Mamma & Emil

I onsdags förmiddag anlände min mamma och min bror till mig här i Göteborg. Martin var söt och mötte dem på tågcentralen och tog dem till min lägenhet, eftersom jag blev tvungen att gå på Farmakologi-föreläsning. Fick som tur var sluta lite tidigare, så skyndade mig hem för att välkomna mitt kära sällskap. (Började dessutom dagen med att jag skulle ta mig till Nordstan och kika in Kjell & Company och införskaffa mig en extern hårddisk som dom hade på öppningserbjudande... Hur jag nu kunde vara så naiv och tro att jag skulle komma in där..? Kö enda ut till vägen, så det blev inget köp där inte...)

Mamma, Emil och Martin hade varit bort till Hjalmars och köpt pizza, så jag fick i mig en liten pizzabit när jag kom hem. Vidare for mamma och jag och handlade på Hemköp, medan Emil följde med Martin hem. Mamma och jag surrade ikapp oss under kvällen och mös allmänt. Vi tog oss även en liten promenad i den ljumma höstkvällen - vilken gräddhylla det finns här ändå... Blev en tidig sänggång med tanke på att mamma ändå hade klivit upp kl 4.00. Vi läste lite innan det blev dags att släcka.

På torsdagen tänkte vi åka iväg och shoppa lite. Vi sov ut, åt en god och stadig frukost, kikade lite på Internet på diverse saker. Mamma beställde Osis från någon bra internetshop, och vi kikade runt lite på parfym och sådär. Vi inväntade Emil och Martin som skulle följa med på shopping-rundan, och jag fyllde i mina blanketter som skulle postas till FK. Vi drack kaffe och mös på tills de var här, och efter att Emil duschat bar det iväg in till Nordstan runt 14-snåret. Vi käkade på Mc'D - vilket mamma och jag inte är speciellt förtjusta i egentligen - men eftersom Emil och jag fått "tag 2 - betala för 1"-kuponger, fick det bli det ändå. Sedan strosade vi runt i Nordstan, och det blev massa shopping för alla fyra. Mamma handlade bland annat ett par skitsnygga byxor och 3 toppar, Emil fick till en jacka, ett par byxor och tröjor bland annat, Martin inhandlade också en jacka, några tröjor, och byxor bland annat, och jag kom hemsläpandes på någon påse jag också. Vi gick runt och hade det trevligt i Nordstan till runt 18-tiden och beslöt oss sedan för att röra på oss. Mamma och jag ville gå runt den sista timmen på Backaplan, vilket grabbarna också hakade på, för all del. Där hittade mamma en ny favoritaffär - vilken jag också tycker om (Clothing Company . a.k.a. CC) - och jag hittade ett par byxor för 49 kr. Mamma blev fäst vid en röd jacka, men köpte den såklart inte. (Det är lite typiskt min mamma) Grabbarna fixade ihop lite billiga prylar de med, och sedan bar det över på Din Sko. Där shoppade jag, Martin och bror varsina par skor och sedan tog mamma och jag bussen (den efter den absolut fullproppade...) hem till mig och pratade och mös på. Vi gick därefter ut på en långpromenad i ett annat bostadsområde. (Det är underbart mysigt att promenera med min mor. Vi pratar om allt och ingenting och bara myser, och rör på oss samtidigt, och båda två älskar att gå. Det var även en väldigt härlig höstkväll med solnedgång, vackra löv och frisk luft...) Det fick bli läsning mot kvällskvisten eftersom vi var rätt slut båda två efter vår shopping-dag, och jag skulle ändå upp till skolan dagen efter.

I fredags var det som sagt skola som gällde för mig. Gårdagskvällen avslutades med en rad diskussioner med mamma om huruvida informationen är på min skola, efter ett mail av en lärare som tyckte att vi skulle flytta om i schemat för att hon hade dubbelbokat några lektioner. Glöm det tyckte jag, så vi var allt upp och klagade till läraren, och fick detta ändrat som tur var. Lektionerna var något av det tråkigaste jag varit med om. Först repetition i 3 timmar och sedan litteraturseminarium i 3 timmar till. Usch och fy. Skyndade mig hem till mamma som hade städat, läst och tagit det ganska piano. Vi gick och handlade mat på Netto. Vi lagade lite nachotallrik som vi smaskade i oss medan vi pratade om allt och ingenting. Vi bestämde oss för en promenad och gick där jag aldrig ens tänkt på att gå förut. Vi hittade två bostadsområden som såg ut som när man kommer till utlandet - vi blev helt fashinerade och ville verkligen bosätta oss där. Det var så himla fint! Vi trodde dock inte att vi skulle hitta hem - vi snurrade in oss i mörkret och visste inte vart vi var, utan mobiler och allt. Men till slut hittade vi ut till stora vägen och det visade sig att vi bara rört oss en hållplats i sidled - så då blev det lätt att hitta hem. Senare under kvällen kom även Martin och Emil. Tur att vi lagat mycket mat, och framförallt att vi sparat mat åt dem. Det tog slut i ett nafs. Vi spelade lite kort på kvällen och surrade lite och åt lite godis. Var uppe ganska länge, men vi blev trötta och somnade på ett kick när vi väl lagt oss.

