10 månader av underbar kärlek

Idag är det den 30:e augusti för den som missat det.
För mig och Peter innebär det 10 månader officiell kärlek.
Jag är lycklig!



Dagen till ära bjöd även på första arbetsdagen efter semestern. Det kändes precis som man aldrig varit därifrån. Förvånande? Nej inte ett dugg. Det är precis så det alltid känns. Vittnar inte det om att semestern var för kort?



Jag uttalade mig även om att jag skulle börja ett nytt liv idag. Måste säga att jag lyckades riktigt bra med första dagen i alla fall.

Klockan ringde klockan 06.00. Vem steg upp utan att snooza? Jo, jag. Pluspoäng till mig som alltid annars ställer klockan så att jag skall kunna snooza minst 30 minuter (vilket jag även hade kunnat göra idag, då jag lätt hinner med alla morgonrutiner om jag kliver upp 06.30). Men det är skönt att ha tid på sig på morgonen... OM man kommer upp vill säga. Får väl se hur länge denna fina rutin håller i sig.

När klockan var 06.45 hade jag sminkat mig, klätt på mig, ätit frukost och slappat lite framför Vakna med the Voice. Då fick jag för mig att jag skulle ställa mig och diska. Det har minsann aldrig hänt förr. Sagt och gjort. 06.55 var all disk diskad. Dock råkade jag krascha en djuptallrik, men vad gör väl det, det blev ju diskat!

Dagen som sådan har flutit på väldigt bra. Har haft lagom mycket att göra hela dagen, och det har inte varit så mycket dötid. Det gillas. Dagarna svischar verkligen bort inom detta yrke.

Efter jobbet skulle jag ta tag i att ringa Länsförsäkringar om att få ändra min bilförsäkring till månadsbetalning istället för halvårs. Vilka har bara telefontid till kl. 16.00? Jo, Länsförsäkringar. Synd för mig som ringde 16.35.

Tog mig även i kragen och satte på mig joggingkläderna och joggingskorna och tog mig en timmes promenad runt Uddevalla stad. Riktigt klar luft och solsken. En riktigt härlig promenad med andra ord.

Nu slår klockan strax 19.00 och jag tänker slå på "Vem vet mest?" på SVT2 och hoppa in i duschen. Sedan tror jag att jag ska unna mig en helkväll framför TVn. Den bjuder trots allt på "Rena Rama Rolf", "Fångarna på Fortet" och "Time Out". Bänka er framför TVn ni också!



Imorgon ska jag in till Göteborg efter jobbet och träffa Hjortis! Jag längtar :)

Hösten kom med stormsteg

Ja, jag kan inte säga det för få gånger, men hösten kom i en handvändning.

Efter festen i Hårte, vilken var en varm och ljummen och härlig sommarkväll, slog det plötsligt om på söndagen. Hösten hade knackat på dörren.

Hade hoppats på att Uddevalla och västkusten skulle bjuda på lite värme innan hösten knackade på här nere också, men tji fick jag. Det är kyligt ute.

Fick ett sms av min älskling imorse när han landat på Kreta. De hade haft 0-gradigt uppe i Sthlm när de körde ut till flygplatsen. När de landade på Kreta var det över 35 grader. Snacka om chock!

Har förövigt tänkt att bloggens design skall uppdateras snart. Av Peter. Men det vet han inte om än! Hihi.

Lyckades göra färdigt den tredje maträtten förut, så nu har jag mat i några dagar :) Har även betalat räkningar, diskat, köpt vinterdäck, och nu har jag alltså tid över!?


Som sagt... Imorgon är det ny vecka, snart ny månad (redan inne i september snart!) och mitt nya liv börjar. Vi får se hur det blir med det :)

Funderar på om man ska ta sig en dusch, göra en hårinpackning och sätta sig framför Irene Huss kl. 21 (även om jag sett alla Irene Huss redan...) med ett sista glas vin (som jag lyckades skrapa fram ur baginboxen som funnits i kylen ett bra tag). Ladda inför jobbet imorgon.

Någon bryter sig in!

