryck. Tror på en kalaskväll!

Någon mer än jag som saknade Solsidan igår? Det var ju höjdpunkten på fredagkvällarna!
- Förresten, det kanske är så du vill ha lite bullfiitta?
- Hhuuhu..??
- Bullfitta. Du kanske ville smaka? På, eh, kaffe, bulla.
- JAAAA, bullfika!!


Solong!

Det tar sig sa mordbrännarn!

Ja, min andra diskussion till patientfallen börjar ta form. Det har aldrig känts så tungt förut, men det måste vara för att man ska skriva två fall som det känns så jobbigt. Eller? Och slutet är nära, det späder nog på.

Hemskt orolig för att innehållet inte är bra, samt att diskussionsdelarna är alldeles för korta och ointressanta. Men vet ni? Snart orkar jag inte bry mig mer!

Vill bara ha ut min legitimation, komma bort från Odontologen och börja jobba! Trodde aldrig att jag skulle kunna bli skolless, men det är ett faktum! Jag hoppas det är för man är på sluttampen, samt att vi har en ragata till allt-i-allo. En varg i fårakläder, the devil in disguise. Hon går inte ens att beskriva, hon måste upplevas. Eller vänta, hon frambringar bara agg, så jag hoppas ni slipper det!


Livet tar nya vändningar - och jag gillar dom!

Grattis Mamma!

Idag fyller min söta mamma 45 år! Grattis! Hoppas du får en fin födelsedag!
(Hemma snöade det imorse sa hon, precis som för 45 år sedan! :))

Stormigt

För någon timme sedan var jag ute och gick. Blåsigt är det minsta man kan säga. Stormigt är ett bättre ord!

Patientfallspresentationer. Trolla dom färdiga!


"Vilken härlig dialekt du har.."

Hjällbo. Öde, mångkulturellt och stressande en fredag morgon. Jag hittade, och lyckades. Det gick bra, dom var supertrevliga, och det är ett riktigt bra alternativ! Jag lever på den beröm jag fick om brevet och om att jag åstadkommit mycket för att bara vara 22. Självkänslan strömmar genom kroppen - jag kan lyckas bara jag vill! Att sälja sig är lätt när andra är trevliga - jag fick bra vibrationer!

Ett lyckat C-uppsats-om-försök resulterade i mycket fina kurvor - jaa, pH-kurvor det vill säga. Mina skall jag finslipa! Resultat, Diskussion, Thanks, Abstract kvar. Något jag glömt?

En kväll i lugnet. Ett misslyckat försök till patientfallsskrivning. Men vad gör det? Det är fredag. Fredagsmys. Vin och brända popcorn. Fallen hinner jag med imorgon. Eller?

























Klockan tickar iväg mot 22. En bok och en säng är en bra kombination. Nyss påbörjat Kajsa Ingemarsson - På det fjärde ska det ske. Bästa svenska författaren. LÄS!




Eventuella felstavningar skylls ikväll på vinet.

Tänker på dig hjärtat, och jag älskar dig!


Patientfall...

Idag har Carolina och jag försökt skriva lite på C-uppsatsen. Vi skrev inte ett ord, vi diskuterade mest :) Men det gav nog en del, så vi vet att vi är på rätt spår och vet hur vi ska fortsätta med resultatdelen. Båda två KRÄKS snart av denna C-uppsats! Vi har även suttit och kikat på lite resor, det är ju himlans lockande!

Nu sitter jag i lägenheten. Försökte ringa ett samtal, men fick inget svar. Frågan är om man ska prova ringa igen, eller vänta på att bli uppringd?

Nu ska jag dra igång med patientfallsdiskussionerna på riktigt, så jag kan få dom överstökade! Jag som tyckte det var drygt nog att skriva ETT patientfall förut, nu är det två som gäller... Wish me luck!



