Oh God

Nu ska jag stänga datorn för årets första åska

Första gången

Ja, jag missade skolan för första gången i mitt snart 21-åriga liv idag. Förutom när jag varit sjuk då, men varje gång jag är sjuk så får ju lärarna skicka hem mig. Like what?

Men jag måste ju säga att det är skönt att sova, men jag hade nästan längtat efter att vara i skolan idag och ta tag i mitt liv igen, haha. Det slutade med en fika i Brunnsparken med Carro. Jag hade gula leggings på mig idag, kan ni tänka er?

Det är underbart väder ute idag. Varmt och härligt! Dock har solen en tendens att försvinna då och då, men det var åtminstone sol när vi fikade.

Har även varit duktig och hämtat ut mitt paket från CDON med, så nu har jag fyra säsonger av OTH :) Me like.

Nu ska jag sätta mig och skriva klart Folkhälsovetenskapen. Fick mig nyss en chock då jag insåg hur snart den stora fallpresentationen skall in. Dags att sätta fart på fingrarna.

Jag fick en chock när jag ställde mig på vågen imorse. När hände det här?

Vilken helg

Lugnt den bäästa helgen på väldigt länge! Tack stumpan!

Ja, det hela började igår. Halv elva mötte jag upp Carro på biblioteket med en Morgonlatte för att försöka få lite pluggning gjort. Jag hann göra klart nästan hela min powerpoint till kariesredovisningen, så det var skönt. Vilket humör vi var på, väldigt spydiga kommentarer ;) Ashärligt väder ute. 20 grader i skuggan. Och vi satt på biblo och pluggade, hallå? Vid 14 fick vi i alla fall nog, så vi gick till the Queens och drack vin i solen. Vi satt vid en solvägg och jisses vad varmt det blev. Vi hade många härliga diskussioner, jag kände verkligen att "det här är livskvalitet". Jag njöt verkligen av att bara vara. Efter 2 glas rödvin och lite för mycket sol med lite vatten, så skulle jag försöka ta mig över räcket, visste inte riktigt hur det skulle gå.

Det var tänkt att jag skulle bjuda på middag här hemma och att vi skulle dela på en flaska rött. Riktigt så blev det inte, utan vi hamnade på Linné och åt middag där istället. Kyckling med risotto, mums. Och så klart mer vin! 2 glas rött där med. Sedan spatserade vi till 4a-gott och köpte godis - lite för mycket godis. Vi spatserade sedan till vagnen, och bytte till buss i Brunnsparken och for hem till mig och drack ännu mer vin.

Vistelsen hos mig var trevlig. Godis, garderobsshow, en avklippt kjol och a brand new Ida. Vilken lovely kväll. Miguel skickade sms till Carro och undrade om vi skulle ut, och vi är ju inte dom som är dom. Så, ut bar det! Och det visade sig bli en lyckad kväll.

Det låter inte alltför skoj när man berättar om det, men fy tusan vad trevligt vi hade! Vi har nog, åtminstone jag, kommit på det att det är synd att vi inte är lesbiska, för vilket sött par vi hade varit ;) haha. En underbar vän har jag, med otroligt mycket lika värderingar och tankar. I löv it!

Vi drack nog minst 1,5 liter vin var igår, det är rekord tror jag. Vi började redan vid 15, och mitt sista glas intogs efter klockan 12. Jag har mått oförtjänt bra idag, men är dödstrött så nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och sussa.

Natti Natti!

[På onsdag kommer brudarna!]

Sool

Ja, idag är det minsann en fin dag.

Efter många trötta timmar idag i skolan är jag nu hemma. Har nyss lagat middag och ätit. Solen skiner ute, och här sitter jag. När man har klinik får man en chock när man kommer ut, man vet inte om det regnar eller snöar. Men idag sken solen, så då var allt frid och fröjd.