Kommer ta ett jädra tag innan jag blir van att posten/reklamen släpps ned genom brevlådan i dörren!
Varje gång låter det som om någon öppnar dörren - vilket jag förstås tycker är konstigt när jag funderar om det var det som hände, eftersom dörren är låst - men katten vad rädd jag blir varenda gång!

Nää. Jag föredrar de nya postboxarna som sitter nere i entréerna! Mycket mycket bättre, och man kan känna sig tryggare. Tycker jag i alla fall.

Tänker hela tiden på min pappas värsta mardröm när han bodde i lägenhet med sådana gamla dörrar - Att någon skall stoppa ned en levande orm i brevinkastet!

Fy sjutton!



Carpe Diem

Fånga dagen

Jag börjar inse att jag är riktigt lat. Det ska bannemig bli ändring på detta nu. Hela sommaren har verkligen varit lat, förutom några joggingturer i skogen med mamma, vilka visserligen har varit riktigt tuffa.

Jag var ju så himla duktig ett tag. Vad hände?

Dags att ta tag i dagarna. En gång för alla. Jag ska aldrig hamna i det träsket igen. Ja, jag lovar.



Nu har jag lagat två maträtter, och väntar på att köttfärsen ska tina så jag kan laga den tredje. Som jag älskar att ha en frys! Helt galet att jag klarat mig med ett litet jävla frysfack. Shit. Aldrig mer! Förrn kommer jag köpa mig en egen frys. Förstå vilka sänkta matkostnader man har när man kan frysa in saker och köpa i storpack. Herrejösses.



Kanske är dags att ta tag i räkningarna också, eller vad tror ni?

Slut på sötbröddagarna

Nu har jag hunnit vara hemma en sväng igen. 2,5 veckor närmare bestämt :)

Under hemmavistelsen denna gången har jag hunnit med en hel del. Det har dock inte varit något vidare väder, så det har inte blivit en enda tur till Pacwire eller Åstön i år. Himla tråkigt. Men har hunnit med en hel del annat.

Första hela dagen jag var hemma åkte jag och fixade med postväxeln. Därefter åkte vi in till Peugeot-Center och köpte min bil! Under GF-veckan hade jag fixat med lån så att det var klart, och även bestämt vilken bil jag ville ha - som jag surrat om hur länge som helst. Blev uppringd när jag var i Uddevalla och de sa att bilen skulle kunna hämtas när jag kommer hem i augusti. Japp. Jag är nu ägare till en blå Peugeot 206 +. :) Himla fin är den!! Jag älskar att köra den, den är så himlans härlig! :) Vi tog en liten tripp till mormor, men hon var inte hemma. Så fick vänta till kvällen när vi åkte på bilbingo innan jag fick visa upp den :)

Bilbingon resulterade i vinst för både mig, mamma och mormor. Jag och mamma vann på lotter, så det blev bara ätbara saker i vinster, medan mormor slog till med 1500 :- i vinst. Synd att hon inte var ensam om att få bingo, då hade hon vunnit 3000! Men 1500 är inte heller dåligt! :)

Jag har hunnit ta igen mig massvis under hemmavistelsen. Även hunnit med att springa massa gånger i skogen med mamma, inhandlat 36 böcker, haft många många härliga myskvällar med föräldrarna, träffat vännerna, ätit surströmming tre gånger (en gång med familjen, en hos mormor & morfar och en med Plom), hunnit med en pangfest ute i Hårte/Mellanfjärden, hunnit med en kanottur på 2,2 mil med brudarna, Selånger marknad x 2, en stadstur med mammsen, ätit mjukglass, läst massa böcker, otaliga körningar med bilen. Med mera med mera. Det har varit en helt fantastisk semester :)

I onsdags (25/8) bilade jag ned till Göteborg där jag fick träffa min älskling igen. Det kändes knepigt att köra bilen 80 mil ensam, men det gick över förväntan. Körde fel en enda gång - i Hofors skrattretande nog - och annars gick allt finfint. Hittade till och med i Göteborg och ut från Göteborg till Uddevalla.

Hann träffa Peter två snabba kvällar innan han nu idag begav sig utomlands. 2 veckor på Kreta. Önskar såå att jag hade haft pengar och hade kunnat följa med... Faen vad jag kommer sakna honom!!