Lördagen blev det till att kliva upp tidigt för mamma, mig och Emil eftersom mamma och jag beslöt oss för att vi skulle shoppa lite till innan vi åkte till Martins match. Vi gick upp runt halv nio, käkade frukost och duschade och gjorde oss i ordning för en heldag borta. Sedan tog vi bussen till Backaplan och strosade runt lite. Mamma köpte äntligen jackan hon hittade - och hon hade tur eftersom det bara fanns en kvar i rött och i hennes storlek. Vi gick sedan bort till H&M och Skopunkten, men hittade ingenting speciellt där. Genade sedan över till Ö&B och jag införskaffade i ett bestickställ och lite annat smått och gott som behövdes till lägenheten. Jag ville visa mamma Emmaus eftersom vi båda tycker om att gå på loppis, så dit bar det av. (Och bror fick snällt följa efter...) Väl på Emmaus - där jag tänkte köpa vinglas - blev det bokhyllan istället. Jag hittade 8 st böcker, mamma 5 och Emil 1. Som hittat! Nya titlar som jag hade tänkt beställa från Adlibris, och mamma fick tag i böckerna hon lånat från biblioteket som hon tycker är så bra. Under tiden höll Emil dessutom på att hungra ihjäl, så det fick bli att vandra bort till BK så att han fick sin efterlängtade, grillade hamburgare (innan de kom ner lät det som att det var hans huvudmål med resan - att äta på BK. haha). Mamma och jag som var urless på sådan där mat, satt snällt och tittade på och sedan gick vi bort till ett fik istället och köpte oss varsin varm panini med kyckling i curry - supersmaskigt. Vi började bli rätt slut i fötterna vid det laget, och bestämde oss för att Bolaget fick bli vårt nästa stopp och sedan ta vagnen upp till Temperaturgatan. Handlade lite öl åt Martin, Baccardi åt min bror och 2 vintetror till mamma och mig, och sedan konkade vi med oss allt till vagnen, och konkade lite till till fotbollsplanen. Martins lag förlorade dock med 2-1, men de spelade rätt bra. Martin var fin som vanligt i sin fotbollsutstyrsel. Vi åkte hem till Martin sedan för att jag ville visa mamma valpisarna, och Martin skulle duscha. Så dit bar det, och mamma blev bjuden på lite vin och prat av Kent och Lena. Sedan åkte vi hem till mig. Mamma och jag lämnade över matlagningen åt Emil och Martin, för vi ville allt gå ut på en promenad. Vi tog samma runda som igår, men vi gick nedför berget istället för upp och rakt fram (mamma och jag förstår...). Då kom vi istället ut vid Blå Staden, där jag tidigare gått men aldrig gått in i området. Emil och Martin hade stekt upp köttbullar och gjort potatismos tills vi kom hem, så vi käkade det, spelade sedan lite kort och hade det allmänt trevligt. Emil och Martin drog hem till Martin när Emils Baccardi var slut och när Martin dragit i sig två av sina öl. Mamma och jag satt och drack lite gott rödvin och hade det mysigt. Vi var ganska slut efter dagens bravader och somnade som stockar båda två runt 1-snåret.