Jag fick två prov avklarade idag, och jag har nyligen skickat in min kariesriskbedömning. Har även fått bort lite osignerad vård, vilket var väldigt skönt. Ännu en vecka har passerat - vart försvinner tiden? Imorgon har vi redovisning i mikrobiologin. Sedan ska jag tillbringa min eftermiddag på biblioteket med vidare pluggning.

Min bror ska boka sin uppkörning imorgon. Han är duktig han! 18 år har han blivit i veckan också, min lillebror. Han kan väl inte vara 18? Jag är ju 18? Jag blir lika förvånad varje gång när jag tänker på att jag fyller 21 nästa vecka. Hoppas bror får en tid snart, så han kan hämta mig den 9 juni på centralen i stan :)

Well, let's go out for a walk.

Humlan

Jag ska nu berätta historien om...Humlan.

När jag satt vid min kära dator igår kväll så hörde jag plötsligt ett ilsket surrande borta vid fönstret. Jag vänder mig om och vad ser jag? En gigantisk humla som surrar ilsket! Vilka är oddsen för att humlan hittar in genom den minimala öppningen på fönstret? Men nog lyckades den. Det är dock konstigt att de aldrig hittar ut igen.

Den började i alla fall flyga runt i min lägenhet i panik. Den flög mot alla lampor och allt vad den kunde hitta, tills helt plötsligt... Tyst. Den bara tvärdog. Jag var livrädd och ni kan tänka er mig springa runt och vifta och skrika i panik - över en humla. Den hade i alla fall landat bakom min TV-bänk, och där hade den nog tänkt att stanna. När den låg orörlig kände jag mig ganska lugn. Jag funderade på hur jag skulle kunna döda den. Med tidningar? Med hårsprayen? Eller skulle jag dammsuga upp den? Jag beslutade mig för att hårspraya den, eftersom tidningen skulle bli äcklig och dessutom var för liten för att jag inte skulle få humlan på mig och från dammsugaren hade den kunnat smita ut. Jag sprayar den, och då får den sig ryck och börjar kräla på golvet. Jag lovar att den såg ut som en spindel, vilket inte gjorde saken bättre! Till slut får den ett sista cp-ryck och flyger runt som ett ilsket bi, tills den till slut beslutar säg för att tvärdö någonstans igen, och jag har såklart ingen aning om var. Paniken börjar sprida sig i kroppen. Den kanske är i sängen? Var är den? I skon? Den kommer bränna mig när jag sover, osv osv. Jag beslutar mig till slut för att borsta tänderna och lägga mig.

Imorse ringde klockan som vanligt, och ingen humla hördes. Skönt. Jag beslutar mig för att snooza lite (som jag alltid gör...). Efter tio minuters snoozande hör jag ett litet surrandes från någonstans vid köksbänken. Jag tänkte inte låta mig störas, så jag lägger mig ned helt oberörd igen. Tills den lilla djävulen får fnatt och toooksurrar och flyger igen! MOT SÄNGEN! Panik! Sedan tvärdog den igen så man inte visste var den var någonstans. Jag gick då upp, för där kunde jag minsann inte ligga. Jag utförde min vardagliga morgonritual med påklädning, sminkning och frukost. När jag sedan skall dra upp mina persienner, så behöver jag stå på sängen för att kunna dra upp två stycken. Vem ligger inte där i sängen då? JO, HUMLAN! Den börjar toookflyga mot fönstret, och hamnar till slut kvar vid fönstret eftersom den förmodligen längtar ut nu när jag hade dragit upp persiennerna. Med hjärtat i halsgropen började jag flytta ned saker från fönsterbrädan så att jag skulle kunna öppna alla fönster. Till slut...Till slut...Efter många om och men och skrik...Så flög humlan ut.

Sådär söt var minsann inte humlan som bodde hos mig inatt...


Dagen i övrigt har innefattat skola - där jag avverkade två stycken prov samt en fallpresentation - och därefter ett träningspass och ett försök till att göra klart kariesriskbedömningen. Utan lyckade resultat.