Fredagen ägnades åt kick-off med jobbet. Vi gick tipspromenad, hade lite Fångarna-på-Fortet, fikade och åkte ut till Fiskebäckskil här i Bohuslän och åt på Brygghuset. Fantastiskt fint och fantastiskt god mat! Jag käkade någon slags Fiskargryta, med en laxbit en torskbit, pilgrimsmussla, blåmusslor och räkor. Helt makalöst gott. Kan ärligt säga att torsken var godast, den bara smälte bort i munnen!! Till efterrätt tog jag hemgjord glass, som också var helt makalöst god!

Hela lördagen gick åt till att först storhandla (!) och därefter sitta i telefonen med både Peter, mamma och pappa, och därefter städning av lägenheten som såg helt katastrofal ut. Men nu ser det ut som om någon bor här igen, och lägenheten börjar faktiskt ta form! Det som saknas är gardiner, soffan jag vill ha samt tavlor och det där lilla extra som ger mysfaktor!

Imorgon är sötbröddagarna över och jag börjar jobba igen. Det ska bli skönt att få lite rutin i vardagen igen, men visst är det skönt att vara ledig! Men hade blivit knäpp av att vara ledig hela tiden.

Tänkte påbörja ett nytt liv imorgon. Precis som om jag var med i ett tv-spel? Knappast.

Snabbt och smidigt

Känner att det är roligast att uppdatera om det smaskiga som hänt, och inte allt släntrian(?)mässigt man alltid skriver om. Har ju varit fruktansvärt dålig uppdatering här i sommar. Men jag har haft semester :)

O Gatufestveckan

Gatufestveckan ja, andra veckan denna sommaren som jag var hemma i Timrå. Full fart hela veckan. Dagarna innan GF bjöd på lite besök hos nära och kära, löpturer i skogen med mammsen, matlagning, ta-igen-sig-tid, myskvällar med familjen, besök hos Johanna osv osv. Även en liten titt inne på Peugeot-center. Och Fyndlagret - standard när man kommer hem! :)

Gatufestdagarna var himlans roliga. Jag gick alla dagar :) Förfest hos Malin och Isa. LAGOM mycket alkohol - jag minns allt, hade jävligt kul och mådde bra dagarna efter! Precis som det ska vara! The Ark var det bästa bandet jag såg - dom utlovar alltid en topnotchkväll. Man blir aldrig besviken på dom! :) Fick mig några kära återseenden också vilket alltid är trevligt. :) Det är ju nästan hela grejen med GF, att lyssna på bra musik om sommarkvällarna, och att träffa gamla goda människor!

Festen så som hemmavistelsen var över alldeles för snabbt.

Men innan jag åkte hade jag bestämt mig för att ta nästa steg i "vuxen-livet".



O FLYTTEN

När jag kom tillbaka från Gatufesten väntade en fullspäckad vecka med jobb, flyttpackning och flytt. Kan säga att jag stressade som en jädra galning den veckan! Som tur var jobbade jag bara halvdagar, men man var ju inte hemma förrän 5 om kvällarna ändå, och då var det bara till att packa ihop sitt liv, vilket gick toppen de första dagarna - då var det mest bara förväntansfullt.

Måndagen och tisdagen spenderades tillsammans med Peter ute på IKEA Bäckebol. Herregud. Måndagen var vi där alldeles för sent så jag hann inte göra något av allt jag hade tänkt mig. Så där försvann en dag. Tisdagen fick jag dock handlat ALLT - allt som fanns i alla fall (balkongmöbler saknades samt några tavellister). Fick också fixat med transport till Uddevalla. Sedan efter IKEA-besöket var det bara till att åka hem och packa igen. Onsdagen ägnade jag väntades i Uddevalla-lägenheten på att IKEA skulle komma med mina saker. De ringde och sa att de skulle vara framme kring halv fem. Kom dom? Nej. Halv sju var de framme... Lagom glad vad jag... Torsdagen, dagen innan flytten... Herregud, jag höll verkligen på att slita håret av mig! Jag träffade Peter, och oj vad han fick stå ut med en stressad och grinig flickvän - stackarn. Vi köpte flyttmat - Pizza, och åkte hem till mig och packade ihop det sista. Det tog mig hela kvällen! Utan en lugnande Peter hade det aldrig gått. Men oj vad han fick stå ut... Men så fort stressen lagt sig blev jag mitt vanliga jag igen. Och jag hade lyckats rätt bra med att packa ihop mitt liv.