Söndagen (gårdagen) bjöd på en riktig sovmorgon. Mamma och jag vaknade runt 20 över 10, vilket är väldigt ovanligt för att vara min mamma. Vi åt en liten lätt frukost och drog oss sedan bort mot Haga. Där gick vi runt på de fina gatorna och kikade in husen, och en del affärer. Synd att alla affärer inte var öppna - de hade en hel del antika butiker som hade varit roliga att gå in på - men vi hade mysigt ändå och hamnade till sist på Grappolino där vi åt varsin pastasallad med kyckling. Därefter åkte vi till Backaplan - igen - för att gå runt bara hon och jag. Vi gick in på Gina där jag köpte mig en mössa, och så hittade jag en byxaffär där jag kommer inhandla resten av mina jeans. 200 kr/paret och de hade assnygga byxor! Längtar till nästa månads studielån. Sedan handlade vi lite mat och sånt på Coop och sedan hem. Vi gick även igår en promenad, samma sväng som fredag och lördag, men nu med skillnaden att vi gick i dagsljus. Husen var inte lika imponerande i dagsljus dessvärre, men ändå väldigt tilltalande. Väl hemma lagade vi lite lätt middag, och senare kom även Martin och Emil. Mamma och jag drack lite vin och surrade, och sedan hjälpte mamma mig med att färga håret. Vi satte oss sedan för att se film. Hairspray. Mamma och jag har velat se den ett tag, men usch så dålig den var. Ingenting jag rekommenderar, och tur att vi inte betalade för att se den. Sedan var det bara till att lägga sig.

Idag (måndag) låg vi och drog oss rätt länge i sängen alla fyra. Sedan åt vi lite frukost och mamma och Emil packade ihop sina saker. Vid halv fyra drog vi oss mot stan, där Emil fick sin Mc'D-mat igen. Tåget var lite försenat, men runt 17-snåret kom tåget. Det blev ett ganska tårfyllt farväl, och jag gick sedan ensam tillbaka för att ta vagnen, med gråten i halsen. For sedan hem och grät en skvätt och åt upp kycklingwrapen jag fick av mamma. Nu sitter jag här och skriver om vår underbara vecka/helg och saknar dem redan. Vi har hunnit med rätt mycket ändå under dessa dagar, och vi har verkligen fått rå om varandra... Om det är något jag hatar med att bo här nere så är det att jag saknar min familj så himla mycket. Värst är det med mamma. Men det är inte så långt tills vi ses nästa gång, och det är väl tur det. Nu ska jag torka tårarna, hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig och hoppas på att jag inte ser ut som en flodhäst imorgon.

Tvätt, städ, plugg

Vaknade halv tio imorse. Steg upp fort som attan, klädde på mig promenadkläder och gick iväg till bussen.
Åkte till Pressbyrån och handlade två 100-kort åt min bror och mamma,
sedan tog jag mig en skön morgonpromenad hemöver.
Har nu städat lite, tvättat 2 maskiner tvätt och nu ska jag sätta mig med mina älskade artiklar igen. (märk ironin)




Här är förövrigt det finaste paret just nu:



Är så glad för din skull stumpan. I fell in love with this picture!
Den innehåller allt! En av mina bästa vänner (som förövrigt är sjukt fin), en snygg karl,
den utstrålar lycka, innehåller otroligt fina färger och jaa. vad ska man säga?
WOW! (: Jag är avis lilla vännen (: <3 Love u!


Briljant

I helgen var det dubbel utgång som gällde.
Fredagen var klart bäst, med start på PC - och avslut på PC.
Blev en hel del öl, skratt och prat.
Hade astrevligt.
På lördagen blev det thaimat hemma hos mig med Emma, Hjalle och Linn, och sedan vidare till Pustervik.
Dock inget höjdarställe för min del, och var sjukt opepp, men hade trevligt ändå.

Medan vissa briljerar med att lägga upp sjukt fina kort från sin Turkiet-resa, så får väl jag ljuga ihop att det är så himla trevligt att sitta och plugga parod just nu (tandlossning). ;) Jag har ju sagt att du passar i klänning!! <3

Läser för tillfället fyra artiklar om hur supragingival tandsten (tandsten på ovansidan tänderna) har en inverkan på subgingivalt plack och tandsten (sådant under tandköttet).
Sedan väntar fyra nya artiklar om något helt annat som jag inte orkat sätta mig in i ännu.
Förra seminariet var ändå rätt intressant och gav en något.
Det handlade om patienternas "compliance", typ kooperation.
Kommer de att göra som man säger åt dem att göra?
Hur ska man berätta saker för att patienten skall förstå och kooperera med en?
Det är riktigt intressant, det är ändå den största utmaningen med detta yrke - att få patienten att följa det man säger.
Sjukt roligt egentligen - hur töntigt det nu än låter.
Tänk att gång efter gång inte få patienten dit man vill för att han/hon antingen inte lyssnar/bryr sig/förstå eller något annat, och sedan helt plötsligt en gång så har det gått upp ett litet ljus i deras hjärna att Oj, jag borde göra sådär som hon sa åt mig. Det kan handla om ett enda litet ord man ändrat på, eller vad som.
Jag har kommit på att jag vill bli Ortodontist!
Undra hur många år jag måste läsa till?
Först ska jag bli klar med TH-utbildningen - 2 år.
Sedan hade ju jag tänkt jobba i något år - varför inte England?
Efter det bli tandläkare - 5 år, för att sedan kunna specialisera mig på ortodonti.
Shittans.
Hur ska giftemål, barn och allt sådant få plats i mitt liv?
Jag förblir ogift, kommer inte skaffa barn - men möjligtvis tjäna en massa stålar.
Fy fan vad roligt det är att spåna över framtiden..God :)
Och Oj vad skoj att läsa detta om 10 år.
Jag hade ju en gång en dröm om att bli nästa Robert Wells - det kan jag ju säga nu att det aldrig kommer hända.
Lärare ville jag också bli - no way!
Så, vad är jag då om 10 år?
Time will tell...

