Här ska Henke nämnas!

Med kritik från Henke så får jag väl ta och nämna att han är här ganska ofta nuförtin! Och det tycker vi om! Det lilla busfröt ;D haha .

Henkepenkeponken! :D

Henke, Helena, Malin, Daniel och André var hit i fredags kväll. Killarna lirade antar jag. Själv satt jag och såg på Idol :P .

Henke, som han har påpekat några gånger för mig nu, har förövrigt LOV till veckan! Han tycker det är jätteskojsigt att retas med detta ! ;D Vänta du bara! ;D

Ja, vi får väl se när han dyker upp nästa gång. Då ska jag berätta om det! :D

Hoppas du är nöjd nu ! :D haha.

Följ den spännande fortsättningen av "...när Henke kom"... hahahaha ! :D

Henke, för dom som inte förstår, är förövrigt Martins bror! ;)

Kusinerna! :)

Här är två av mina tre kusiner :)

Ella till vänster, Alva till höger :)

image4

The Week!

Veckan som gått, ja!

Var ett tag sedan jag skrev. Har varit på väg en del gånger men har inte blivit av riktigt att jag tagit mig tid för detta.

I alla fall, vi börjar med förra fredagen.
Efter en lång dag i skolan öppnade jag ett sms när jag stod och väntade på vagnen hem. Till mina glada överraskning var det från Jonte! Han skulle till Malmö med Krille och undrade om jag hade möjlighet att komma förbi centralen en sväng - de skulle nämligen byta tåg här i Göteborg och vara kvar i en timme ung. Så, lämpligt som det var (de skulle komma vid halv fem) tog jag vagnen till Nordstan och gick av där och vandrade in mot centralen. Gick på toaletten (som förövrigt kostar 5 kr) och sedan köpte jag tuggummi på pressbyrån. Sedan var det bara till att vänta. När klockan blev halv fem rullade tåget mycket riktigt in, och till slut såg jag dom! :) Guuud vad roligt det var att träffa dom igen! :D Speciellt Jonte eftersom jag känner honom mest :P . Vi tänkte gå och käka inne i Nordstan - på PizzaHut - men de kom på att de inte skulle hinna med tåget då, så det blev en snabburgare på Donken istället. Vi tjötade allmänt om den gamla goa tiden, och hur det är nu osv. Hade allmänt trevligt och det var som sagt askul att träffa dom! :) . Synd att de inte kunde stanna längre, men det kanske blir en annan gång :) . När de åkte vidare mot Malmö tog jag vagnen hem och degade hela kvällen. Vi var barnvakt åt Therese också, och hon sov över hos oss för att Anna och Christer var i Växjö. Sedan på lördagen försökte jag plugga lite och sedan blev det middag hos Anna och CH.

I tisdags hade jag min tredje tenta. Den var lätt må jag säga, som de andra jag haft. Det är både bra och dåligt. Annars har jag bara varit i skolan denna veckan och jobbat med grupparbetet som skall vara klart nästa vecka. Men vi har kommit långt, är snart klara nu, riktigt skönt! . Fick även tillbaka Tandanatomin idag. Gud vad missnöjd jag blev...Riktiga slarvfel på två grejer... Usch! Hatar sånt! . Man skulle rita en 35 och en 36 iaf, och jag hade tänkt lite fel och ritat en 45 och en 46. Det är samma tänder bara att de sitter på olika ställen i munnen. Så själva tänderna var rätt ritade, men höger och vänster sida blir ju fel. Och dom två frågorna tillsammans gav 9 jävla poäng. Hade jag inte klantat mig på dom hade jag haft ett halvt fel. Riktigt irriterande! Men men... Jag klarade den iaf. Men betygsskalorna sitter fortfarande kvar i huvudet även fast man numera bara kan bli UK eller GK! BLÄ :P Är det något jag hatar så är det slarvfel alltså..Men nu kommer jag verkligen komma ihåg det där iaf, så jag har väl lärt mig något iaf. Läraren är förövrigt en jävla surkärring som verkligen inte tycker om hygienister! USCH!.

Det var även meningen att vi skulle få tillbaka Biokemin, men läraren var tydligen dubbelbokad. Bra om han kunde komma och säga det så vi inte sitter där i onödan och väntar! *SUCK*

Annars kan jag inte påstå att det hänt förfärligt mycket, som vanligt.
Är bjuden till en fest i helgen, men jag får ju inte tag i något att dricka, så då har jag ingen lust att komma faktiskt. =( Plus att det skulle kosta mig 120 spänn att bara " gå in ". Det var nåra ur tandteknikerprogrammet som hade hyrt en båt nere i hamnen, lät riktigt coolt. Men men. Kanske blir en annan gång?