God Natt.

Polisen

En hopplös anstalt...

Fortsättningen på helgen var underbar. Lördagskvällen spenderades på Cirkus Brazil Jack och jag fick känna mig som 5 år igen. Helt lovely. Mycket trevligt. Sedan blev det tvårätters middag med tända ljus och en flaska rött. GULD!


På söndagen pallrade jag mig iväg och tränade. Jag har kommit på att det inte är bra att gå på nya pass eftersom man aldrig tar i lika mycket som när man varit på passet förut. Sedan var jag även duktig och tvättade. Fast jag hade hellre behövt plugga. Är man inte duktig så säg?

Dagen serverade en halv skoldag, ett Lindex-besök, ett besök hos Polisen där jag fixa pass (återkommer till detta...) och sedan en skön men onyttig kväll hos Carro. Har jag pluggat något? Nej! Behöver jag plugga? JA! Mycket bra ekvation!

Ja, nu återkommer jag till Polisen då. Det är helt hopplöst att göra saker som att fixa pass i Göteborg. För det första har de ju gjort om systemen, så det finns bara 3 passcentraler i Göteborg. Jag åkte till den vid Ullevi, jag tyckte det verkade mest lämpligt. Vid 13.20-tiden satte jag mig med min kölapp och Carro och väntade...Och väntade...Och väntade...13.50 fick jag ställa mig och ta foto, vilket tog mindre än 5 minuter. Det intressanta med det hela är att det var 11 nummer innan mig. Vanligtvis går det rätt fort med tanke på att det finns 12 kassor. Men då hade poliserna såklart lunch. Så de hade två stycken betjäningskassor öppna till klockan nästan var 14. Dessutom så innebär inte 11 lappar nödvändigtvis 11 personer, utan allt som oftast handlar det om 3-4 personer/kölappsnummer. Så istället för att det var 11 personer innan mig så var det säkerligen ett snitt på över 20 personer. SUCK!

Det blir inget pluggat ikväll. Jag tror jag får offra träningen imorgon och plugga istället. Kanske? Jag kom nyss på att jag har en 10-minuters patient-presentation imorgon som jag inte övat på. Vilken tur att jag åtminstone har skrivit den. Jösses. Vår och vänner går inte ihop, för man vill bara göra allt annat än att plugga.


VÅR!

Ja, nu kan man lugnt säga att våren är här!

Skärtorsdagskvällen spenderades hemma med familjen. Mysigt var det!


Långfredagen lever verkligen upp till sitt namn. Gud så lång den dagen var! Fast det är bara bra när man är hemma. Jag minns inte så mycket av vad som hände. Inte för att jag var onykter eller så, utan för att det var över en vecka sedan. Jag antar att vi hade en väldigt lugn dag hemma. På kvällen satt familjen och myste framför TVn och "Så ska det låta". Efter det såg vi på "Rallybrudar". Cool film. Jag önskar att jag var ung på den tiden...


Påskafton. Farmor och farfar kom upp på påsklunch. Gott och mysigt! Farfar såg riktigt pigg ut nu måste jag säga. Senare under dagen kom familjen Åberg och hälsade på. Gunilla, Håkan, Alva och Ella. Vi åt massvis med godsaker, tårta, bullar, morotskaka. Drack kaffe och hade det trevligt. Jag blev firad i förväg. Fick pengar, vilket verkligen behövs. När alla åkt hem firade pappa och mamma mig lite i förväg de med. Av dom fick jag ett våffeljärn, ett set med hammare och sånt, ett set med sybehör, en ny mobilstrumpa och ett träningsställ jag velat ha en längre tid. Helt klockrena presenter :)

Sedan var det bara till att svira om till festkläder! Krogen väntade. Vi förade hos Nyllet inne i hamnen och hamnade sedan på Irish och Stadshuset. Det blev en lyckad kväll med sen hemkomst :)


Söndagen då. Bakisdag. Tänk att jag aldrig kan sova när jag har druckit. Somnade kring 4 och vaknade pigg och "glad" klockan 8 och kunde inte somna om. Runt 13-tiden kom mormor och mammas moster på besök. De firade mig åter igen. Päningar :) Sedan var dagen riktigt slö. Vid 18-tiden var vi bjudna till morbror Tommy på middag. Gud vilken god mat! Baconlindad laxfilé med sås och potatis och grönsaker. Smaskens! Kvällen spenderades framför TVn sedan.