Outfit

Nej, jag tänker inte lägga upp dagens outfit på min blogg,
jag tänkte bara säga att jag önskade att jag såg bra ut vilket plagg jag än tog på mig.
Tar jag dom byxorna och den tröjan - nehej, då syntes valkarna ja.
Tar jag dom byxorna och den tröjan - jaha, nehe, det gick inte det heller.
Får stå i all evighet innan jag hittar något.
Och förresten, vart har alla mina kläder tagit vägen?
Jag har ju ingenting att välja mellan!?
Alla festkläder har sprungit iväg!
Baaah...

Jag vill ju va som duuuu...

Musikaliska grannar

Jag följer upp historien om de stönande grannarna.
Det är väldans mycket liv från dem.
Dock verkar någon vara väldigt musikalisk - och jag blir därav väldigt avundsjuk.
Alldeles nyss spelade någon något klassiskt stycke på piano, ett stycke jag själv spelat.
Ge mig ett piano! Jag har faktiskt abstinens!
När pianoklanget dött ut, startades pop-musiken igång i radion däruppe.
Ni kunde gärna ha fått fortsätta spela lite piano.
Men icke...

Det har varit en lång dag, så nu ska jag allt krypa till kojs.
Natten.

Pssst. Timrå vann mot HV ikväll. ;)

Valpisar

Martin & Family (innehållande bl.a. HankyPanky; det missförstådda geniet!) har ju små valpisar hemma nu.
Dom är väl inne på deras 7:e vecka tror jag. Man vill bara äta upp dom!
En av valparna, en tik, är så otroligt söt!
Hade jag pengar, var inte allergisk och att jag visste att jag kunde ta hand om henne, så skulle jag lätt köpa henne!
Hon är verkligen speciell.
Hon är mycket mindre än de andra valparna, hon är en liten ensamvarg och hon saknar svans.
Förstå hur urgullig hon är!
Jag måste till och med lägga upp en bild på henne!

Jag vill ha...


Stönande grannar!

= Störande grannar!

Shit!
Jag hörde nyss mina grannar ovanför ha sex! (som jag förövrigt redan har stört mig på för de är så högljudda!)
Det var lite mer än vad jag ville höra om jag uttrycker mig så!
Det var minsann inget blygsamt stönande, hon verkligen skrek!
Baaaah.
Jag hoppas jag slipper höra det fler gånger!

Inte nog med att jag ska behöva höra deras bonkande och dammsugningar och hög musik mitt i nätterna,
nu ska jag behöva höra dom ha öööverljudligt sex med!
Men vad hade jag förväntat mig av dom?
Det låter som det bor 10 elefanter ovanför mig!

Paris Hilton

Hade en helt underbar dag med min älskling igår.
Möttes i Brunnsparken runt halv ett.
Jag kikade in på Akademibokhandeln, sedan begav vi oss upp mot Lagerhaus.
Sedan handlade vi godis för 3.50 kr/hg.
In på ett café och åt.
Sedan strosade vi runt tills klockan blev 17.
Köpte mig två doftljus och en "shoppingbag" på Lagerhaus.
Införskaffade en söt ring och två hårspännen på Glitter.
Och avslutade dagen med ett enormt köp av en parfym!
Paris Hilton!
Shit vad den luktade gott!
Något av den underbaraste parfymen jag luktat på!
Och nu är den min!
Har dock märkt att även sådant skall införskaffas via webben.
Varför är allt så billigt på nätet?
Jag lade ändå ut 400 kr på den (50ml), medan jag kunde ha fått den för mindre än halva priset på webben.
Bah.
Men då vet jag det till nästa gång!
Det är samma sak med böcker - aldrig mer bokhandeln!
Adlibris är det som gäller!
Halva priset! <3
Men jag är ändå nöjd, jag kunde bara inte låta bli att handla den.
Kääär i en parfym :)
Och som sagt, jag hade världens bästa dag med honom igår! <3

Effektivitet

Ibland blir man förvånad över hur mycket man hinner med utan att man tänker på det.

