Ingen återvändo

Idag återvänder jag ned till Göteborg. Som vanligt med blandade känslor!

Gårdagen bestod av massvis med VM, och en runda i skogen. Himlans skönt.

Det värsta med att åka tillbaka är att jag är en katastroftänkare. Jag gör det värre än det egentligen är. "Nu är det sista gången jag gör det här...och det där...och sista natten...osv". Himla jobbigt. Det ska bli så grymt skönt att komma tillbaka till rutinerna, det behövs. Nu är sommaren tyvärr över.

Jag är även väldigt blödig. Som jag sagt innan. Himla jobbigt. Jag önskar jag inte var det. Mammas fel! Det finns verkligen ingenting att vara ledsen över, men det är nog bara omställningen och själva avskedet som är besvärligt... Eller? I alla fall, lämnandet är det värsta! 

Hur jag än vrider och vänder på det, så är resväskan alltid för liten!

Man kan inte vara nöjd jämt! :)

ÅNGEST!

Sämästär!

Ja, kan ni förstå? JAG har semester - eller sommarlov om man nu vill se det så...

I fredags gick jag upp tidigt. Jag skulle iväg och klippa mig klockan 9. Gud så nervös jag var! Jag hade bestämt mig för en ny frisyr. En kortare en. Dessutom hade inte min vanliga frisör några tider kvar, så då tog jag mig i kragen och förflyttade mig till Sagolik istället. Färgas skulle det också göras. Himlans nervöst. Men sagt och gjort. Sanna var toppenbra! Blev mer än nöjd! Nu har jag ingen svans därbak längre som jag kan sätta upp. Nu är det minsann KORT. Kort för att vara jag. Jag har inte haft kort hår sedan jag var liten... Men jag tycker jämt jag ser så barnslig ut, men jag tror att det blev lyckat denna gången :)

Resten av fredagen tillbringades med att inhandla lite och förbereda inför kvällens 7-kamp hemma hos mig. När klockan slog strax över 18 anlände folket - förutom Hjortan som var sen ;) I alla fall. Allt var förberett och klart och grillen slogs igång. Vi åt goooomat, surrade och drack gott. Peppade inför lekarna!

Vi drog igång med första halvlek, vilket innebar kubb, kast med vattenballong, stövelkastning och godisremstafett. Inte helt enkelt! Jag ägde kubben i mitt lag, så jag är nöjd! haha. Våra lagnamn speglar nog hur gamla vi är (fittorna vs. kukarna...mitt lag började i alla fall inte med sådana barnsligheter ;) ). Det blev Hjort, Isa & jag mot Plommonblomman, Malin och Emma. Första halvlek gick tungt för mitt lag, men ge upp, det visste vi inte vad det hette i alla fall ;)

I halvlek var vi förtjänta av lite blåbärspaj som mamma och jag bakat ihop :) Muuumma!

Därefter, ute i mörkret, fortsatte vi med att spotta grodor och hade både galg- och potatisstafett. Mitt lag förlorade såklart. 2 mot 5 segrar, illa! Men kvällen lockade fram väldigt många skratt, och väldigt många roliga bilder.

Jag talar nog för alla när jag säger att det var en hellyckad kväll!



På lördagen var det bara till att pallra sig upp för jobb. Jag lyckades med något som inte var såå jätteskoj. Tur att jag var på bra humör! Bakis och dann klev jag upp strax innan 8. Duschade, käkade frukost och gjorde mig i ordning. Innan nio var jag på jobbet för att stå i kiosken mellan 9-15. Det jag möttes av var en Christina stort som ett frågetecken. "Meen. Ida? Börjar du nu?" "Jaaahaaadå :)" "Men..Nej? Du börjar 10?" "Haha, va? Skojar du? Gör jag? Åneeeej". Så, det är inte alla dagar man jobbar bakis - och dessutom gratis i en timme! Men det gjorde inget, jag var verkligen på strålande humör. Dock aningen tröött ;)

Efter jobbet drog jag, mamma och pappa in på Selånger marknad. Vilken skön tid det var att gå på! Och oj vilket härligt kvällsväder :) Jag kom därifrån med brända cashewnötter, 14 par strumpor och en mätt mage efter en utsökt langos. Samma visa varje år!