Fredagen, 16/7, var också himlans stressig. Iväg till jobbet, där jag fick reda på att jag hade en patient och därefter bara återbud. Jag hade suttit dagen innan och ringt patienter utan att få in någon. Så Ingalill på jobbet tyckte att jag skulle ringa bossen och höra om det var ok att åka hem lite tidigare (jag slutade trots allt tolv denna dagen). Sagt och gjort och jag var hemma klockan 13. Himla tur också eftersom flyttfirman ringde och ville ändra tiden till en tidigare tid. Allt klaffade så jädra bra. Flyttfirman kom dit och packade allt och jag STRESSADE iväg till Uddevallabussen och hann PRECIS med den! Alldeles genomsvettig och andfådd satte jag mig på bussen och åkte till Uddevalla. När jag väl var i Uddevalla hann jag PRECIS med bussen som skulle ta mig till lägenheten. Väl uppe vid lägenheten så hade flyttfirman PRECIS kommit! På 20 minuter hade de burit upp hela mitt liv till den nya lägenheten. Sedan begav jag mig till Göteborg igen där jag skulle träffa Carolina för en Sushi-kväll i Slottsskogen. Sagt och gjort. Massa sushi, massa vin. Peter kom också, och det blev en toppenkväll :)

Som sagt, flytten gick bra, förutom strul med GBG-företaget som hade hand om min lägenhet där, vilka hade tagit mina nycklar utan lov.



O Utgång med Carolina och Jennifer!

Dagen efter flytten blev jag tvungen att åka ut till gamla lägenheten och hämta nycklarna, eftersom flyttfirman även skulle städa åt mig. Det blev jättesnyggt städat. Sedan blev jag tvungen att åka ut med de nycklarna ut till ett läskigt ställe där MedicHus håller till. Sagt och gjort. Tur jag hade Peter med mig. Sedan var vi ut och käkade jag och Peter. Därefter begav vi oss hemöver, för på kvällen vankades det pizza, vin och utgång med Carolina och Jennifer. En helt galen kväll. Vi tillbringade första delen av kvällen ute i Carolinas place, ute på gräsmattan, ända tills det började regna. Då gick vi in till Carolinas tomma lägenhet. När klockan närmade sig halv två kom vi på att vi måste bestämma oss om vi ska ut eller inte! Klart vi skulle ut, Gretas hade ju öppet till fyra! Så vi åkte in till stan och gick in på Gretas (en gayklubb för den som inte är bekant med detta namn). Fyfaen vad vi hade kul! Vi dansade och sjöng som fan tills stället stängde kl. 04.00. Jag fick ragg av en tjej, och dansade styrdans (???!!!!) med en kille innan stängning. Skitkul! Sedan bestämde vi oss för att vi skulle gå till Donken och käka lite nattamat. Sagt och gjort :) Där fick jag ragg av en kille som absoluuut absoluuut ville bjuda mig på en hamburgare. Jaja, efter mycket tjat så fick han det. Tur han var söt annars hade jag nog bara blivit äcklad! Man blir lite smickrad :) Men jag har redan hittat min drömprins, så han blev dissad ganska snabbt! Vi käkade mat och sedan kom Jennifer på att hon måste åka hem - då var klockan 05.00. Carro och jag tog första spårvagnen ut till Kortedala, och halv sex fick jag ett sms av Peter som undrade vart jag hade tagit vägen. Oops. "Jag är utanför din port". Så, kl. 06.00 somnade jag. Vilken fruktansvärt rolig kväll jag hade - helt oförglömlig!!

Även lustigt att det var den bästa utgången under tre års tid i Göteborg!



O Träff med Peters föräldrar och full rulle på jobbet

Jaa, dagarna efter flytten till Uddevalla spenderades rätt så mycket i Göteborg. Mycket på grund av att Peters föräldrar skulle komma ned och att han sedan skulle följa med de hem till Hofors. Vi grillade och hade det trevligt om kvällarna efter jag slutat jobbet. Mycket trevligt :) Tacos ena kvällen, och invigning av Peters nya grill andra kvällen.