Dagen har innehållit:
Skola - föreläsning om ocklusionstrauma
Biblioteket - pluggning inför morgondagens litteraturseminarium om parodontit och kooperation
Träning - Pulspass på Friskis, innebärande ont i låren!
Lunch - snabblunch bestående av omelett och morot
Tvätt - tvättade medan jag fixade lunch och diskade
Plugg - pluggat till nästkommande litteraturseminarium after tomorrow
Middag - misslyckad matlagning, men jag blev mätt
Disk - diskat upp all disk
Plugg & kaffepaus - vad är en student utan sitt kaffe? (Typ otroligt sömnig...)

Nu återstår det inte många timmar av denna måndag.
Minutrarna innan läggdags tänkte jag avverka med en skorpa med ost på.
Sedan ska jag slå upp Friskis & Svettis-tidningen och läsa.
Skönhetssömnen - here I come...

Namnsdagsbarn

Jaaaa!
Idag är det "Ida" som har namnsdag.
Grattis till mig (:
Blev så glad när mamma hade skickat ett sms imorse och hälsat grattis från henne, pappa och mormor.
Morfar hade minsann slängt iväg ett mail åt mig också.
Dom är för söta.

Egentligen förstår jag mig inte på det här med namnsdagar.
Det är åtminstone ingenting som riktigt har uppmärksammats i vår familj.
Aldrig gåvor eller tårtor eller liknande, och för det mesta glöms det av.
Firar ni namnsdagar?

AW & Efterrätter

I fredags efter en hård dag i skolan blev det till att möta älsk, Linn och Per och dra på en Afterwork på PC.
Asbra aw, god mat, bra priser och ett riktigt gott sällskap.
Hade astrevligt.
Blev dock ingen bio för mig denna gången, utan tidig hemgång till mig istället.
Åt förövrigt två efterrätter denna dag.
En gång med Shohreh på lunchrestaurangen mittemot skolan - hemlagad daimglass. Mmmm.
Och sedan pistageglass med chokladsås på PC med Linn.

Gårdagen spenderades på Freeport.
Hittade lite hårprodukter, sen fick det vara bra.
Käkade pizza, med extra ost.
Det var så klockrent!
Umgicks med sötast :)

Nu får det bli till att läsa fem vetenskapliga, engelska artiklar.
Det suger.

IKEA

Har nyss beställt en katalog från IKEA.
Jag fick nämligen aldrig någon eftersom jag avsade mig reklam under sommaren.
Jag visste dock inte att IKEA-katalogen räknades som reklam.
Har suttit och kikat lite här på webben.
Herregud vad jag hittar saker jag vill ha!
En del saker hittar jag bara för att jag måste ha sådana prylar - som ett diskställ till exempel.
Andra saker hittar jag bara för att de är så otroligt fina!
Älskar IKEAs konstkort, oh my!

Ett hem utan IKEA, vad vore väl det?

Jag var förresten ut på en liten promenad förut.
Hittade lite "spännande" affärer på Selma.
B Billigt - dit måste jag!
Film & godisaffären - jepp jepp. 3 filmer för 39 kr i en vecka, ro hit!
En annan godisaffär.
Till och med systemet finns ju.
Får ta mig en sväng dit någon dag och spana in läget.

Tårta & Golvmoppar

I tisdags hade vi minsann kalas för Linn, som numer är 21 år, lyckligt gift (nej men det hade nästan kunnat vara så ;) nykär åtminstone) och studerande.
Fixade en del i hennes present på tisdag morgon vid 10-tiden.
Hade skola - gruppdiskussion med Ingemar...
For direkt vidare till Carro ute i Kortedala och blev minsann bjuden på riktig finmiddag.
Lasagne blev det, sådant som jag inte skulle få för mig att göra här.
Fixade med tårtan medan Carro bakade bullar, och vid 18-tiden dök folket upp - som dessvärre inte blev så många som tänkt.
Emma och Rebecka anlände.
FY vad roligt att se Rebecka igen!
Alldeles för längesedan!
Hon är ju bara såå söt!
Halv sju anlände Linn, så då blev det kaffe, tårta och massvis med kakor och bullar - ojoj :)
Vid 22-tiden fick det dock vara nog, så då blev det hemfärd.
När jag klev av vid Backa Kyrkogata för att gå till mitt, så är det världens pådrag mellan nästa hållplats och min.
Av min pojkvän fick jag dagen efter veta att det hade varit en skottlossning - igen.
Polisen hade skjutit mot en man som gick runt med svärd...Eeeh?