Strax efter 18 när vi var hemma, vände jag på gården och drog mig ut mot Krokviken, Alnö. Där har nämligen blivande Dr. Mattila sin sommarstuga! Ett ställe som måste upplevas, gosh så fint! Utanför köksfönstret kom en liten altan, därefter en gräsplätt, därefter stenar och därefter möttes man av det kluckande havet. Vilket läge! Avundsjuka stod skrivet i min panna! Jag, Jenny, Sandra och Cicki blev bjudna på fläskfilé och klyftpotatis, sallad och god sås. Därefter blev det chokladtårta till efterrätt. Vi satt och surrade gamla minnen och hade det allmänt trevligt. Uppdaterade oss om vad som händer och sker framöver, och vad som hänt sedan sist vi sågs. Sandra och Cicki lämnade sällskapet ganska tidigt, vilket var tråkigt. Jag, Jenny och Jonte fortsatte att surra på fram till klockan 23. Då gick vi en promenad med Abbe - deras vovve, ut mot deras egna strand (jaa, ni hör ju!), och därefter åkte jag hem i mörkret. Himla trevlig kväll :)



Söndagen. Sleten och go. Arbete klockan 12-21.15. Mitt sista arbetspass för denna sommaren. Lite vemodigt, men ändå skönt. Ledighet var precis det jag behövde kände jag. Kvällen tillbringades hemma framför tvn :)



Måndag. Början på min ledighet. Tillbringades hemma framför VM. Först en promenad kring lunch-tid med mamma, och därefter satte vi oss framför tvn. På kvällen åkte vi till Stöde för att gå på bilbingo. Himla mysigt måste jag säga! Jag började med en storvinst på lotter - chokladbollar! Haha. Under spelets gång gick det trögt - både för mamma och mig. I pausen hördes i högtalarna att bilar med reg-nr som slutar på 36 hade chansen att vinna 200 kr. Vi satt i godan ro och letade runt lite för att kika om det fanns någon som hade dett reg-nr. Till slut hör vi bilen bakom oss skrika tuta till oss. Vadå? Varför då? sa vi och skakade på huvudet. Därefter kommer en ur den bilen fram till oss, knackar på rutan, och säger "Ursäkta, vet ni om att ni har 36 som slutsiffror på bilen?" HAHA, vadå pinsamt!? Jaja. Vi gick i alla fall in och sa att vi hade det rätta reg-nr, och fick veta att en dam till hade det, så det skulle minsann bli duell mellan mamma och denna dam. Haha. Himla fult. Vi gick därefter ut till bilen och drack kaffe igen, eftersom ingen mer information gavs. När pausen nästan är sluta hör vi att de undrar var mamma tagit vägen. Såå, mamma skyndar sig ut ur bilen och joggar snyggt och lätt in i gympasalen, där folket satt! Väl där fick hon knacka hand om var kronan fanns. Hon vann, så hon fick minsann svara på 10 snabba! (pinsamt, jag hade inte velat vara i hennes sits. Alla ute på planen hörde ;) ). Det var frågor om allt möjligt, och för varje rätt fick hon 20 kr. Duktig är hon min mor, hon svarade bara fel på en enda fråga :) Så, hon vann minsann 180 kr! Så tomhänta var ingen av oss. Men ingen storvinst på någon av spelen.