Nästa vecka händer det en del, i alla fall när det gäller skolan.
På måndag har vi lab för första gången. I Oral Mikrobiologi. Vi ska färga bakterier *haha*
På tisdag har vi en föreläsningsfri dag, men då ska vi i gruppen träffas och verkligen skriva klart arbetet ! Göra de sista ändringarna och så vidare! Det ska bli riktigt skönt. Vi ska även få vår Poster utskriven. Den blev riktigt bra när man gjorde den i PowerPoint faktiskt :) Att man inte tänkt på det innan!
På onsdag är det också föreläsningsfritt. Undra vad som kan tänkas ske då? Förberedelser inför redovisningen kanske?
På torsdagen är det allt dags för den stora redovisningen för 250 pers! Får se hur lyckat det blir.
På fredagen verkar det som om det är föreläsningsfritt i alla fall, och då ska jag in till Kungsportsläkarna och vaccinera mig. *usch* Jag längtar inte.

Det var väl det hela. Måste nog sätta mig ner imorgon och börja med Anatomin. Snart tenta i det med! Den kan bli lite knivigare måste jag erkänna! Usch! Ska även till Wiselgrensplatsen imorgon och handla lite. En tröja bland annat och så ska jag nog in på Tian och handla garn. Justja, jag skulle ju handla en diskborste och disktrasor till Lena också... Gud vad spännande. Förstår att ni tycker det är asroligt att läsa detta! :D

På lördag är det 6 veckor kvar till jag kommer hem! :D WIIE! :D tiden går undan ;)

See you later alligator!

Histologi

= Vävnadslära.
DET har jag åtminstone lärt mig. Jag har tenta på tisdag, bra va? Så nu vet ni vad jag ska hitta på i helgen i alla fall. Plugga histologi! Usch. Men det måste göras . . .

Annars har det verkligen inte hänt mycket under veckan. Bara varit skola. Har haft grupparbeten och shit, hatar grupparbeten. Men har fått jobba med Jennifer i alla fall, tur det! Kanontjej!

Hoppas alla andra ska göra något roligare i helgen än vad jag ska göra! Plomman ska till Polen i alla fall :) Dit hade jag också velat åka, till Krakow :)

Har inte hänt så mycket som sagt, så finns egentligen inte så mycket att säga.
Jag borde egentligen sitta och plugga nu, men jag har faktiskt ingen ork. Jag har skjutit upp detta hela veckan nu, det är inge bra. Vilket innebär att det blir ännu mer plugg i helgen bara för det!

Hoppas jag kan få sova inatt! Börjar bli jävligt trött på att inte få sova på nätterna! Skärpning!

Tjilevippen!

:(

Igår var jag och Martin och passade Therese. Hon är för söt den ungen. Hon är verkligen lugnet själv, man behöver inte direkt anstränga sig när man passar henne. Vi badade henne också "Ida ska göra de" . Jaja. Så jag fick schampoonera hennes hår osv. Det var lite kul. Tänk när man själv har barn? Jösses.

Nå mycket pluggning blir det inte, jag har ingen ork. Usch. Det går liksom i vågor. Vissa gånger har man hur mycket energi till plugg som helst, andra gånger ingenting. Vill ut och springa men nu är det så mörkt om kvällarna så jag hinner inte med det känns det som.

Just nu är det mycket i skolan må jag säga. Tenta nästa tisdag. (om en vecka med andra ord). Sedan läser jag 3 andra kurser samtidigt. En av kurserna är det examination på den 1 november. Då ska vi ha vår redovisning inför 250 pers, och jag lovar, vi kommer dra till oss folk! Vi delar ut gratisprover och grejer, det brukar alltid locka folk, så jag är redan nervös. Vad ska man säga till folket till exempel? Men det blir nog roligt samtidigt tror jag. Får berätta om hur det har gått när den dagen är över. Sedan ska rapporten in dagen efter detta. Och tro mig, kursen är inte klar efter det. Då är det jämförelser, utvärderingar och massa annan skit som kall göras. Bajskurs. Ingen tycker om den.

Min ledsna gubbe som rubrik ville bara tala om att det är jobbigt att höra att det är kul att jag ska bli tandläkare. Jag vill jag vill jag vill bli tandläkare, men det är inte det jag utbildar mig till! :/ Många tycker att det är ung. samma sak. Visst, det kan jag hålla med om, men tandhygienisten är mer en rådgivare (?) som arbetar mycket i ett förebyggande syfte, medan tandläkaren mer lagar hål och grejer. Det är den stora skillnaden. Och jag skulle faktiskt tro att det är riktigt bra att vara både tandhygienist och tandläkare, se på min tandläkare, han är riktigt riktigt bra enligt mig, han är både tandhygienist, tandläkare och tandtekniker.