Dagens datum har tillfört depurering och städning.
Har dammsugit, dammtorkat och vaskat som Carro skulle sagt.
Alltså skurat golvet.
Det enda jag stör mig på att det inte är någon idé att putsa fönstrena - dom håller sig nämligen bara tills det regnar.
Jag finner detta vara ett mysterium.
Någon med goda idéer som vet vad jag ska göra med mina fönster?

Har även haft ett givande samtal med Malin <3

Det var allt för den här stunden / Hon som vet hur man snackar ;)

Blodpudding

Helgen har varit väldigt händelserik.

Först var det SIMU i fredags förmiddag.
Det gick strålande.
Det kändes såå bra.

På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle ägna oss åt egenstudier.
Det gick väl i sisådär en halvtimme.
Sedan bestämde sig Shohreh och jag för att gå upp till Anatomen och fika.
Så så fick det bli.
Kaffe och en mini-chokladpudding.

Vid halv fyra fick det vara nog med fikandet och pratandet, för då skulle det bytas om från våra snygga klinikkläder till vanliga kläder, och lite sminkning och tillfixning.
Det var ju nämligen Afterwork med fadderbarnen som gällde.
Vi var förhoppningsfulla om att vi skulle bli rätt många.
Visst, många blev vi, men det vara bara 5 representanter från TH1, vilket vi såg med stor besvikelse.
Men, vi fick bekanta oss med Johanna, Anna, Jessica, Victoria och Marlene istället, och det var riktigt trevligt.
I stort sett hela klassen deltog - vilket var otroligt roligt.
Vi begav oss till Victoria - 25 spänn för öl, vin och cider.
Dock blev det ingen afterwork-mat som vi tänkt, för då hade vi fått stå och äta eftersom platserna var slut, så det fick bli till att beställa från menyn.
Jag åt pasta med oxfilé och grönpepparsås - ja ni hör ju! Hur gott som helst!
Det blev en himlarns massa surr den kvällen, och jag hade verkligen astrevligt!
För under 200 kr hade jag fått mat, 3 öl och ett glas vin.
Bättre än så kan det ju inte bli!
Det kändes dock konstigt att åka hem vid 11-tiden och känna sig nöjd, precis som om klockan var 3 på natten.
Vi hade ju varit iväg sedan halv 5, då det började drickas och allt, så det fick allt duga för den kvällen.
Jag var ändå sist därifrån, så jag är nöjd ändå ;)
Tog mig en promenad med Alexandra längs med Avenyn till en taxi, och jag tog förstås vagnen hem.
For hem till Martin. :)
Där fick jag kyckling Gordon Blue med pommes och sås, finfint för magen.
En mycket lyckad kväll!

Lördagen innehöll plugg på dagen.
Till middag gjorde Martin och jag pasta och skinksås.
Det blev så jäävla gott!
Åkte sedan iväg till Carro och Rickard, till Carros nya lägenhet.
Superfin lägenhet!
Älskar hennes valv och tapeter!
Vi såg på "The Deal", som förövrigt var en väldigt bra film, och käkade godis.
Carro har nämligen en godisbutik mindre än 1 minut ifrån sin lägenhet.
Dom är dessutom billiga och har väldigt många sorter.
En sådan gång kan det inte bli bättre.
Men som Carro tyckte, det hade egentligen varit bättre med en ICA-affär eller något.
Åkte hem i en spyaluktande spårvagn kring 1-tiden.
Var hemma vid 2 hos Martin efter lång väntetid på vagnen från Brunnsparken.
Vi smällde i oss varsitt glas med Oboy (sådant sliskigt som inte förekommer hemma hos mig...^^) och en kaviarmacka.
Oboy är bara såå gott ibland!
Jag somnade som en säl som vanligt.