Morgondagens agenda:
o Hjällbo
o Ringa några viktiga samtal
o Ett omtagningsförsök till C-uppsatsen
o Ett ordentligt försök till att påbörja resultat/diskussion till C-uppsatsen
o En ordentlig ansats till att skriva klart patientfallen
o Fredagsmys, vad är det?

Onsdag - en händelserik dag!

Onsdag 2010-04-14.

Började dagen med en latte, en bok och en tågresa till Uddevalla. Vandrade i lite affärer tills klockan blev strax innan halv elva, och då gick jag upp för trappan med ett minst sagt bultande hjärta! En halvtimme senare kom jag ut därifrån och kan nog inte riktigt än förstå att det är sant. Jag kommer börja jobba i Uddevalla, dom vill att jag börjar hos dom! :)) Lyckan var total!

Sedan mötte jag Jennifer. Vi vandrade först runt i lite affärer, sedan visade hon mig några väldigt fina ställen i Uddevalla - vilken sommarstad! Vi gick sedan till Cactuz och käkade varsin sallad, riktigt mumsigt. Avslutningsvis satte vi oss i "båthamnen" med varsitt att dricka, och bara njöt i solen och pratade massa strunt :) Sjukligt underbart! Jag är såld på staden, det är grymt mysigt! Och hade en jädra mysig dag med Jennifer!

Jag tog 16-tåget därifrån, och mötte upp min älskling vid 17.30 vid Valhallabadet. Där fikade vi varsin macka, och sedan spelade vi 3 serier bowling. Jag förlorade minsann, men det var nog rättvist med tanke på att jag slog honom på biljarden sist :) Men jag ska ha revansch! Vi bestämde oss snabbt för att ta oss varsin öl, så det blev en öl på Citykebaben. Öl och vår/sommar hör så bra ihop! Sedan föll hungern på kring 20-tiden, så vi avslutade kvällen på Ching palace och varsin kinabuffé. Sjukligt mysig och underbar kväll! :)

Så, summan av kardemumman = En heeelt fantastisk dag som innehöll det bästa av det bästa! :)

Grillning på schemat

I tisdags träffades jag och Carro i skolan. Vi kikade på resultat osv, och hade möte med P. Lingström som tyckte vi kommit så långt och har gott om tid på oss. Say what? Det tycker minsann inte vi!

På kvällen träffade jag äntligen min sötnos! :) Han kom smygandes vid trappan mot Hemköp, och så var jag lycklig igen! :) Vi handlade kött och potatissallad, halloumiost och svamp. Här skulle grillas! Tråkigt nog nådde inte solen till baksidan av Peters lägenhetshus, så vi fick stå där i kylan och blåsten och grilla. Men det gick ju som smort ändå :) Jättejättegott blev det :) En himla mysig kväll!

"Jag älskar dig"

När jag öppnade lägenhetsdörren i måndags natt, fann jag en röd ros på mitt bord, och en lapp där det stod "Jag älskar dig!". Så oväntat, men såå gulligt! :) Blev riktigt, riktigt glad :) Tack!


En timme kvar..

Ibland hoppas man alldeles för mycket...

Sista dagen i Timrå för den här gången

Ja, nu sitter jag återigen på tåget som skall ta mig ned till Göteborg igen. Dagen har inbringat en fika i Sundsvall med Emma och Isa. Det var riktigt trevligt och det lättade upp min dag :) Tack sötnosar! Kommer såklart saknar er, och alla andra, oerhört mycket! Men sommaren närmar sig!

Sedan var det bara packning, kaffe och mammas gomat kvar. Och sedan fick vi bege oss mot tåget, och här är jag nu.

Den här vistelsen har om möjligt gått snabbare än någonsin. Jag tyckte jag kom hem igår. Ogilla. Tur att det på torsdag bara är 7 veckor kvar innan familjen kommer ned till mig i Göteborg :) Herregud, 7 veckor, det är ingenting! Och då tar jag min examen på fredagen. 4 juni. Sjukt. Sedan åker jag med familjen upp till Timrå igen, så det kommer ju gå snabbt såklart :)

Har haft det underbart hemma i alla fall! :) Som alltid!


