3 veckor o 2 dagar

Fy bubblan! Rekord i att inte uppdatera tror jag minsann!
Men det har hänt så himlans mycket! Tiden räcker inte till!
Och det händer saker hela tiden just nu med!

En liten lista över saker som hänt, som jag ska berätta om, jag lovar!

O Examen
O En hemmavistelse i Timrå i en veckas tid
O Fika med Johanna
O Grillning with the girls
O Massa mys med min kärlek
O Cypernresan!!
O Min första riktiga arbetsvecka
O Midsommarfirande i Timrå
O NU: Min andra riktiga, hela arbetsvecka

Ska försöka beta av dom en efter en, varav Examen redan är avklarad, eller hur var det nu igen?



Idag är det 8 månader sedan VI blev offentliga!



Och idag har jag börjat packa ihop min lägenhet!

Lördag o Söndag

Lördagen tillbringades först hemma hos Peter. Vi käkade bakismat - pizza - och begav oss sedan mot mamma o pappa som gick runt på Backaplan.

Vi gick runt och mös, och jag fick visa soffan jag vill ha! Vi tog oss varsin Milkshake, och gick sedan och handlade på Coop. Därefter åkte vi hem till lägenheten och surrade, mös och tittade på TV. Alla var lagom trötta.. Sedan blev det lite middagstime - grillad kyckling, revbensspjäll och potatissallad. Mums. Vi orkade hålla igång till 23 med surr, TV-tittande, vindrickande, godisätande och skratt. Jag följde Peter till bussen och gick sedan hem för att slockna.

Söndagen tillbringades i en bil på väg hem till Timrå, och nu sitter jag här (måndag) och förstår fortfarande inte att jag tagit examen och inte kommer få vara med mina söta TH:are varje dag framöver... Det känns som jag bara har sommarlov och ska komma tillbaka o träffa alla igen sen, men så är inte fallet... Jag kommer börja jobba! Helt sjukligt! Men så är det.

Jag gick en härlig promenad imorse. Timrå är sig likt måste jag säga. Nu är klockan 14 och jag ska äta lite lunch. Ciao!


Examen, 2010-06-04

Examensdagen 2010-06-04, helt magiskt!

Dagen började klockan 8. Pappa gick upp och kokade kaffe, och jag hoppade in i duschen för att göra mig i ordning. Det blev lite frukost och öppnande av examenspresenter. Av Tommy fick jag pengar till Cypernresan - växlade och klara! Tack! Av mamma o pappa fick jag jättefina silversmycken, en SodaStream som jag pratat om såå himla länge och den klockrenaste av de alla - en flaska med mitt namn ingraverat, samt datum för examen samt ordet "MUNSKÖLJ" längst ned. Såå fin. TACK! :)

Därefter gick mamma och jag till bussen - jag skulle infinna mig i skolan vid 10.30. Mamma gick till bilen och jag hoppade på bussen. Det var en nervös färd till skolan - konstigt? Neej. I skolan möttes jag av fina tandläkare, tandhygienister och tandtekniker. Jag och min klass satte oss vid ett gemensamt bort och drack skumpa och åt smörgåstårta - förövrigt jättefint ordnat av OF! Tack!

Vi surrade och pratade och tog kort och skrattade! Sedan gick Anna o jag iväg en sväng med bultande hjärtan. Kring 12 började vi röra oss mot vagnen hela klassen. Vi hoppade av vid Vasaplatsen och gick mot Göteborgs Universitets Aula vid Lejontrappan, jättejättefin byggnad! Träffade lite föräldrar till diverse klasskamrater, och till sist kom min familj och Peter! :)

Examenscermonin inleddes klockan 13 med samling av föräldrarna först och därefter intåg av alla tre avgångsklasser, med tandläkarna först, därefter vi tandhygienister och sist tandtekniker. Det var en oerhört fin ceremoni. Alla avgångsklasser ropades upp på den stora scenen. När det var vår tur samlades vi där uppe, och ett tacktal hölls av Lena Krok. Därefter ropades våra namn upp en efter en, och vi fick mottaga en jättefin röd ros av prefekten Annicka Ekestubbe och vi fick varsin lyckönskning. Därefter kallades vi ner till våra platser igen. Därefter kom ögonblicket; ögonblicket då Anna Porseland och jag blev uppropade för att hålla vårt examenstal!! Jag började talet, och jag måste minst sagt att jag är imponerad över oss båda! Det gick sjukt bra - vi varken svimmade eller stakade oss. Så himlans bra! :) Ett minne för livet!

Ceremonin pågick i två timmar, och därefter tågade vi ut för förfriskningar, gruppfoto och farväl till vissa av oss.

Mamma, pappa, bror, Peter o jag gick sedan uppför Avenyn och tog oss varsin glass i solskenet innan middag. 17.00 hade vi bokat bort på Vino Pasta Due, där vi avnjöt en utsökt middag på uteserveringen i solskenet!