Vi träffade även farfar på bingon. :) Det är hans grej det. Han har fått gå ned till dialys bara 2 gånger i veckan nu, så det är skönt :)

Toka på sommarnöje kan man lugnt säga :)



I tisdags hade jag en inbokad date med Johanna! Jag for till Bosvedjan och hämtade henne, och så fortsatte färden in till staden. Vi mysfikade i 4 timmar inne på Barista (eller, vi satt ju egentligen utomhus. Kallt blev det efter ett tag...). Det var minst sagt en himla mysig dag! Vi delade på en espressokanna och jag åt en morotskaka och Johanna någon bärpaj. Vi surrade om allt och ingenting, så som vi brukar göra. Det känns så jäädrans bra! Även fast vi ses så himla sällan, så känns det så himla naturligt! Galet nice :) Och oj så lika vi är på många plan! Me liiike it! Tack för en riktigt mysig dag stumpan! :)

Kvällen tillbringades i joggingspåret, goodis :)



Gårdagen - onsdag. Slö, slapp och likgiltig. Mormor och morfar var på besök. Så det blev kaffe och massa surr. Sedan åkte mamma och jag och uträttade lite ärenden. Mamma lämnade tillbaka lite kläder vi skickat efter. Därefter in till MediaMarkt där jag näst intill skällde ut dom. Är riktigt imponerad på mig själv. Jag fick dom till att betala undersökningskostnaden på 1700 kr - plus- och vuxenpoäng till mig! (jag orkar inte dra hela historien faktiskt). Dock får jag se mig efter en ny laptop! Jaja... Därefter var nästa stopp Willy:s där jag lämnade tillbaka mina arbetskläder och brickan och nyckeln. Vemodigt, men ändå skönt. Tackade för en härlig sommar, och småpratade lite :) Sedan vandrade jag ut i affären för att handla med mor :)

På kvällen blev det hemlagad pizza framför tvn. VM får inte missas!

Vid 20-snåret drog vi oss in mot staden. Det vankades bio! Baksmällan. Jag rekommenderar den varmt ;) Den var himla bra, det tyckte mamma med. Många skratt! :) Helgalen film! :) 



Denna dag har bara tillbringats framför tvn och friidrotten :) Sådana dagar gillar jag skarpt!

Höst!

Ja, nog blev det höst över natt alltid...

Mammsen och jag gick på en promenad imorse. Vi höll på att förfrysa när vi klev utanför dörren. Vart tog sommaren vägen? Besvikelse. 13 augusti och redan höst. Inte konstigt att man har ångest, nu väntar ju bara vintern.

Det är riktigt kallt och blåsigt ute idag. Fy bubblan. Jag som sett fram emot lite värme till veckan när jag äntligen blir ledig.

Idag väntar jobb. Just nu är jag så dödens less så jag vill kräkas. Bara 3 pass kvar nu! Håll ut!

Vad ska man hitta på till klockan fyra då?

Ångest!

Ja. Nu börjar ångesten sakta komma smygandes...
Ångest över allt som borde ha hunnits med i sommar, men som inte blivit av.
Ångest över alla jag borde träffat och umgåtts mer med, men som inte heller blivit av.
Ångest över att behöva lämna allt och alla igen.
Varför ska man ha sådan ångest?
Jag vet ju att det blir bra när jag väl är där igen, men ändå kommer ångesten.
Likväl som den kommer när jag ska hemöver igen.
Tänk att man aldrig bara kan få vara väldigt lycklig...
Det värsta är att jag har så lätt för att fälla tårar.
Blödig.
Jag hatar det!!

Ilska!

Gaaaaah!

Jag hade ett missat samtal från MediaMarkt i måndags. Har inte orkat tagit mig tid att ringa dit, och inte heller haft tid eftersom jag - förvånande? - jobbat.. Idag var jag i alla fall dit. Hade stora förhoppningar om att jag faktiskt skulle få hämtat ut min dator. Men icke... Istället gick jag därifrån som ett åskmoln! Varför?

