Tv-ägare igen

Minns ni att jag berättade att min tv gick sönder? Det var väl några månader sedan nu visserligen, nästan i början av höstterminen. I vilket fall som helst så öppnade MediaMarkt en till butik här i Göteborg i torsdags, närmare bestämt i Bäckebol, vilket ligger vid IKEA, vilket ligger ca 15 minuter från mig. Helt strålande. De hade ett öppningserbjudande på en 32-tums LCD från Philips för 3990, vilket jag tyckte lät himla bra. Så i torsdags var Martin och jag och shoppade inne i stan efter min tenta (vilken var barnsligt lätt med tanke på att den såg precis likadan ut som förra året...Kom igen, höj standarden! Jag blir arg!). Fann mig allt annat än de julklappar jag tänkt köpa. Hittade ett par röda pumps, nya joggingskor, en jacka och en väska. Köpte även röd currypasta, som jag tänkt att jag skulle ha köpt för längesedan. Därefter åkte vi till Backaplan och fikade på Coffe Corner, och gick sedan in på CC, där jag såklart fann mig en tjocktröja. Vidare till MediaMarkt, där tvn såklart var slut... Men det skulle jag såklart inte gråta över, med tanke på att de tagit fram en LG istället, vilket enligt dem var en mycket bättre tv, så, vi får väl se. Snygg var den i alla fall, så därifrån kom jag med en tv. Ni kan ju tänka er vilka pengar som gick den dagen. Hua. Men nu är jag alltså TV-ägare igen :) Och nåde den där tvn om den också går sönder!

Hade förövrigt en jättemysig dag, vilken avslutades hemma hos Carro med Richard, Martin, jag och Carro; ätandes hemköps pizza, godis, ostchrunchies, spelandes Buzz och "Med andra ord". Hur lyckat som helst :)

Igår (lördag) var det Berså som gällde. God buffé (dock förstod jag aldrig vitsen med att ha sådana små tallrikar, och att man inte fick någon kniv...). Hade väldigt trevligt med Carro, Richard, Jimmy och Martin. Var dock väldigt trött så det blev en tidig kväll, men det var bara skönt med tanke på att jag inte har tid att vara bakis. För idag är det plugg som gäller!

Ska även dricka glögg och äta pepparkakor med min julbelysning (haha vad fel det lät, jag ska äta pepparkakor och dricka glögg med Martin, inte med min julbelysning...) och bara mysa av att det är Första advent. Julen är min favorithögtid!

På återseende! // Ida

Julpyntning!

Ja ja, jag vet! Men jag kunde inte hålla mig!!

Såhär är det, när man tentapluggar är allt annat så himla mycket intressantare och roligare - inklusive städning och diskning. Så, jag la ifrån mig patologin och började dammsuga och diska. Sedan kliade det i fingrarna på mig, nu vill jag ha jul! Så, vad gjorde jag? Jo, jag bytte till mina julgardiner, satte upp stjärnan i fönstret och 2 ljusstakar. Satte även fram adventsljusstaken på bordet med fyra röda ljus i. Chokladkalendern ligger på bordet och väntar på mig. Det blev otroligt bra tycker jag! Så nu har jag jul i lägenheten! Ska försöka ta ett kort så ni får se ;) Tänk vad lite byte av gardiner och lampor kan göra. Det är ju en helt annan lägenhet! Löv it!

Jag älskar julen! Och i år är det något alldeles extra, jag har jul jul jul hela tiden! Lovely! På söndag skall det drickas glögg i gott sällskap och ätas lite pepparkakor, tända första adventsljuset och lyssnas på julmusik! <3

SJ

Revidering - "Jag har förövrigt möblerat om i min lägenhet" skall mycket riktigt vara "vi möblerade om i min lägenhet"

SJ. Jag hoppas att det kan komma andra alternativ än SJ snart. Det är ju lika hopplöst varje gång, och enerverande. De har just nu en kampanj för ungdomar mellan 20-25 år. Om man är medlem i SJ Prio (ett förövrigt helt värdelöst poängsystem...) så får man köpa billiga biljetter i januari. Och då menar jag riktigt billiga. 25 spänn/biljett. Det är helt lysande! Jag gick in med stora förhoppningar om att kunna boka en sådan biljett. Tror ni det? När man kommer till det stadium på internetbokningssidan där man skall bekräfta den resan man bokat, så får man upp ett felmeddelande där det står att vald avgångstid och biljettyp är slutsåld. Varför i helvete finns den då med i tidtabellen? Där brukar man få en första anblick om vilka biljetter som finns och inte finns. Jag menar, varför kan man välja en biljett som inte finns? Dyrt har det också blivit. Även fast man bokar rätt långt i förväg. Ta betalt det kan de de jävlarna, men service kan de inte ens stava till...

Undra hur många timmar jag kommer bli försenad hem till jul då...?

Julskyltning på NK

Idag har jag skrivit Cariologi-tenta. Busenkelt. Men man ska inte vara för kaxig, man vet aldrig. Men standarden är så sjukt låg. Det gör det inte hela bättre att det är otroligt dålig information och organisation på min utbildning. Jag längtar mer och mer efter högskoleprovet, att jag fixar 2.0 (in my dreams...) och att jag kommer in på tandläkarutbildningen.