Söndagen vaknade jag vid halv tio.
Lade mig och kikade lite på TV med min sovandes sötnos bredvid mig.
Åt lite frukost och sedan drog jag iväg in till staden och mötte upp Carro.
Lite rundvandring i stan och sedan fika.
Åt en asgod fralla med brie-ost.
Stor var den, och ändå kostade den bara 21 kr.
Dit ska jag gå igen.
Deras sallad såg inte dålig ut heller, jisses.
Hade en mysig dag i vilket fall :)

Idag har det varit skola - i en timme - som vi TH inte ens hade behövt gå på.
Bra att man får reda på det när man är där liksom.
Sedan pluggade jag i matsalen med Charlie, Pia och Jennifer.
Kilade till bussen vid 11 för att åka och träna ett Medelpass på Friskis.
Det var Matti med hans roliga pass.
Han ser så rolig ut när han står där och verkligen lever sig in i musiken.
Det var uppfriskande i alla fall.
Efter träningen har jag hunnit med att diska, äta lunch, tvätta, plugga och äta middag.
Nu är jag förövrigt helt slut och ska krypa ned i min kära säng.
Marian Keyes får till och med ligga kvar på nattduksbordet ikväll tror jag bestämt.

Jag åt förövrigt blodpudding med lingonsylt och gurka idag.
Smarrigt!

En lite onödig och konstig, men ändå välbehövlig uppdatering :)

Vitpeppar

Hm. Jag vet inte om jag och vitpeppar går ihop.
För det första är det ganska starkt - på ett konstigt sätt.
För det andra så luktar det koskit.
Nej, jag skojar inte.
Det luktar koskit!
USCH!

Dagen har varit medelmåttig när det kommer till hur händelserik den har varit.
Varit på specialistkliniken för parodontologi där jag fick vara med en grekisk tandläkare - Georgius.
Det var intressant.
Väldigt duktig var han.
Otroligt bra på att förklara så man förstod, och gav bra tips inför kommande parodmoment.
Det blev lite speciellt att behöva prata engelska bara sådär utan förvarning, men det gick allt.
(Parodontologi är ett fackord som avser tandlossningssjukdomar)

Var med Martin efter skolan.
Han hade minsann bäddat min säng och plockat ut kartongerna och skräpet till soprummet.
Söööt <3
Följde sedan med Therese till dansen.

Och här sitter jag nu alldeles ensam och frusen.
En varm dusch kallar, och sedan ska fröken Marklund hoppa i säng.
Det har blivit alldeles för lite sömn den här veckan.

Imorgon stundar SIMU på förmiddagen och litteraturstudier på eftermiddagen.
Vid halv fem träffas min klass och TH1 utanför F3, för då ska vi minsann iväg på Afterwork!
Woohooo! :)




C72: det var en riktigt hektisk vecka, därför har det inte funnits tid till så mycket annat. Har haft en hel del att tänka på.
Vart jag bor? Jacobs Gata 85, Hisingsbacka =)

Fullt ös!

Jag befinner mig för tillfället i min lägenhet.
Har nu varit i Göteborg sedan förra söndagen.

Åkte tåget som gick 16.11 från Sundsvalls centralstation.
Var framme ganska problemfritt klockan 23.17.
Möttes av min älskling.
Det var en riktig höjdare.
Linn åkte dessutom samma tåg, men hon hamnade i fel ände av tåget i jämförelse med mig. (Hon hamnade förstås i Första klass, medan jag satt i vagn 6...)

Första skoldagen för termin 3 började med föreläsningar 8-16 i Parod II.
Ingen vila ingen ro här inte minsann.
Denna kurs läses tillsammans med Tandläkare termin 6.
Nervöst var alla TH-studenter ganska överens om.
(Läraren sög förresten...Spelar nog ingen roll om vi hade suttit och läst rakt upp och ned från en lärobok, så hade vi inte kunnat ha rätt ändå. Det börjar bra...)
Eftermiddagen avslutades med ett blodprov på Kungsportsavenyn.

Första träningen på Friskis & Svettis för den här höstterminen var i onsdags.
Jösses vad skönt det var.
Gick på ett medelpass med någon ny ledare.
Hon var helt suverän!
Sprallig och studsig - så som det skall vara.

Veckan innehöll i övrigt en hel del skola, massvis med kärlek och kära återseenden.

Fredagens eftermiddagspass i skolan avslutades med en härlig fika på Muffins ute vid Linné med Carro.
Helt supermysigt.
Vad jag älskar den här stan!
Vi satt på deras uteterass och bara mös i solen och surrade om allt och ingenting.
Den här stan är så jäkla vacker!
Kvällen avslutades med en kebabrulle från Palermo hemma hos sötnäbben min.