Joooo. Hårddisken behöver bytas (nähääää? Tog det 5 veckor att konstatera detta?). Och jag har ingen garanti på den längre (nähääää? Det visste väl jag också? Tog det 5 veckor att konstatera detta med?). Men eftersom det är samma fel som sist så kaaanske andra regler borde gälla? Men det verkar ju inte vara fallet. Så han på MM hade fått ett kostnadsförslag - vilket innebar att bytet skulle kosta mer än vad det kostar att köpa en ny dator!! GAH! Fyfan. Jag är sååå arg! Datorn gick sönder 2 jävla månader efter att jag köpte den, och nu är det samma problem. BORDE jag inte få en ny? Eller åtminstone en ny hårddisk gratis? Fuck You!

Såå. Det lutar åt att fröken Marklund får se sig om efter en ny dator...Fitta också! Jag har annat att lägga mina jävla pengar på än en ny dator bara för att tillverkarna är urusla!


Flodhäst!

Jag känner mig som en riktig flodhäst! Tänk vad en sommar kan göra...Gosh. Inga rutiner över huvudtaget. Jag som var så jädrans duktig... Typiskt!

Den jävla karljäveln anklagade mig för att ha stulit pengar idag! En halvtimme innan stängningsdags kom en karljävel och handlade av mig. Han handlade för sisådär 180 kronor och lämnade fram 200 till mig. Sedan undrade han om han kunde springa iväg lite snabbt och hämta en till vara som han ville ha. Sure thing, do that. Kalaset slutade på 220.50 kr, så jag behövde givetvis 20,50 till. Men han påstod minsann att han lämnat fram 300 till mig. Varför lämna fram 300 om notan är på under 200? Goosh, fy fan vad arg jag blev! Han gav sig inte heller! Jag kunde inte ens vara trevlig och uppföra mig, jag började käfta emot. Komma här och komma och anklaga mig för att stjäla någons pengar!! Dessutom är pengar bara papperslappar när man väl är på jobbet. Hade jag inte blivit arg så hade han nog inte gett upp, men det blev jag och till slut gav han upp...

Pepp!

Ju mer jag tänker på det, desto mer pepp blir jag på att verkligen skaffa mig en liten fisk.

I mitten på sommaren började jag fundera på att skaffa mig ett husdjur. Eftersom jag är allergisk så blir första alternativet såklart en fisk. Medan andra skaffar en tuss att gosa med, så får väl jag skaffa mig en firre.

Carro har fått i uppdrag att döpa den. Jag funderar på en svart eller guldig slöjstjärt. Binky är ett potentiellt fisknamn tycker jag. Jag smsade det till min kära Carrolutten, och hon är ju verkligen lika söt som alltid! Hon svarar: "Men du måste ju se vad den har för personlighet". Jag skrattar till för mig själv och tänker - vad kan en fisk ha för personlighet? Den vet nog inte ens att den simmar runt i en liten skål.

Eller kan min fisk faktiskt komma att ha en personlighet?

Det här fann jag nyss på Wikipedia, haha:
Slöjstjärt är en avelsform av guldfisken som har avlats fram på missbildningar.

Jag blev inte så poppis när jag framförde mitt uttalande om att den inte vet bättre - oops!

Weekend

Nej jag ska inte ta någon weekend någonstans - sådan lyx existerar inte just nu.

Nu är mina långa jobbdagar förhoppningsvis slut. Jag har lite bättre pass denna vecka, vilken även är sista jobbveckan för denna sommar.

Jobbet har rullat på som vanligt och har varit väldigt trevligt, även fast dagarna varit väldigt långa. Det finns som tur är många bra arbetskamrater :)

I torsdags kväll efter arbetet var det springa på tapeten. Mamma och jag stack en vända. Därefter på kvällen spelade jag, Emil, Carro och mamma miniversionen av Alias. Himla skojsigt och mysigt!