När de hade åkt hem sov jag första natten i lägenheten.



O Inflyttning

Inflyttningen har tagit en väldig tid. Började först att skruva ihop alla IKEA-möbler, och alla som någon gång gjort det, vet hur lång jävla tid det tar! En av mina byråer tog 5 timmar att skruva ihop! Sprang runt som en tok och plockade upp alla kartonger osv. Tyckte verkligen det kändes som en hel evighet. Men nu sitter jag här i min lägenhet som faktiskt ser ganska beboelig ut.


Semester

Ja, det kan man lugnt säga. Semester från omvärlden, det har jag verkligen haft (med undantag från vissa saker).

Varför inte ta tag i saken och berätta om Cypern-resan?

Vi var verkligen förväntansfulla när vi åkte ut till Landvetter. Vi hade väldig tur när vi skulle checka in. Incheckningsbanden där vi skulle checka in först hade gått sönder, och eftersom vi stod rätt långt fram fick vi höra hur personalen diskuterade hur de skulle göra. Vi hörde något svagt om att de skulle flytta incheckningen, så jag erbjöd mig att kila iväg till de andra gaterna och ställa mig i kö där. Och mycket riktigt flyttades incheckningen dit, så vi hamnade nästan först i kö där och kunde gå in i utrikeshallen snabbt. Väl där handlade vi lite godis - ja, färdgodis är tillåtet, och sedan satte vi oss på ett fik och åt varsin smörgås och drack lite vatten/kaffe.

Flygresan dit var smärtfri och gick väldigt snabbt eftersom vi var så uppspelta. Det blev mat och sprit på planet, och en hel del skratt! Vi fick en del blickar på oss, men vem bryr sig? Man har det inte roligare än man gör sig!

Väl på Cyperns flygplats gick vi runt i taxfree'n och kikade medan vi väntade på våra väskor. Kan verkligen inte förstå varför alla människor måste ställa sig slickade mot bagagebanden så att människorna bakom dom inte kan ta sin väska när den kommer, av den uppenbarliga anledningen att de inte ser sin väska! Morr. Men vi fick våra väskor till slut i alla fall, och vi kilade iväg till bussen som skulle ta oss till vårt hotell: Melpo Antia! :) Det var jädra varmt när vi kom ut.

När vi kom fram till hotellet fick vi oss ett ordentligt skratt. Vad hade vi mitt emot vårt hotell? Jo, en stor jävla McDonald's-skylt! Skrattretande! Men det kom till användning en dag...

Vi fick nyckeln till vårt rum ganska snabbt, eftersom vi var snabba av bussen. Himla skönt. Kan dock säga att besvikelsen var stor när vi kom till vårt rum när det var så mörkt ute. Det första vi gjorde var att gå ut på balkongen, där man hade utsikt över poolen på Internetsidorna. Vi hade dock fått ett rum som INTE hade utsikt över poolen. Vi hade en fin betongvägg som utsikt... Men det gick det med! Vi hade åtminstone balkong. Jag slogs även av en stikande lukt inifrån sovrummet: Urin! Fy fan vad äckligt. Jag tänkte att det kommer bli ett rent helvete om det ska lukta urin i sovrummet varje dag under vår semester, men när ACn kom igång så blev det bättre - som tur var.

Vi tog ett eller två glas vin ute på balkongen vår första kväll innan vi somnade vid halv-tre-tiden.



Våra mornar såg ganska så lika ut. Vi - eller Carro - gick och handlade frukost samt lunch bestående av mackor och pålägg. Vi åt frukost ute på balkongen - och möttes av olika temperaturer och luftfuktigheter. Vi gjorde ordning mackor till lunch (inte alla dagar, men vissa) och "smoschlade" in oss med diverse olika solskyddsfaktorer. Därefter begav vi oss till vattnet, för oj vad varmt det var.

De flesta dagarna låg vi nere vid stranden, mycket på grund av att det inte fläktade ett smack uppe vid poolen. Gud så fina stränder de har på Cypern! Jättefint vatten, rena stränder och allt vara bara såå vackert.