I måndags var det dags att packa ihop sina saker och bege sig till Göteborg igen. Vid 16-tiden åkte tåget. Mamma och jag lämnade varande utan tårar denna gång - vi gör framsteg! Haha. (Vi är lite blödiga av oss...). Jag möttes av Martin på centralen i Göteborg.

Tisdag-fredag har spenderats i skolan. Tisdagen var helt underbar! 18 grader ute i skuggan. Resten av veckan har det varit soligt. Blommorna blommar och gräset grönskar. Träden knoppar och slå snart ut. I torsdags klippte de gräset här, medan det snöade hemma i Timrå. Vilka kontraster. Jag var även ut och plockade lite blåsippor, och lite kvistar som nu slår ut. Det blev himla fint. I onsdags fick Carro och jag vår efterlängtade fika! Tack och lov! Igår fredag så var jag, Chantal och Carro på After Work på PC efter skolan. Himla mys och god mat. Kvällen slutade inte där, utan vi begav oss till Star Cups för en Latte! Mums! Vi satt på uteserveringen i solen och pratade. Fy vad underbart! DET är livskvalitet det!

Nu strax ska jag iväg och träffa mina kompisar. Jag ska nämligen på cirkus ;)


Max

Max hamburgare har verkligen de godaste hamburgarna. Jag tycker det är lite kul att Göteborg först nu får ett Max som ligger inne i centrala Göteborg. Max har funnits väldigt länge i Norrland, men aldrig riktigt fått chansen nedöver. Däremot Burger King, som inte alls är gott.

Det här med tidig sänggång kan man glömma när man är hemma ;) Det får man ta när man kommer tillbaka till Göteborg igen. I tisdags var det träning. Därefter träffade jag tjejerna hemma hos Emma. Mys var det allt! Blev en sen kväll, eller? Egentligen är det ganska normal tid för att vara oss.


I onsdags var mamma och jag på Birsta med mormor. De tre generationerna var ute och shoppade loss. Det går otroligt mycket pengar när man är hemma har jag märkt. Och jag äter mer godis än någonsin, och skräpmat ;D Men man lever bara en gång. Hittade lite fynd faktiskt, är riktigt nöjd. På kvällen träffade jag tjejerna igen också. Himla trevlig kväll! Hjort blev sugen på burgare, så vi drog in till Birsta och gick på Max :) Prova deras Sundae-glass med dumlesås! MMMM.


Idag torsdag var mamma och jag in till staden. Jag besökte tandregleringen för en slutkontroll. Lät som det finns jobb att söka där senare, vilket inte hade varit helt fel. :) Pia, sköterskan, är så himla söt. Det gick på 400 kr det där besöket, men det där är viktigt för mig. Sedan gick mamma och jag en sväng på stan. Hittade lite fynd idag med faktiskt. Och mamma med! Hihi. Vi var även på Piccolo (:

Önskar att man var gjord av pengar ibland.


Ångest

Ja, jag börjar få lite ångest över hur jag ska klara av att betala hyran i sommar. Nog för att jag har jobb på Willys i sommar, men det känns som jag bara kommer ha råd med hyran och sedan kan jag inte unna mig eller roa mig något alls i sommar. Det var nästan tillräckligt kämpigt förra sommaren, och då hade jag ändå dubbla jobb.