SÅ; En dag ska jag också stå där utexaminerad från TANDLÄKARLINJEN!
Då är min plan såklart att jag både är tandläkare och tandhygienist, vilket borde innebära en mycket högre lön ;)
(Man ska sikta högt! ;) )

Tjilevippen!

Kaffe & Bulle på Donken

Tjolahopp!

Fredag idag, härligt härligt. Har inte haft några föreläsningar idag. Jippie. Borde jag sitta här och blogga? Nej! Jag borde plugga histologi eller något annat skoj. (Ironisk med att det är skoj)

Idag hade jag då planerat att göra lite saker, som faktiskt gick som smort, nästan i alla fall. Drog med mig min arbetssökande(!) pojkvän till Godistrollet och handlade lite tuggummi, godis (OOPS!) och en snus till honom. Snäll jag är va? Lite måste han få när han faktiskt hänger med. Sedan tog vi en tripp till Wieselgrensplatsen och gick till Nordea. Martin hämtade ut sitt leg. Äntligen. Sedan drog vi vidare till Berzeliigatan och till Stadsbiblioteket, där jag lämnade tillbaka kemiböckerna jag lånade för en månad sedan. Sedan bar det av till Nordstan där jag skulle till apoteket för att få några innehållsförteckningar över vad deras munsköljer innehåller. Innan vi hann till apoteket träffade vi på kära Henry. Det var inte igår vill jag lova! Men det var kul att se honom :) Sedan till apoteket då. Fick jag några innehållsförteckningar tror ni? Svaret är nej. Jag förklarade klart och tydligt för henne vad jag ville, och hon sprang runt och letade febrilt. Vad får jag med mig? Jo två informationsblad om tandlossning och tandvård!? Smarta iranier! Ursäkta, men ibland blir jag bara såå less! Min pojkväns och Henrys kommentar till detta var att det var ännu ett bevis på att man inte behöver vara utbildad för att skaffa sig ett jobb. Schysst va? :P . Less blev jag. Vi drog sedan till Backaplan för att träffa Henke. Han hade inte dragit från skolan dock, så jag ville gå till Cubus för att köpa mig en eye-liner. Vad kom jag ut med? Jo, smink för nästan 500 spänn tack vare min pojkvän. haha. Well well. Får väl hoppas att jag använder det också och inte köpte det för sakens skull.
Sedan blev det Donken med min kära pojkvän. Vi köpte varsin Kaffe & Bulle för 15 pix styck. Gud vilka färska bullar dom hade! Jag skämtar inte, dom var stenhårda! Usch! Men men. Martin åt upp dom ändå, han och godsaker alltså. Kaffet var okej i alla fall. Sedan träffade vi Henke och for hem. På Eketrägatan träffade vi på Robin, en granne till Martin. Vi tjötade lite med honom på vägen hem, och nu sitter jag här. Har skrivit klart min artikelgranskning nu. Är faktiskt stolt, för det var astråkigt att göra den! Men men. Nu ska jag bara leta reda på lite fakta kring munsköljer och så. Och kanske börja plugga på Histologin?

Ikväll vet jag inte vad som händer. Blir nog en lugn hemma-kväll tror jag. Imorgon hoppas jag på att det blir hockey hemma hos Kalle. Timrå möter Frölunda på hemmaplan. Heja Timrå! Kalle och dom har nyss skaffat en box eller något så de har säsongskortet i en månad for free. Därför skulle det passa utmärkt att gå dit och kika på matchen. Dom hejar på Frölunda och jag på mitt kära Timrå! Perfect! Hoppas det blir av :)

Ja det var väl allt. Av dagens bravader hittills så vill jag bara påpeka att ni inte ska köpa Donkens kaffe och bulle. Bullen var som sagt stenhård, och kaffet alldeles för varmt. *haha*

Har även pratat lite med min kära mor idag! Och igår pratade jag med min far! :)

8:e december drar jag mig hemöver. Det känns inte som det är så långt kvar. Men det är nog runt 59 dagar eller något sådant, eller hur det nu var? Men det går snabbare än man tror.

Igår föll även första snön hemma i Timrå! Uppe i Edsgården (läs fjällen) ligger snön fortfarande kvar. Nere i centrum är den borta. Låter som man bor på värsta alpen eller något. Haha.

Ha det fint! Nu ska jag göra lite nytta. Kanske tvätta eller nåt? Nej det får bli senare.
Adjöken!