Vissa dagar lyxade vi till det med köpt lunch nere vid stranden. Goda varma mackor! Men most of the time blev det billig lunch i form av asgoda mackor. Vi dog inte.

Efter våra soldagar nere vid stranden, hade vi poolhäng (med Strongbow, godis och en härlig bok) innan det var dags för de sena men goda middagarna ute på restaurangerna. Vi provade alla möjliga olika restauranger. Allt från thai till italienskt. Vi gjorde även lite vandringar för att se lite mer av Aiya Napa. Vandringar längs alla möjliga gator :) Och lite shopping. Efter restaurangbesöken avslutade vi allt som oftast kvällarna ute på balkongen med varsitt glas alkoholhaltig dryck (kanske inte varsitt, utan mer varsina) och kortspel.



En av dagarna begav vi oss ut på en utflykt. Vi valde nog en av de varmaste veckorna att fara på semester på, vi hade uppemot 40 grader i skuggan varje dag! Kan säga att det var riktigt riktigt varmt. Och då kom jag utsökt att tänka på när jag och familjen var i Spanien - min första utlandsresa - när det var 50(!) grader i skuggan. Det här var alltså milt i jämförelse, helt sjukt. För varmt var det minsann! Speciellt de dagar då luftfuktigheten var hög, då klibbade man som fan! I alla fall, åter till vår utflykt...

Vi valde att åka och snorkla. Det var första gången jag snorklade, och fy fan vad coolt det var! Vi klev på båten och fick vår utrustning. Vi satt i den brännande solen och väntade, och väntade, och väntade. Sedan kom det äntligen svalka när båten började röra på sig. Vi åkte ut till vårt första stopp vid en liten bukt. Klarblått vatten. Helt himmelskt. Vi hoppade i och började snorkla. Kan erkänna att jag tyckte det var svårt först, med panikkänslor eftersom jag började andas med näsan per automatik. Men när man började andas innan man hamnade under vattnet så gick det bra :) Synd att vattnet på Cypern är ganska dött, men några fiskar och sjöborrar och sånt fick vi se i alla fall. Utflykten hade sammanlagt tre stopp, och vi var nog ganska mättade efter det sista stoppet, eftersom det inte bjöd på så mycket mer spänning. Men lyckat var det allt :)



Näst sista hela dagen, lördagen, tyckte Carro på kvällen att vi skulle upp till Grabbarna Grus och ta oss varsin drink. Javisst, varför inte? Kvällen slutade inte med EN drink. Musiken och en drink ledde till massor av drinkar, speciellt efter att Carro bjöd mig på en Flatliner... Vi blev lite småsugna på dans sådär när dom stängde vid två. Då var jag verkligen på G, men Carro tyckte vi kunde gå hem. När hon fick höra att det var gratis inträde på nästa ställe när man hade varit på GG, så gav hon med sig. Vi gick till nästa ställe och dansade till klockan 4. Under tiden hade jag förmodligen (?) shotat några för många shotar. Tur var kanske det, för jag slocknade hemma på hotellrummet och slapp vara uppe till klockan 6 som somliga andra (;)). När jag vaknade dagen efter var jag fortfarande riktigt full... How did this happen? Den söndagen på stranden var inte rolig kan jag lova! Donken kom väl till pass i alla fall med bakismat på stranden... Men fy sjutton vad jag hade kul!! :) Det är kanske det som räknas, vad vet jag?

En oskyldig drink...



På måndagen en vecka senare var det dags för hemfärd. Varken jag eller Carolina var speciellt sugna på att åka hem. En vecka är ganska lite. Två veckor - då har man hunnit bli leds. 10 dagar hade jag velat åka. Men i alla fall, kl. 8 var vi ute vid poolen för ett sista dopp. Därefter var det bara att ta sitt pick och pack och lämna detta underbara ställe.



Flygresan hem var inte alls lika underhållande. Vi fick mat som fördrev tiden, och vi läste lite böcker, och sov. Sedan var allt som vanligt när man kom hem och det kändes som man aldrig någonsin hade varit på semester. Like always. Jag fick mig en positiv överraskning och blev mött av min älskling på Centralen :) Äntligen! Han var minsann saknad!



Vilken semester vi fick. Cypernresan var oförglömlig :)

RSS 2.0