What a wonderful world

Tidiga, lugna morgnar är något av det bästa som finns. Riktig livskvalitet.



Den 27/2 1988 föddes denna underbara tös.
Nu är hon 21 år fyllda,
har hittat sin drömkarl,
och är allmänt lycklig :)
Hon jobbar och sliter, tränar, älskar hästar,
och är en helt underbar människa!
Love you stumpan!
Hoppas du hade en hellyckad födelsedag igår :)
Grattis igen!

Som jag skrev, What a wonderful world. Finns det något bättre än att kliva upp tidigt på helgen och sitta i lugn och ro och dricka en kopp kaffe och sedan gå ut på en tidig morgonpromenad? Idag var det även lite kyligt ute, vilket jag uppskattar ännu mer. Riktigt frisk luft. Dessutom kvittrade småfåglarna, och jag fick lyssna lite till Hacke Hackspett. Lovely! Tänk om alla morgnar kunde börja lika bra! Sedan kommer man hem, äter en god frukost och bara njuter.
Jag älskar det! (:

After Work

God buffé, dryck, billiga priser och ett underbart umgänge...

I onsdags var den omtalade Barntandvårdstentan. Den var helt okej, och det känns som jag klarade den - åtminstone hoppas jag på det. Efter tentan blev det fika i Haga med Linn, Carro och Anna. Himla trevligt. Skönt att skvallra av sig lite. Kvällen avslutades hemma hos Carro, efter att sötnöten hade fått släpa hem sin nyinköpta symaskin (vuxenpoäng, vuxenpoäng), där vi tog en tripp till Lidl och därefter serverades jag god mat. Vi avslutade den trevliga kvällen med Greys, vad annars? Carros och min veckodrog!

Igår - torsdag - var det hockeykväll hemma hos Anna som gällde. Timrå förlorade såklart. Himla trist. Men en trevlig kväll i övrigt med Anna, Christer, Therese och Martin.

Idag var skolan väldigt trevlig (märk ironin). Vi hade mikrobiologi, vilket är otroligt tråkigt, där man sitter och labbar. Idag gällde det att odla ut olika bakteriekulturer, och så tog vi bakterieprover på kinden och tungan. Dessutom fick vi några prover som redan var framodlade, vilka vi skulle lista ut vilka sorts bakterier som det var. Ni vill inte veta hur äckligt de luktade! Inte konstigt att man får dålig andedräkt av dessa äckliga bakterier! Riktigt grava parodpatienter (patienter med avancerad tandlossning) luktar riktigt illa. Fy! Vi trodde vi skulle kräkas.

Mellan 12 och 15.30 var jag ensam. Kikade in en sväng på bokrean på Wettergrens. Hittade ingenting speciellt, och dessutom, det man hittar, är förmodligen billigare på Internet. Rean är inte som den har varit. Nog om det. Jag kilade sedan in på Göteborgs stadsbibliotek och satt och pluggade och tog det lugnt. Kikade i lite kokböcker och sådär. Himla mysigt. Varför har jag inte suttit där och pluggat innan för? Nog för att det finns störande ljud, men det finns ju inte ens hälften av alla saker man kan störas av hemma; som störande grannar, TVn som lockar, datorn osv.

Sedan var det faktiskt After Work som gällde. Jag älskar att Afterworka!! Det är billigt, åtminstone på PC - 50 kr, där en riktigt kalasig buffé ingår och en valfri dryck mellan vin, cider och öl. Kan inte bli så himla mycket bättre. Dessutom hade jag underbart sällskap - Carro, Linn, Jennifer och Chantal. Chantal är från Holland och har kommit för att vara med oss på TH under tre månader. Så det blev till att träna lite på engelskan inför England också. Hon är himla trevlig! Det är saker som After Work och fika som jag saknar med Sundsvall/Timrå. Det är långt ifrån samma sak, och jag kommer sakna livet här nere när jag flyttar, det garanterar jag.