I lördags vankade det utgång. Det blev förfest hemma hos Mempis, och vi missade bussen in eftersom hennes köksklocka gick tio minuter för segt ;) Men det löste sig ändå och vi gjorde stan osäker. Jag var himlans trött, vilket märktes när klockan började närma sig 2. Det blev en riktigt lyckad kväll! Vi var först in till Drakbåtsfestivalen och dansade lite i öltälten - tills det blev alldeles för outhärdligt varmt! Så vi vandrade vidare och hamnade till sist inne på Invito med varsin öl. :) Skiittrevlig kväll verkligen! Kvällen avslutades på Max - där jag somnade. Haha. Ja så kan det gå. En slagen hjälte. Men det var ett bra tag sedan jag hade så trevligt :) Tack för det girls!! (Isa, Plommonblomman och Emma var det som var med ut, synd att Malin och Ploppen inte var med också :( )

Igår - söndag - hade jag en ledig dag som tillbringades ute vid Pacwire med sol och bad med mamma. Underbart! På kvällen kom världens oväder in med regn och åska, men vad gjorde väl det? Jag och Elin åt surströmming på Plommonblommans balkong - mums!

Jag är en sådan människa som verkligen inte kan hålla fingrarna borta från telefonen när jag är full. Jag måste arbeta på den saken, det brukar allt som oftast bara bli missförstånd.


Day'N'Nite

Urladdat Batteri

Jag har nog aldrig känt såhär förut...
Som om ingenting jag gör någonsin duger...
Som om hjärtat snart går i tusen bitar...
Som om orken inte finns, till någonting...

Urladdat Batteri

Hockey

Haha. Jag blev väldigt full i skratt när jag läste på Frölundas hemsida alldeles nyss...

Det är inte varje dag man sitter såhär i början av augusti och kikar på elitserieschemat för hösten... Men jag har ju tänkt att jag ska gå på hockey i Göteborg till hösten! Såååå. Den 26/9 är det Frölunda-Timrå! Följa? :)

I alla fall... Ispremiären hade lockat nästan 800! (jaaaaa, notera utropstecknet som de skrev) i Göteborg. Här hemma kan vi snacka om fans. Här var det minsann över 2000 (tvåtuuusen...) som kollat när Timrå IK gick på is för i år! Där har vi skillnaden ;)

Minns tiderna när man var yngre... Man var på varenda hockeymatch!

Fyndlagret

...nog gör man fynd minsann

Mamma och jag tog oss en sväng till Fyndlagret idag. Jag kom hem med 15 böcker. Gosh. :) Lycka! Dessutom för ynka 140 kronor :)

Malin har skaffat sig en liten bebis!! En liten kissemiss som är huuur sööt som helst! Somliga har det bra! Själv ska jag skaffa fisk... haha. Vill också kunna komma hem till en liten tuss :(

Efter fyndis var vi hem till mormor och morfar en sväng :)

Och nu sitter jag här och är himla trött...

För jag har bara...

...regn hos mig...

Jobb hela lördagen, helt slut. Det värsta med att jobba ca 13 timmar är att det som hände på morgonen vet man inte om det hände den dagen eller dagen innan. Det känns som man är där två dagar. Helmysko. Jag kom hem kring halv tio, och elva hade jag somnat. Vilket liv...

Söndagen innebar också jobb, vad trodde ni? Men var hemma aningen tidigare än lördagen i alla fall. Det blev en härlig och välbehövlig springtur i skogen. Sedan blev det mys framför tvn.


Måndagen - kan ni förstå? - var jag ledig på! Första lediga dagen efter 55 timmars arbete. Soligt och fint för en gångs skull. Mammsen och jag tog en mysdag inne i staden. Hittade diverse prylar :) Vi åt kebab och strosade och bara mös! Kvällen tillbringades framför tvn och i bilen. Vi skjutsade lillebror, och såg emellanåt på Coyote Ugly.


Gårdagen tillbringades på jobbet. Fick börja kvart i åtta istället för tre. Skulle stå i kiosken. Himla knepigt. De hade satt mig på en öppning när jag aldrig har gjort det förr. Tur Anita och Christina var där! Kassan är ju lätt att öppna, men kiosken...Well well. Där fick jag sedan stå ensam till klockan tolv, när Robert kom. Men det gick ju finfint... Kvällen tillbringades i joggingspåret, och därefter framför tvn med ett glas rött med mammsen.


RSS 2.0