Makalöst

Usain Bolt! Min nya favorit under OS.
Grattis får man säga, dubbelgrattis.
Han fyller 22 år idag, och slog nytt världsrekord igår.
Redan under 100-meters-loppet fick jag en ny favorit.
Han sprang lekande lätt i mål - nästintill joggade i mål.
Sträckte ut armarna och spexade innan mållinjen ens var nådd.
What a man, what a man.
Usain Bolt - lägg namnet på minnet.
Michael Phelps hamnar lite i skymundan eftersom världsrekorden haglar fram i simbassängen.
Detta var ett 12 år gammalt rekord - ett som ansågs vara omöjligt att slå.
För att citera Svan: Ingenting är omöjligt...

Man fylls av glädje bara man tittar på honom :)






HankyPankyDaMAN ;) : Kramar är helt ok ;) Fast då kan inte jag vara nån kompis, för jag har då aldrig fått en kram ens en gång :O haha ;) ... . hahaha det var lite gölliiit hurrudu, lite typiskt er ;D Seeee you soon ;)

Fröken Duktig

I söndags - vilket jag glömt att nämna - var familjen ner till Asia och åt kinamat. Helt suveränt mysigt, och gott! Efter det gick mamma, pappa och jag en skön promenad. Det satt fint.

Idag har jag minsann varit duktig. Nog för att jag alltid är duktig, men idag var jag extra duktig tycker jag.
Började dagen med en skön och avkopplande frukost framför OS. Sedan bar det av till Willys för att handla mat, och därefter Lidl. Sedan ställde jag mig och diskade, och åt sedan lunch. Vid halv fyra - efter att ha tittat på Holm när han kom på en snöplig fjärdeplats - började jag med maten. Kockade till det ordentligt idag. Det blev egengjord potatisgratäng med smak av vitlök och lök. I potatisgratängen lades strimlade kasslerskivor i, salt och peppar och en avslutning med smörstekta, gyllenbruna champinjoner. Allt slängdes ned i en smörjd form och toppades med riven ost och fick sin gyllenbruna avslutning i ugnen. Helt underbart gott. Kvällen avslutades med en kopp kaffe och ett hårt träningspass med mamma.



Jag tycker inte om att läsa på aftonbladet att Sverige floppar i OS. Visst, det har inte uppnått mina förväntningar. Alla medaljhoppen (nästan alla i alla fall) har inte alls lyckats något bra. Men varför gnälla? Varför tycka att Sverige floppar? Varför orka jämföra med de andra nordiska länderna och säga att Sverige är sämst i Norden. Det räcker väl med att man lider med deras misslyckanden (förstå mig rätt) och sedan kan man väl faktiskt anse att de är riktigt bra ändå. Herregud, att Holm hamnar på en fjärdeplats är väl egentligen inte hela världen. Såg ni vilket motstånd han mötte? Guld hade han aldrig tagit ändå. Visst är det tråkigt att hans stora avslutande inte blev som det var tänkt - men herregud, han var i en OS-final, mötte världsmotstånd och gjorde riktigt bra ifrån sig! Ingen av de som kommenterar och fäller dumma kommentarer om att dom är så dåliga för att de inte tar medaljer, ingen av dessa skulle någonsin kunna göra det bättre själv. Inte ens vara i en OS-final, bara det är ju en prestation i sig. Vilka krav och förväntningar det ställs på dessa givna medaljörer. Herregud, dom är inte mer än människor, precis som dig och mig.

Det är bara till att låta bli att deppa ihop, börja peppa till nästa final och ösa gärnet! Att ge upp resulterar aldrig i guld.

Norrlandshälsning

Ett klokt blogginlägg angående Norrlänningar och deras hälsningar i jämförelse med exempelvis Sthlm & GBG.

Jag minns när jag kom ned till Göteborg för första gången. Allt var så annorlunda i jämförelse med norrland. Där var det hälsningar med handskakningar, kramar, kindpussar från kind till kind - det var människor man inte kände, men ändå så närmande. Det kändes lite mysko. För mig var det jobbigt att se hälsningar på detta vis från min killes sida när han hälsade på sina tjejkompisar genom kindpussar. För mig som aldrig upplevt detta, och än mindre var van det, var det jättejobbigt och kan än idag  tycka att det är jobbigt. Kom igen - det är jag som ska ha pussar inte dom. För er är det så självklart att man hälsar på det viset - det betyder ingenting för er. För mig betyder det mer än bara en hälsning. Jag tycker inte man gör så. Jag blir sotis, och det kan jag stå för. Jag står även för att jag tycker att man inte gör så - åtminstone inte när man själv inte blir presenterad för och åtminstone inte när jag ser på.


Höst!