Vi tog oss sedan en promenad tillbaka längs Avenyn, bort till Kungsportsplatsen, där mamma, pappa o bror åkte hem, medan jag och Peter satte oss i en av parkerna och drack champagne och surrade (champagnen som uteblev under studenten, den fick jag roligt nog igen på examen! ;)). Vi mötte därefter upp klassen på VasaViktoria för en oerhört trevlig middag/drink/syrr-kväll som avslutades med utgång på Avenyn! Dit vi skulle gå hade dock information uteblivit om att det samtidigt pågick en studentfest där, men vi tänkte att det spelar ingen roll - men tro mig, det gjorde det. Sjukligt pinsamma var dom! Så vi beslöt att gå någon annanstans. Dock droppade mer än hälften av gänget av under bytet, så det återstod jag, Anna, Alex, Alex kompis, Mikaela, Farzan och Jenny. Vi hamnade på Push! och dansade in mot småtimmarna! :)


Vi fick en fantastisk dag och kväll, med underbart fint och varmt väder, en fin ceremoni, ett avklarat tacktal, finmiddag och en grym natt! :) NU kan jag stolt säga att jag är tandhygienist! :)

Torsdag 3/6

I torsdags eftermiddag begav jag mig mot tåget som skulle ta mig till Uddevalla. Jag köpte en islatte på Centralen, och klev därefter på. En timme senare anlände jag till Uddevalla, och inväntade med längtan mina föräldrar och lillebror! Strax efter 16-tiden möttes vi, äntligen! Det var ett tag sedan nu! :)

Vi åkte upp till lägenheten och kikade på den. Den är såå himla fin! Är nöjd över att jag valde den av alla 7 jag fått titta på! Det kommer upp bilder när jag börjar min inflyttning :) Mamma o pappa tyckte också om lägenheten - alltid ett plus! Nu har jag lite saker där också, så som symaskin, högtalare, bioljudsanläggning osv. I juli blir det flytt på riktigt I hope!

Efter vi stannat i lägenheten någon timme, så åkte vi mot Göteborg. Vi handlade, lagade tacos och mös. Det blev dock en tidig sänggång, alla var väldigt trötta efter bilresan - inkl. jag som inte ens behövt färdas 80 mil genom landet.

Jag somnade med ett minst sagt bultande hjärta!

Så mycket som händer!

Tisdagen var inte nådig. Klev upp kring 4 för att hinna med första bussen till Centralstationen, för att därifrån ta bussen till Uddevalla. Det var kontraktsskrivning som stod på tapeten. Jag var lite tidig, och som tur var så var bovärden också det, så då hann jag med allt utan att ens behöva stressa. När jag kom in i lägenheten igen, så kände jag på en gång hur rätt jag valt!! Den är sååå fin!! Den är stor, ljus och har ett fantastiskt läge! Den var större och finare än jag minns det, vilket är oerhört positivt! Jag har till och med egen parkeringsplats - så nu blev jag ännu mer sugen på att skaffa bil!! Men det får vänta till min ekonomi är något stadigare... Har en asbra hyra, kan välja till tvätt- och diskmaskin om jag vill, och livet känns fantastiskt ;)

Efter lägenheten så väntade jobb hela dagen lång. Gick förvånansvärt bra med tröttheten, men jag hade bara "jobbiga" patienter. Eller mer besvärliga kanske man skulle kunna kalla det? Tur jag har härliga arbetskamrater.

Jag fick gå hem tidigare än tänkt, eftersom sista patienten hade avbokat. Skönt! Sådant lyx kommer man inte ha sedan! Jag åkte i alla fall ut till Kortedala och tränade med min älskling. Sedan satt vi på balkongen och mös med varsin öl. Har ni smakat Pripps blå:s folköl med flädersmak? SÅ GOD! Vilken njutning, och vilken kväll! Klockan 22 däckade jag i Peters säng, jösses vad tröttheten kom smygande...



Och vad beträffar onsdagen då? Jo, igår parkhängde vi (jag, Carro och Linn). Carro och jag åt sushi - namnam - och Linn avnjöt en islatte med en muffins. Vi hade himlans trevligt, surrade om allt och ingenting. Sådär ska livet vara! ;) Fick en oerhört fin examenspresent av Linn! Hänglyktor till min balkong! Känner mig dock dum som inte handlat något tillbaka, har inte ens kommit så långt i tanken, speciellt inte när varken jag eller Carro har tänkt på det. Och förresten, vilket underbart väder!

Efter parkhänget gick jag runt i lite affärer med Linn. Vill ha, vill ha, vill ha!

Sedan åkte jag hem och epilerade benen (haha). Jag måste bara säga att jag MÅSTE köpa en epilator, det måste vara världens bästa uppfinning. Jag provade vaxa benen för en vecka sedan, men fanimej vilken tid det tar! Carolina gick och köpte en epi när hon var i Sthlm, så jag fick prova den, och det är fantastiskt! Dock gör det svinigt ont, men det är det lätt värt! Jag lyckades även städa badrummet.

Sedan väntade BIO! SATC 2! Något fjantig vissa stunder, men det är trots allt lyckopiller oavsett! Jag tyckte den var bra :) Jag måste köpa SATC-boxen! Den SKA infinna sig i mitt hushåll framöver!

Efter bion gick jag, Carro och Anna till the Queens och tog oss varsina glas. Det slutade med 3 glas (rött, vitt och en öl för min del) och pommes! Massa tjöt och en fantastisk kväll måste jag säga!!


Dagen (3/6) bjuder på städning. Jag har lite huvudvärk så det kanske inte kommer gå lika effektivit som tänkt. Skulle även behöva ringa lite samtal. Tvättar gör jag också. Sedan kring 14-15 räknar jag med att sitta på ett tåg till Uddevalla där jag ska möta upp mina föräldrar och min bror så vi kan lämna av lite saker i min nya lägenhet!

Sedan vet jag inte alls vad dagen erbjuder!


RSS 2.0