Vi var även in på Ö&B, och Chantal fick sina efterlängtade och omtalade Semlor. Jag hoppas hon tyckte om dom :) Fick handlat lite nödvändigheter, och så lite som kanske inte är så nödvändigt men ack så gott - så som godis. På tal om godis, här har de börjat med lösgodis på Ö&B, tycker det är lite lustigt.

Någon som har missat att H&M har lanserat "Home"? Gå in på deras hemsida och kika! Sjukt snygga grejer!

Nu ska jag sova! Adjöken!

Tenta-plugg

Tidiga mornar, sena kvällar och massvis med kaffe...

Jag skäms över att jag inte riktigt tar mig tid att uppdatera här längre. Men det händer en hel del saker i mitt liv, och jag anser inte att datorn kommer i första hand nuförtiden. Mycket skönt! Dessutom kan jag aldrig tänka mig att någon skulle dö av att jag inte uppdaterar, åtminstone har jag aldrig hört någon antydan till detta.

Vad har hänt sedan sist då? Listan kan göras lång, men för att ta godbitarna så kan vi väl börja med den utsökta dagen "Alla hjärtans dag". Jag tycker förövrigt att den dagen borde bannlysas. Varför finns den? Skulle det vara roligare att få blommor på alla hjärtans dag än alla andra dagar? Pyttsan. I alla fall så ägnades denna dag med Martin. Vi lagade en utsökt middag, drack gott vin och åt alldeles för mycket choklad. Mysigt var det i alla fall. Dagen efter kände jag mig alldeles bakis efter för lite sömn och för mycket vin. Träffade Carro inne på Starcups för en fika och uppdatering av vad som hänt. Finns det något mysigare än en fika med en underbar vän?

Under veckan som gått har det varit mycket plugg. I onsdags fick vi en otrevlig överraskning när vi kom till barnkliniken, som efteråt visade sig bli en av de bästa dagarna på länge. Vi fick reda på att vi skulle ha våra första barnpatienter. Hallå, kunde inte det berättats lite tidigare? Det utbröt en otrolig stress bland alla i klassen, men jag kände mig ändå rätt lugn, lugnare än vanligt. Vad var det värsta som skulle kunna hända? Att ungen inte skulle tycka om mig? Jag hade en helt underbart söt och gullig 8-åring som var väldigt pratsam och glad. Jag tror hon tyckte om mig lika mycket som jag tyckte om henne. Behandlingen gick väldigt snabbt, och hon hade skött sig bra minsann. Det började dock lite pinsamt med att hon fick sig en rejäl åktur i behandlingsstolen, eftersom stolen ville göra helt och hållet som den själv ville. Men det var en skön isbrytare måste jag säga. Vi pratade om allt möjligt, allt från hennes tänder till hennes Judo. Jag fick världens kick när hon hade gått, och tror att Barntandvård kommer att vara det jag vill hålla på med. Skoldagen avslutades med en spårvagnsresa till Vasa, där Carro och jag gick in på Rosa Pantern och tog oss varsin take-away-latte.

Torsdagen innebar patientbehandling och anestesi. Vi skulle nu lära oss att lägga den omtalade och läskiga mandibularen, vilken visade sig vara den jag tyckte var lättast och roligast att lägga, och var inte alls så läskig. Linn och jag kompade bra ihop, och det var lätt som en plätt och snabbt avklarat. Mandibularanestesin bedövar halva underkäken, och läggs längst in i munnen vid ramus m. bakom den sista tanden, för att förklara lite lätt. Vi la en ampull var, och jag var sedan bedövad i ca 4 timmar efteråt. Det var minsann en upplevelse att tugga tuggummi när man var bedövad. Jag råkade lägga över tuggummit på den bedövade sidan, och minsann, helt plötsligt så hade jag inget tuggummi i munnen - kändes det som i alla fall. Var helt säker på att jag hade tappat ut det. Lite läskigt. Nog för att jag varit bedövad där innan och tycker att det är en ganska skön känsla, men det blir lite jobbigt när man bara gör det för sakens skull. Så, nu är det bäst att ni passar er!