Selånger marknad - överskattat dravel, men ett avslut på sommaren.
Nu har jag en vecka kvar i Timrå, har avslutat mitt jobb för i sommar, och är gruvsam inför hösten.
Har ett fullspäckat schema och är ingen vintervän.
Men det ska bli så skönt att få komma igång igen.
Och framförallt att få träffa alla underbaringar igen!


En tös som i alla fall har huvudet på skaft:

"Jag bara suckar och skakar på huvudet. Förhållanden är överskattade och om du nu vill trotsa detta faktum, så se då till att inte glömma dina vänner. För trots allt är det ju de som ska trösta dig när det tar slut. Det är de som alltid ska finnas för dig och det är de du alltid ska finnas för."    - Madde

Nyfiken i en strut

Nyfiken på hur många det är som kikar in här egentligen.
Nu när spöktimmen avslutats kan jag tänka mig att det inte är så förfärligt många.
Många är nog ute och partajar.
Eller hittar på något annat skoj.
Ikväll har det varit lugnt.
Irene Huss har varit mitt sällskap - likväl som vinet.




Konstigt att man förlorade värde över en natt.



(Eftersom blogg.se alltid har en tendens till att inte fungera, så får jag istället lägga upp detta inlägg nu på morgonen, trots att det skrevs kl. 01.00 inatt. Bara så att ni vet)


Thailändare!

Jag är omringade av dem!
De finns överallt!
Håll er borta!
Less på ert kraxande, skrikande och allt vad ni gör!
Låt mig få sova!
Man börjar inte klippa gräset klockan 07.00 en fredagmorgon!
Jävla puckon!

Gillar du nudlar?

Då ska du satsa på att plugga vidare på universitetet eller på högskolan. Då kommer du nämligen få leva på existensminimum, åtminstone om du ska tro Boplats hemsida.

"Har du flyttat hemifrån och ska försörja dig på studentlån? Förbered dig på att leva på existensminimum. Glöm allt vad biografer, caféer och lunchrestauranger heter."

Vilket jädrans skitsnack! Jag har nog aldrig lunchat, varit på caféer och festat så mycket som jag gjort under mitt första år, och nog fasen har jag pengar. Har till och med sparat pengar! Så kom igen, vad är det för överdryg 08:a som diktat ihop den där skiten? På sidan har de rubriker som; "Ät hemma", "Drick kaffe hemma", "Drick öl hemma". Men kom igen. Visst, att äta hemma kan jag väl hålla med om, det drar iväg om man ska äta ute hela tiden, men vem gör det? Man får väl tänka sig lite för? Jag äter inte ens ute när jag har mycket pengar. Använd ditt sunda förnuft! Det låter som ett skräckscenario att börja plugga - glöm det! Det är underbart!

Kan sätta 100 spänn på att det är en karl som dikterat ihop den där artikeln. Jag hoppas att den skrevs med förhoppningar om att vi ska få förhöjt studiebidrag och inget annat - jag lever livet som student! Men å andra sidan använder jag min kvinnliga list också och tänker längre än näsan räcker . . .

Länk:
http://www.boplats.se/CM/Templates/Article/general.aspx?cmguid=86fafa3c-5686-404f-8432-baeb259713f9

Beordring!

Med beordring från Göteborg får man väl ta sitt ansvar och uppdatera er med lite ny information.


Skulle kunna börja med att säga att jag är inne på min slutfas var det gäller jobb för i sommar. Kör mitt sista pass på fredag, vilket är både skönt och tråkigt. Jag trivs som fisken i vattnet på mitt jobb och önskar nästan att jag var där varje dag! (Med tanke på alla underbara arbetskamrater man har, och en del kunders kommentarer. Den i måndags var nog den bästa på hela sommaren tror jag. Jag ber - eller nästan ropar - åt en kille talandes i telefon att han inte får glömma sin filmjölk. Till människan i telefonen, som uppenbarligen undrade vad som pågick, sa han att jag var så vacker så han höll på att glömma sin filmjölk. Tanten på bandet bredvid sade roat åt mig att jag inte fick hålla på att charma killarna sådär så att de glömmer sina varor - och hon påpekade att han faktiskt sa att jag var vacker, det ville hon vara säker på att jag hade hört!) Ja, så uppenbarligen kan jag både charma, och så är jag vacker!