True Feelings . .

Finns inte en jävla chans att du och jag kommer fortsätta vara vi om det ska vara såhär . Men du verkar ju fan inte förstå det! Dags att söka en lägenhet!

Sanny Lindström

En klar favorit!

- Det var befogat att de buade, sa Lindström. Hade jag inte kunnat spela mer hade jag fan gått upp och ställt mig med dem och buat, så dåliga var vi.

Detta sa Sanny efter gårdagens (lördagen den 6/10) match mot Skellefteå. Efter att ha blivit knockad tände han verkligen till - han är sig lik! Han talar om klacken i detta citat. :) Han tände till och kom tillbaka och förmodligen räddade han poäng. I början av tredje perioden kom han tillbaka efter sin knock och satte reduceringen 1-2. Matchen kunde sedan avgöras i Sudden Death med ett slutresultat som lydde: 3-2. 2 Härliga Poäng!

Längtar till jag kan gå och kolla på en Timrå-match! Är lite sugen faktiskt! Någon som hänger med när jag kommer hem?


Lugn helg

Ja, i helgen har det väl inte hänt överdrivet mycket. Har mest sovit och latat mig känns det som. Var hem till Anna och Christer igår och åt middag. Gott som attan var det. Och så var vi in en sväng till staden.

Idag har vi städat rummet faktiskt, så nu kan man gå här igen (A) haha.

Har inte så jättemycket att berätta om faktiskt, tyvärr.

Kan säga att jag kanske, kanske får jobba på Folktandvården i Timrå till sommaren. De har ju, som jag hittat i alla fall, endast 2 tandhygienister där. Jag är i och för sig inte klar som tandhygienist efter ett år men ändå. Fasen vad jag vill bli tandläkare, det låter mycket bättre :P Men men, tandhygnienist är säkert inte så dåligt det heller. Det är en utbildning i alla fall :) Och jag är bara 22 när jag är klar, vad finns det som hindrar mig från att läsa upp mina tre betyg och söka till tandläkare också? :) . Min tandläkare är ju både tandhygienist, tandtekniker och tandläkare. Så då ska jag väl kunna bli tandhygienist och tandläkare också? :P . haha

Har i alla fall bokat mina biljetter nu till v.50 så den 8:e december blire party! ;) . Då kommer jag hem! :D

Ja det var väl det hela! Saknar alla där hemma måste jag tillägga! Saknaden är enorm! Älskar er ! / Er Ida

Spikat

Lite ny, färsk info:

I veckan har jag haft mina två första tentor. Kändes faktiskt bra. Igår fick vi reda på resultatet av den vi hade i måndags. Jag fick 25 av 25 möjliga. Spikad alltså! Jag blev överlycklig! :) Inte så konstigt att det kändes asbra när jag hade lämnat in den. Den gick förövrigt på mindre än en halvtimme för nästan hela klassen. Den tentan vi hade igår var nog lite klurigare. Skrivdelen var lättare än jag trodde i och för sig, men jag är jätteosäker på om jag har rätt på tänderna som vi skulle identifiera. Men jag hoppas jag klarade den! Det skulle vara skönt att slippa tänka på en ev. omtenta.

Jag ska göra min praktik hemma i Timrå v.50, så då kommer jag hem! :) Då blir det fest hoppas jag! Ska se till att boka mina biljetter innan de blir för dyra :) Kommer även vara hemma en extra vecka i jul för att de kommer flytta en redovisning, vilket är asbra! Kommer bli asnajs!

Den andra november ska jag vaccineras. Det ser jag inte fram emot. De ska spruta in något i armen och sen ska man tillbaka efter tre dagar och kolla. Sedan ska man vaccineras. Usch säger jag bara. Men det får väl gå. Det är ju gratis så man får väl passa på. En vaccination är nog inte billig.

Förövrigt har jag en stark dragning till shopping just nu. Men jag har inte så mycket pengar. Skulle vilja ha ett par nya jeans, några nya skor och min mascara är typ slut. Katastrof. Men det får väl bli en annan gång antar jag. Om jag inte åker in till Nordstan i helgen kanske. Får se om jag kan få med mig min gameoholic. Är förvrigt sugen på ett glas vitt vin. Haha. Skulle även vilja köpa de nya flourtabletterna med lakritssmak, dom verkar käcka faktiskt. Får kanske ta mig en liten funderare trots allt.

image2

Imorgon fyller älskade Mempis 19 år, grattis grattis! =D

That's all folks! Ikväll är det förövrigt fredagsfinal på Idol, missa inte det! ;P / Ida


RSS 2.0