Nu har även helgen passerat. Det har faktiskt varit snöigt och kallt här i Göteborg i helgen, ända till idag då det var riktigt härligt vårväder ute. Solen värmde som attan. Helgen började bra. Vi var lediga i fredags och jag mötte upp Carro på Centralstationen vid 9-tiden för att ta en morgonfika på Espresso House. Tänk om alla mornar kunde börja så, vad lycklig jag skulle vara. Därefter blev det handling och plugg. Gårdagen (lördag...) spenderades med Martin. Vi var först på Thereses 7-årskalas, och sedan blev det en degkväll hos Martin.

Och nu sittar jag här och väntar på att One Tree Hill ska börja. Lite paus måste man ändå få ha mellan allt plugg. Det är nämligen tenta på onsdag, vilken jag har för avsikt att klara. Så, nu ska jag värma lite mat, sätta mig framför TVn och njuta, innan jag fortsätter att läsa om barn och deras tänder. Adjöken!


This is the life

Drinkar, Afterwork, tjejsnack, födelsedagar, dans, dans, dans...

I fredags (090206...) firades skolveckans slut med en Afterwork på PC. Carro, Linn, Emilie och jag åt och drack gott, och snackade en himla massa skit, ni vet så som tjejer brukar göra när de sluter upp. Dessutom hade vi inte träffat Emilie på väldigt länge! Så det var allt på tiden, och väldigt kul att se henne igen!

I lördags (090207...) vankades det fest. Carro fyllde nämligen 19 (Host, 23...). Carro har lite åldersnoja, och jag förstår henne. Mötte upp Jennifer på Centralen och så åkte vi dit tillsammans. Man kan väl säga att det blev mer av en sen förfest än en fest. Vid halv ett kom vi på att vi skulle dra ut. En aning sent med tanke på att de flesta ställen ändå tar inträde. I alla fall så hade vi en trevlig resa in med vagnen med folket som skulle med. På Valand kom inte jag in, så dit gick vi minsann inte. Vi hamnade till slut på Gamleport, där jag hör och häpna fick ragg vid garderoben. Haha, tyckte det var lite skoj faktiskt. Personen i fråga skulle även därifrån, så tyckte det var lite underligt, har nog aldrig varit med om någon som är så uppenbar med sin flirtning. Carro och jag dansade som alrig förr inne på det nästan tomma dansgolvet på Gamleport. Blev rätt besvikna med tanke på hundralappen vi gav i inträde. Dock hade vi askul ändå. Dansade på scen och allt möjligt, heltokigt. Personen som raggade på mig kom tillbaka med, haha. Som sagt, tycker det är helfestligt. Lite smått generande. Efter många skoskav senare avslutades kvällen vid 4, då min sista buss redan gått för ett tag sedan, så jag åkte allt med Carro hem. Carros syster och kompis var också med, vilka kommer från Boden och är här och hälsar på. Mycket trevligt :) Blev en seeeen sänggång!

Bakisdagen (090208...). Vaknade väl vid 10 efter fyra timmars sömn. Var inte så bakis som jag trodde att jag skulle vara. Dagen tillbringades i Carros säng (ja visst låter det porrigt?) med tv-tittande, sovning och Pizza (vilket förövrigt är världens bästa bakismat!). Kvällen avslutades hemma hos Martin!

I veckan har hittills inte hänt mer än skolan. Är så himla trött när jag kommer hem så har faktiskt inte orkat uppdatera här. Dålig bortförklaring? Det kan tyckas. Men efter patienter från 8-16 på dagarna när man inte är jättehaj, så är det faktiskt påfrestande. Och att ständigt försöka vara på topp, vara trevlig och allt tar allt på. Men jag älskar det jag håller på med!!

Nu väntar dammsugaren på mig. Min bästa vän. Det suger!

På liv och död

Allt sker inte endast på TV, det sker här och nu, för vem som helst, och det skrämmer mig...