Juni, juli, augusti. 3 månader, eller åtminstone borde 2 av dessa, vara hyresfria för en studentlägenhet, oavsett. Vet att en del studentlägenheter bara har 10 månaders, men varför har inte alla det?

Under dessa tre månader kommer jag betala 10 227 kr. Det suger.

Men det ordnar sig väl?


Loven innebär allt som oftast plugg

Visst är det konstigt?

I onsdags förra veckan var det helt underbart väder ute. Carro och jag hamnade i Brunnsparken på trapporna med varsin latte vid 13-tiden, trots att vi hade massvis att göra. Vi kom oss inte därifrån förrän 16-tiden. Då gick vi och handlade Cirkus-biljetter! Den 18:e ska vi nämligen på Cirkus! Haha.

I torsdags förra veckan så bar det av hemöver mot Timrå. Tåget gick kl. 19 och var framme 0400 i Sundsvall. Mamma var snäll och hämtade mig på Centralen. Sedan satt vi uppe och fikade tills hon skulle åka till jobbet, och sedan hoppade jag i säng för att sova i 3 timmar.

Fredagen innebar styling av håret. Pappa var hemma för han hade hosta, så han bjöd mig och bror på hamburgare på Sibylla. Sedan vid 14-tiden var jag på Hårlinjen och fick håret klippt, så himla skönt! Kl 15 var det mammas tur. Jag for en sväng till biblo medan mamma fick sitt hår fixat. Hittade lite böcker, men inte allt jag hade tänkt. Åkte sedan tillbaka till Hårlinjen och väntade på mamma. Det blev sedan en mycket lugn kväll hemma. Mamma och pappa bjöd på Kina-mat, vilket minsann inte var igår. Fy så gott det var! Vi skjutsade även in bror till tåget, han skulle nämligen till Skåne, vid 23-tiden.

På lördagsmorgonen for mamma, pappa och jag in till Birsta. Vi var in på Ica Maxi för jag behövde köpa hårfärg (och på Maxi har jag hittat de billigaste hårfärgerna...). Fick bli en mörkbrun färg den här gången. Vi gick in på Skopunkten också, och jag blev kär i ett par skor. Illa. Mamma hjälpte mig sedan att färga håret. Det blev helsnyggt! Lördagskvällen tillbringades hos Malin, med Malin och Hjortis. Vi kikade lite på Robinsson, åt bärpaj och spelade kort. Och tjötade såklart! Runt halv fyra var Hjortis och jag hemma.

I söndags åkte vi in en sväng till Birsta igen mamma och jag. Var in på Blomsterlandet en sväng, och så in på Skopunkten igen. Jag köpte skorna, jag var såld. Vi for sedan in till pappas jobb för att han skulle byta tändstift och olja och något mer på mammas bil. Medan pappa gjorde det, satte mamma och jag oss i massagestolen de har. Fy så skönt det var! Det blev en promenix på kvällen, och kring 23 for jag in till staden i dimman för att hämta bror vid tåget.

Igår - måndag - gick jag upp kring 10. Rätt så sent för att vara jag nuförtiden. Gick ut en liten sväng, och skjutsade sedan Emil till skolan. Började sedan plugga lite, och hämtade Emil kring 15. Sedan hämtade jag mamma kring halv sju inne i stan. Vi satt sedan och surrade tills klockan blev halv nio, då vi hämtade Emil från boxningsträningen och skjutsade honom till Carro. Jag var mer eller mindre taxi igår kändes det som. Vilket väder det var igår! Usch. Snö och regn, grått och trist. Fy!

Idag - tisdag - vaknade jag kring halv åtta. Skjutsade ned mamma till bussen. Gick sedan ut en sväng, och har nyss ätit en alldeles underbar frukost. Ska sätta igång och plugga nu så jag kan slappna av lite. Det börjar närma sig med redovisningar och grejer, så det är bara till att ligga i.

Det blir träning ikväll med mamma, och en tidig sänggång tror jag.

Ciao!


RSS 2.0