Lördagen var nog den mest händelserika dagen på länge faktiskt.
Den innehöll det mesta.
Började med att jag klev upp och käkade en stadig frukost vid halv 9-tiden.
Halv 10 satt jag på bussen till Körkarlens gata, där nästa buss skulle anlända.
Den gick vidare mot IKEA.
Jag tänkte beställa hem en del saker - men eftersom jag självklart inte har turen på min sida så fungerade inte detta. (Ska väl tillägga förstås att min TV gick sönder häromnatten. Jag vaknade till och minuten senare så smällde det i TVn. Det var den TV-hösten det...)
Vidare till nästa ställe.
OKQ8.
Vad gjorde jag nu där?
Jag hämtade bilen jag skulle bli ägare till för ett dygn.
Helt underbart!
Vad skulle man göra utan körkort?
Satte mig i Toyotan efter att jag surplat i mig gratis-kaffet jag fick och brummade iväg till Kölnåsgatan.
Drog i mig en kopp kaffe och sedan for jag och älsk vidare mot Rusta ute i Sisjön.
Vi avverkade Rusta, Ö&B, Jula och Elgiganten i Sisjön och begav oss senare ut till IKEA.
(På Jula blev vi även bjuden på fika för de firade deras nya katalog. Kaffe och prinsesstårta - inte illa alls! Det satt som en smäck! Dessutom var det ingen dålig bit man fick - här snålas det minsann inte!)
Hittade förövrigt allt jag var ute efter.

På IKEA fyndade jag.
Eftersom jag blev tvungen att gå runt och plocka ihop mina varor själv så var det verkligen tur att Martin var med.
Mitt huvudmål var nämligen att införskaffa i en bäddsoffa - vilken väger 30 kg.
Så vad hade jag gjort utan honom?
När allt var ihopplockat och notan betald (som förövrigt gick på närmare 2500 kr) fick vi ställa oss i kön för hemleverans.
För 400 kr skulle jag få soffan hemkörd.
Helt okej.
Väl i kön smsas det med Linn - hos henne var det tjejkväll som gällde.
Klart att jag skulle infinna mig där.
Stressade iväg till McDonald's och drog Drive-In:en, därefter iväg till lägenheten och lämnade av en del saker.
Mat, dusch, hårföning, påklädnad - och i ilfart hem till Martin.
En makeup senare och jag var iväg mot Linn.
Blev utgång efter några öl och en del surr med Emma och Linn.
Både Linn och jag blev dragna, och jag skulle ju faktiskt lämna tillbaka bilen dagen efter, så det blev en tidig hemgång.
Åkte hem till älsk som fixade makaroner och köttbullar åt mig <3
Däckade i sängen...

Lördagen inbringade bland annat en ny skrivare, dekorationer, en dammsugare, kokplattor (för nej, min lägenhet innehåller inget kök...), högtalare, bäddsoffa och mycket annat.
Summan av kardemumman landade nog runt 5000 kr.
Hade en superdag med älsklingen.
Det uppskattas också att han är så hjälpsam!

Söndagen blev det upp tidigt för att hinna lämna tillbaka bilen.
Annars ägnades söndagen åt att städa, städa, städa.
Jag upptäckte även en dold talang hos min pojkvän.
Han är bäst på att inreda <3
Min bordsdekoration är superfin!
Tack älsk!

Igår anlände min soffa.
Jag behövde inte ens hjälpa till att bära den.
Helt suveränt.
Har man mycket saker som skall hem som är tunga så är deras transportservice för 400 kr ingenting att bråka om.
Det enda man får roa sig med är att försöka få ihop IKEAs saker med deras otroligt invecklade beskrivningar.
Men det gick.

Jag trivs förövrigt asbra i min lägenhet - i alla fall nu när det faktiskt ser ut som ett hem!
Det enda som fattas nu är nog lite skarvsladdar och kanske ett skrivbord?
Tavlor får inte förglömmas!
Så, nu är det bara att ringa på porttelefonen och säga att ni vill hälsa på!

Imorgon ska jag rädda liv!
HLR står på schemat.
Sedan ska jag veckohandla.
(Förövrigt så suger det att bara ha ett frysfack...)

Det jag skrev om nervositeten från min klass sida angående att vi ska läsa den här praktiska parodkursen med tandläkare, som går termin 6, gick snabbt som ögat över.
Det var egentligen vi tandhygienister som hade lite försprång.
Dock har det resulterat i väldigt mycket repetitioner.
Jag gillar att läsa tillsammans med tdl-arna.
Det dom inte kan, det kan vi.
Det vi inte kan, det kan dom.
Man lär sig väldigt mycket av att utbyta kunskaper med andra som inte går på samma linje.
Fast nog önskar jag att jag var i någon av deras kläder ändå...

RSS 2.0