Intervju på onsdag och fredag :) hihi

Söndagspromenad och tussilago

Söndagen bjöd på en promenad med mamma och Anna. Vi gick "Pistolen", och oj vilket himlans härligt väder! :) Älskar när solen tittar fram. Vi såg de första tussilagorna för i år - Nu är det vår!

Promenaden följdes av ett besök av mormor och morfar. De ville uppvakta mig innan jag åker tillbaka till Göteborg. Jag kommer som sagt inte vara hemma på min födelsedag. För första gången. Det kommer kännas märkligt. Nåja, det ska väl gå det med. Vi fikade lite, och därefter for mamma och jag ned till farmor och farfar och hälsade på en sväng. Farfar tynar verkligen bort, men det är ändå skönt att se att humorn och humöret är det inget fel på, men ojojoj så gammal han blivit. :( 14 kg har han tappat, och han har aldrig varit stor. Jag tycker inte om när dom blivit så gamla!

Hem, lagade mat - mamma gjorde kalops och steksill. Åt. Steksill är så jädrans gott! :) Lite kaffe och surr på det, och sedan väntade Wallander. Både mamma och jag somnade i soffan 10 minuter innan filmen var slut. Kanske påverkade vinet? Kanske inte? Well well. Somnade som en stock i sängen sedan. Skönt.

Första grillningen och tjejkväll

I lördags blev det första grillningen hos familjen Marklund, as I said. Gudomligt gott. Första grillningen är alltid bäst. Hoppas på finväder på onsdag kväll, då har jag tänkt grilla med Peter :)

Lördagskvällen bjöd på finbesök av Håkan och familjen. Fick träffa skruttkusinerna Ella och Alva, dom är för söta båda två! :) Gunilla var också med. Det blev kaffe och surr, himlans trevligt :)

Kvällen fortsatte med tjejkväll hemma hos Emma. Hela gänget var samlat, oerhört kul! Isa, Emma, Elin, Elin, Malin och Vio. Jättejätteskoj :) Vi satt och kikade på Djävulen bär Prada, och efter det blev det Vi på Saltkråkan. Haha. Tjorven är ju oerhört söt och rolig nu när man är äldre :) Det avslutades med kort och ett skräcksamtal från Malin som nästan körde på en älg på motorvägen på vägen hem till henne. Hua vad rädda vi blev, och allra helst Malin. Fy bubblan! Tur det inte blev någon krock i alla fall!

Solen

Det var på tiden att solen kom fram, man hade ju nästan glömt av hur den såg ut..



Jag hade en trevlig kväll hos Plommonblomman igårkväll, men ost, kex och frukt. Jag fick dessvärre hoppa över vinet då jag inte hade någon skjuts. Men vad gör det? Cola i vinglas kändes lyxigt det med! ;) Klockan halv tre var jag hemma, och då hade inte mammsen kommit hem från dansen ännu, och brorsan var fortfarande på jobbet. Låg vaken en stund och hörde en bil brumma utanför. Det var mamma :) Vi snackade lite innan vi gick och la oss vid 3-snåret, himlans nice :)

Idag har mamma och jag varit på bolaget en snabbis. Jag köpte en flaska rött till ikväll. Sedan har vi fyndat böcker på Fyndlagret - standard numera :)

Ikväll blir det första grillningen hos familjen Marklund! Mumma!

Och senare ikväll blir det tjejkväll hemma hos Emma! Det blir himla trevligt!! :)


Kan bli spännande

En dagstur till stan med mamms, det var mysigt. Tur att båda två blir lika less fort, så vi köpte med oss sushi och åkte hem. Himla snålt med sushi i den här stan, jisses vilka små bitar för 20 kr mer än på Supersushi. Snopet, men gott. Blir thai nästa gång!