I tisdags hade vi patienter hela dagen, ungefär som vanligt. Under ett av passen märkte jag att Jill (en av våra TH-lärare...) pratade och berömde Shohreh för någonting. Jag uppmärksammande någonting med att Shohreh var snäll, vilken tur och att det var bra. Tänkte inte så mycket mer på det då jag var fullt koncentrerad på min patient. Igår uppdagades det dock att allt handlade om precis På liv och död...Shohreh hade haft en patient som kom till henne för en depuration - tandstensborttagning. Patienten hade varit hos Shohreh innan. Det som skiljde patienten från denna gången och förra gången var att hon inte såg ut att må så bra. Shohreh frågar patienten hur denne mår egentligen, och patienten uppger att det inte är så bra och att denne hade svårt att andas plus ont i hjärtat. Shohreh, som är en underbar människa i alla lägen, tyckte inte att det var så lämpligt att patienten skulle behandlas idag om det inte var bra. Läraren i fråga tyckte dock att det var viktigare att patientens tänder behandlades än att patienten mådde bra. Men efter många om och men både från läraren och från Shohrehs sida huruvida patienten skulle hem eller till sjukhus, så lyckades Shohreh övertala både patient och lärare att det bästa var att patienten skulle uppsöka läkare, då det inte fanns någon hemma hos patienten. Så, Shohreh erbjöd sig att följa med patienten till Sahlgrenska, vilket ligger precis nedanför skolan på ungefär en 5-minuters promenad nedför trappor och allt. (Om ens fem...). Patienten hade på den tiden varit tvungen att sätta sig ned 3 gånger och vila. Väl framme hämtade Shohreh en rullstol till patienten och tillkallade läkare och sjuksystrar snabbt som ögat...

Dagen efter, igår onsdag, fick Shohreh ett samtal från receptionen på skolan. Det visade sig att patienten faktiskt råkat ut för en hjärtattack. Det läskigaste var att hade patienten kommit ca 5 minuter senare till akuten, så hade patienten inte överlevt...

Tack vare Shohreh så lever patienten och mår nu, vad jag förstod det, bra. Tänk om Shohreh inte hade stått på sig? Tänk om patienten hade dött under behandlingen? Tänk om...

Gravid

På smällen, pregnant, med barn...

Inatt drömde jag att jag var med barn. Dessutom i sjätte månaden. Det syntes knappt, jag märkte inget och hade mens som vanligt. Och fick panik när jag fick veta det. Hur skulle det gå med min utbildning? Gissa om jag var nojig när jag vaknade imorse. Är det ett tecken? I do not hope so...

Sitter och ser på bygglov medan jag installerar Office på min dator. Där var det ett ungt par som fick barn på samma dag som de skulle komma och göra om deras drömhus. Det måste varit vår ute, och de satt och gullade med sitt lilla barn. Kanske är jag lite sugen ändå? Sugen ja...Men än blir det inga barn. Inga barn förrän jag känner att jag är klar med det jag skall göra. Så, när jag är runt 50 kanske? Haha. Nej, men inga barn förrän 30, det tror jag inte.

Jag vet någon som hade blivit glad om jag kom med en liten bebbe, och det är Carro ;) Då hade hon äntligen fått bli Tant Carro :) Hihi

Nu ska jag fortsätta med att sitta här i lugn och ro, utan barnaskrik och jollrande, och börja plugga. Nio börjar Andra Avenyn, sedan är det sänggång. 

Gårdagens baksida

Vinets påverkan på kroppen

Hade en underbart trevlig kväll igår med klasskamrater och Shohrehs vänner. Blev mycket vin (I know...), mat, skratt och prat. Shohreh hade gjort en underbart god Iransk potatissallad med kyckling i. Sedan serverades det ostar (mums!) och till sist hade hon beställt en underbart god moccatårta (den godaste tårtan jag ätit någon gång faktiskt...). Sedan blev det dans. Himla festligt. Det blev hemgång vid tretiden, och sedan slocknade jag med lamporna på vid halv fyra-fyra någon gång.

Det ni säkerligen redan listat ut då är att jag är bakis idag. Vaknade med en huvudvärk jag aldrig varit med om innan. Men, nu börjar jag känna mig som människa igen. Har tvättid just nu, så försöker hinna med att tvätta så mycket det bara går. Dessvärre finns det ju bara en maskin på det här stället. Det gör mig galen.

Tack alla som förgyllde lördagskvällen!

RSS 2.0