Lördagens händelser var de bästa på länge faktiskt. Började med att jobba mellan 12 och 21.15. Väl på jobbet hade det surrats om Isabelles fest, men jag visste inte om jag skulle ta mig dit då jag jobbade så sent. Tack vare Sara, som verkligen ville ha med mig, blev det peppning vid 13-tiden. Sara tyckte att jag självfallet skulle med, och jag kan väl inte tacka nej, jag är väl inte dum? Så, det blev till att fara till Bolaget på rasten vid halv tre, stressigt men det gick. Strosade in med näsan i vädret i min Willy:s-uniform och köpte mig 10 öl - 5 till Sara, och 5 till mig. (Den som har kommentarer om att jag går och handlar i Willy:s-kläderna och på min arbetstid kan kyssa mig i röven, för jag gör vad fasen jag vill på mina raster, punkt.) Det väntades en lång och seg kväll, men med mycket pepp och planering inför kvällen. Vid 22-tiden mötte jag upp Sara vid badhuset i Timrå och sedan begav vi oss till Issa. Hade det mycket trevligt måste jag säga, och det är inte var dag man har den äran att förfesta med Björn (skämtåsido). Men det var riktigt trevligt med tanke på att han är som han är. Dessutom var det många jobbkamrater där, like Jenita, Niklas osv. Vi begav oss lite senare in till den stora (märk ironin) staden och till Drakbåtsfestivalen. Väl där träffade jag Kate - vilket var mycket trevligt! Det blev en hel del skratt och kommentarer. Mötte upp Hjortis och Emma utanför tälten, och på den vägen strulade jag bort Sara som var rätt dragen. Vi gick och kissade på Lickan i alla fall, och hängde där ett tag. Fick mig ett kärt återseende av Caroline, det var fan görskoj att träffa henne ute! Träffade även den underbara Madde Nylander. ;) . Kvällen blev allteftersom Lickan stängde lite trist, men jag fick mig många återseenden och roliga skratt ändå. Träffade på Micke inne på B&K - hans första kommentar var "fan vad söt du har blivit - om man får säga så". Sedan blev jag tydligen "hjärtat". Kvällen avslutades med många telefonsamtal, korv inne på Centrumkiosken och en bussfärd + gång på 1 timme sammanlagt. En mycket lyckad kväll, och det var längesen jag hade så roligt! Och för att tillägga så är Sara riktigt grym! Blev många roliga samtal på jobbet dagen efter, då båda två jobbade ;) Like that girl! Och Issa ska ha ett tack! :D

Igår hade mamma och jag vår en-dag-på-stan-dag. Det var riktigt mysigt. Vi började med att luncha på en thailändsk restaurang. Fy vad gott det var, och inte var det speciellt dyrt heller. Det tror jag vi får göra till vår tradition. Sedan blev det till att göra resten av staden osäker, med en massa shopping. Åtminstone så handlade jag en hel del. Handlade för 500 kr, men jag fick ihop bra mycket saker. Kan räkna upp det om ni vill? Och om ni inte vill så får ni dras med en lista i alla fall:

¤ Ett linne
¤ En regnjacka
¤ En polot-shirt
¤ 7 par trosor
¤ Ett par byxor
¤ En träningströja

Byxorna var mitt bästa kap! Dessa hade kostat 399, gissa vad jag fick ge för dem? 29 spänn! Som hittat. Allt som allt skulle mitt kalas ha kostat ca 1500 kr, men jag gav bara 500 för allt. Jag är bäst på att handla! Så är det bara!

Vi avslutade dagen med att dela på en mjukglass med lakrits-och-viol-strössel i hettan - för jisses vad varmt det var igår helt plötsligt. Sedan blev det veckohandling.

Annars har mitt liv praktiskt taget ägnats åt att jobba och träna.

OS borde vara lite oftare, för oj vad man alltid har någonting att titta på. Jag önskar att jag var lika duktig på någonting! Och jag menar inte att jag inte är duktig på något, för det är jag, det vet jag! ;)


Born to run

Jag vet inte vad jag ska uppdatera er med.
Har inte hänt så förfärligt mycket.
Har varit mycket jobb, dubbel utgång i helgen, träning, EH.
Ja, lite sånt.
Har varit - och är - extremt dåligt väder.
Hur tråkigt som helst.
När börjar sommaren?
It's over 'fore it started...

Justja.
I söndags - den 3/8 - hade vi vår 4-årsdag.
FYRA år.
Helt sinnes.
<3

What If.

Förra helgen hade jag kunnat vara på Hofors-rocken och partajat med Ptr & Itchy Daze.
Gratis boende.
Gratis öl.
Lite sent påtänkt dock.
Nästa år kanske?
Hade varit grymt roligt!

I helgen hade jag kunnat vara i Fagersta och partat loss med Linn och hennes friends.
Hade varit görskoj!
Men, jobbet hindrar mig.
Tyvärr.

Grattis Linn! Din dag idag :)
Hoppas du får en underbar födelsedag <3
Önskar jag hade kunnat vara nere hos dig i helgen.
Saknar dig!!

RSS 2.0