Ikväll blir det ost och vin hos Elin! I alla fall om någon kan skjutsa mig, annars blir det bara ost ;)

Fick ett mail från Sthlm idag. Intervju på gång om jag vill. Spännande :)

Regn

Nu tokregnar det ute. Blir man nå less eller? Usch vad trist!






Gräddade våfflor till middag. Smaskens. Nu blir det strax ett core-pass.

De första trevande orden..

Ja, nu har jag skrivit mina första trevande ord på diskussionen till det ena patientfallet. Jag hoppas bannemig att fortsättningen går lika simpel att skriva, även om jag inte kommer känna mig nöjd. Har åtminstone lyckats få in 2/8 artiklar. Bara 6 kvar innan jag kan avsluta...

Strax ska jag leka taxi och hämta mamma från jobbet. Ikväll blir det Core. :)

Klar....a, färdiga, gå!

Nu har jag kommit upp i 29 artiklar, och av någon outgrundlig anledning så känner jag mig färdigpluggad för idag. Hallå? Jag har inte ens skrivit en rad på diskussionerna, hur kan jag anse mig vara klar? Det har ju bara börjat...

Kaffet är studentens bästa vän!

Ja, vad säger ni? Vad gjorde man utan kaffet?


Jag undrar varför man har sån otroligt låg motivationsnivå när man vet att det är så himla kort tid kvar? Borde inte motivationen vara på topp så man bara gör klart allt i ett nafs och kan chilla resten av universitetstiden? Har lyckats knåpa ihop 16 artiklar om karies och erosioner, jag hoppas jag kan utnyttja ALLA, så jag slipper leta fler om jag inte behöver. Har en del artiklar sedan innan som jag kanske kan använda... Jag hoppas på det åtminstone.

Kan ni inte berätta om vad ni har för er istället?


Pubmed & Scopus

Jag vaknade upp sent idag med, jag måste nog lära mig hur mitt nya mobilalarm fungerar så jag inte stänger av det fast jag tror att jag snoozar. Det blev åtminstone tidigare än igår... Att ha svårt att somna kanske bidrar till att jag lyckas sova så länge?

I vilket fall... Idag är det torsdag. Tiden går alldeles för snabbt just nu! Dels har jag inte alls hunnit plugga så mycket som jag borde ha gjort (
det slår aldrig fel när man är hemma...), och dels så måste jag snart återvända till Göteborg (och som alltid har jag ångest...). Imorgon är det 8 veckor kvar till jag tar min examen! Obeskrivligt, och så himla sjukt! Men innan dess har jag en hel del att göra... Skall skriva ihop mina två fallpresentationer, fixa powerpointpresentationer till dessa, redovisa dem, opponera på två-fyra andra fallpresentationer, skriva klart C-uppsatsen (hujedamej), fixa powerpointpresentation till denna, redovisning inför klassen samt en opponering på ett annat pars C-uppsats. Så, vila blir det inget med! Sista redovisningen i C-uppsatsen sker ju trots allt om bara 7 veckor, och inlämningarna kommer tidigare än så. Så, det är bara till att KÄMPA!

Idag ska Pubmed och Scopus hålla mig sällskap... Två databaser som skall hjälpa mig att hitta vetenskapliga artiklar till mina fallpresentationer. Jag har det tyngsta kvar.



Semla & fint sällskap

Igår stack jag iväg och jympade med mamma! Svettigt och jobbigt, men ack så skönt! Jag älskar att träna, det har verkligen blivit en stor del i livet. And I love it!

Efter träningen kom Hjortan ned och så tog vi räcern till Finsta och Elin. Där bjöds det på semla och kaffe. Hihi. Skitmysigt! Vi surrade till klockan var 1, då tänkte vi att vi skulle låta Elin sova som skulle upp klockan 04.30 ;) haha.




Idag råkade jag somna om efter att klockan ringde. Vaknde 11.20 av Hjortans sms. Jag kan inte minnas när jag klev upp den tiden senast, och jag kan inte säga att det var speciellt skönt heller, men kroppen kanske behövde det trots allt?

Hon hämtade upp mig med Volvon, och så brummade vi ned till ETIC och tog oss igenom ett rejält gympass. Vi avslutade vår härliga dag med en sallad på Royal - jaa, Hjort, det var den godaste salladen ever, jag håller med ;)


Resten av eftermiddagen har jag tillbringat i köket. Diskat och lagat mat. Och kvällen lär avslutas med lite skrivande samt Grey's Anatomy om inte tv:n redan är ockuperad :)

Nervositet

Jag ogillar att chockeras, jag darrar som ett asplöv här! Eftersom jag nyss ringde banken men inte fick något svar, och numret var dolt, antog jag av någon anledning att det var dom som ringde. Men det var det inte. Dom vill träffa mig igen, det borde vara bra va?


Pappas Opel

Nu har jag tagit premiärturen i pappas Opel. Vilken underbar bil! Räääcerbil ;D En sån bil hade jag lätt velat ha. :)

Skjutsade iväg mamma till jobbet. Nu har vardagen börjat igen. Mötte Bodil med, så hon gestikulerade och frågade om det var bra med mig. Hon är söt :)



Nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan jag beger mig ned mot Vivsta igen för att klippa mig. Jag håller tummarna för att det blir bra!

             She's a killer queen.

Vi ser det snöa...

Vilket himla trevligt uppvaknade. Går ut i köket och tittar ut genom fönstret. Det snöar.





Har nyss kommit in från en långpromenad med mamma och Anna. Promenader är underskattade. Hoppas jag kan hålla det här nu när jag kommer ned, för nu är jag inne i en riktig promenadperiod igen. Underbart skönt.



Igår bjöds det på köpt pizza hos familjen Marklund. Smaskigt. En kebabpizza är aldrig fel. Passade perfekt när man var lite halvbakis - åtminstone sleten som man brukar vara efter en utekväll.


Memento

Lördagskvällen bjöd på en kär återträff med mina sötnosar. Vi samlades hos Hjortis - jag, Elin, Malin och Isa - och blev bjudna på grekiskt med tillhörande dressing och sallad och ett glas rött. Oerhört god mat! (Recept önskas) Det blev massa surr, allt från skvaller till djupa samtal. Dricka, popcorn och efterrätt - bär med vit choklad i ugn (gino?) och glass, och inte att förglömma en kopp kaffe. Kvällen hos Hjortis avslutades med dans och uppladdning inför utgång. Otroligt trevlig förfest! :)

Vi skakade loss inne på Memento, efter att ha fått rekommendationer från garderobiären - min bror. Ett trevligt ställe med bra musik på dansgolvet. Kanske en smula för många 40-plusare, men vad gör det? Med mitt sällskap kunde jag inte få annat än kul! Och det hade jag! Riktigt, riktigt kul!

Tack! Jag älskar er!

Påskafton

Lördagsmorgonen började med en lång frukost, långpromenad genom Vivsta och en härlig dusch. Fortsättningen på dagen blir fixning, pluggning och middag med tjejerna, vilket kommer resultera i en utgång därefter :) It's gonna be a great night!

Tillbaka på brottsplatsen

Nu sitter jag och skriver hemifrån Timrå. Här är det massa snö kvar, det känns lite konstigt när man väl vant sig vid att snön har försvunnit. Det har åtminstone blivit vår här, men än är det långt till all snö har försvunnit i denna del av Sverige.

Tågresan gick smidigt, men ack så trött jag var när jag kom hem. Har hittills hunnit med att mysa framför TVn, ätit mammas gomiddag, sovit som en gud, gått en långpromenad med mamma och besökt mormor :)

Nu har jag nyss öppnat datorn. Jag tänkte vara lite effektiv och försöka få pluggat lite. Kanske kan jag skriva åtminstone EN rad på mina fallpresentationer och C-uppsatsen. Det skulle vara en bedrift.

GLAD PÅSK!

RSS 2.0