Efter tentan, som förövrigt skrevs klart på sisådär 20 minuter, åkte jag och Linn till Domkyrkan och gick på Bolagret. Jag fann mig min sladd och lampa till min julstjärna, så till helgen blir det julpyntning och jag längtar! Vi vandrade in på Indiska och lite andra affärer som har lite smått och gott, och mötte sedan upp Carro inne på NK. Vi fikade på Espresso House på NK, vilket underbart fik! Hur mysigt som helst! Och en otroligt trevlig personal... Varje år har NK även sina julskyltningsteman (för er där hemma som inte får se det...). Supermysigt, och fint. I like it a lot. Efter fikat blev det en sväng i Nordstan. Hittade sista delen till pappas julklapp, så det kändes bra. De hade en 1/2 priset-kampanj på Dressmann, 1/2 priset på ALLT i butiken dessutom. Så jag passade på. Man får inte vara dum och det kunde inte ha kommit mer lägligt. Dessutom var tröjan snygg!

Jag har förövrigt möblerat om i min lägenhet. Jag är riktigt nöjd!


Singing Bee & Kladdkaka

Igår stundades Singing Bee-final hemma hos Martin. Riktigt mysigt.

Singing Bee är ändå ett rätt underhållande program tycker jag. Jag menar, det är inte precis som Idol där man får kika på personer som i alla fall sjunger ganska okej, och har massa småbrudar hängandes och skrikandes kring sig. Nej, i Singing Bee går det verkligen inte ut på att sjunga vackert, utan att ha full koll på sångtexter. Dessutom är det himla roligt att kika på alla som verkligen går in för det, och verkligen tror att de sjunger så himla bra, tar i för kung och fosterland, gör fula miner och bara... låter förjävligt. En eloge till de som faktiskt ställer upp. Det hade nämligen inte jag gjort. Fast, om man jämför med de som tror att de verkligen kan sjunga och ställer upp i IDOL och de som verkligen tror att de sjunga men ställer upp i Singing Bee, så är det ju en otrolig skillnad. I IDOL gör man verkligen bort sig, medan i Singing Bee tycker man bara att det är roligt.



Vi bakade egen kladdkaka och Martin gjorde en hemgjord glass tidigare på dagen. Glassen blev smaksatt med kanel, vilket blev himla lyckat. Smakade som en blandning mellan gammeldags vaniljglass och cheesecake. Mums (:

Ikväll kommer jag nöja mig med en popcorn-skål, vatten och SATC :)

Julshopping

Vi slutade tidigt i onsdags. Därför passade Carro och jag på att åka ut till ICA Maxi i Mölndal för att handla lite. Willys ligger dessutom i närheten, så vi vandrade dit och köpte pepparkaksformar för 1 kr styck. Helt perfekt. Jag fann mig även två ljusstakar och lite paketsnören.

På ICA Maxi hade jag hittat, i reklamen, en vit julstjärna som jag gärna ville ha. Dessutom hade de fina julgardiner. Som vanligt när man handlar, speciellt med någon annan än sig själv, så kommer man därifrån med mycket mer än vad man tänkt sig. Jag fick handlat min julstjärna, och mina gardiner, dessutom hittade jag julpapper, en adventsljusstake, pepparkaksdeg, en julkalender (och nej, man blir aldrig för gammal för den traditionsenliga chokladkalendern...) och en julbok med recept och lite julkänslopyntning.

Det var åtminstone saker som jag förr eller senare hade tänkt att köpa, så på så sätt gör det inte speciellt mycket. Det är ju dessutom första advent nästa helg, så det passar ju helt utmärkt. Nu ska jag bara införskaffa mig en sladd och lampa till stjärnan och sedan skall det julpyntas i mitt enkla hem till nästa helg. Skall införskaffa glögg och ha det mysigt! Jag älskar julen!

Förresten! Ni som aldrig upplevt Göteborg under juletid borde verkligen ta er en sen resa hit ned. Det är helt underbart! På det viset älskar jag Göteborg. Dessutom snöade det lite här igår, och lyckan var total. (För att inte tala om Jul på Liseberg... Sjukt mysigt!)


Tandtrollet stängt tills vidare . . .

. . . på grund av alkoholism.

Tandtrollet är vårt café i skolan. Det är stängt tills vidare. Orsak: okänd. Orsak enligt många: Alkoholism. Vad jag vet så ägs caféet av någon utomstående. Hon har även sin dotter anställd. Jag har alltid trott att dottern bara är allmänt konstig och otrevlig, och som förövrigt sluddrar när hon pratar. Förra veckan när vi läste Allmän Medicin med Roger, uppdagades det att hon verkligen är alkoholist. Hon stod där nere och grät när Roger skulle hämta vårt kaffe (Roger är en underbar föreläsare som alla borde ha... Dessutom får man kaffe!). Någon hade kastat en femma på henne. Därför stod hon och grät. Sedan den veckan har allt bara spårat ur. Hennes mamma har inte varit i caféet den här veckan, vilket troligtvis har gjort att dottern inte har brytt sig speciellt mycket om att hon är påverkad på skolan. Så hon har varit där själv, förmodligen druckit ännu mer än vanligt, och pratat mer i telefonen än servat sina kunder. Dessutom har man lust att be henne sluta andas eftersom hon luktar så otroligt mycket alkohol.

Måste bara säga att det är rätt tragsikt.... Och dessutom konstigt att de har fått ha caféet såpass länge som de faktiskt har. Jag hoppas innerligt att OF, eller vilka det nu är som egentligen låter de ha hand om det, skaffar fram nya, trevliga ägare. Jag personligen går verkligen hellre upp och sponsrar Anatomens fik. Trevlig personal, bra priser, GOTT kaffe och goda tilltugg. Dessutom har de otroligt bra luncherbjudanden.

Brev från mormor

Fick ett stort leende på läpparna när jag öppnade postlådan nere i ingången och såg ett brev med en handstil som kunde pusslas ihop vara min mormors. Det var supertrevligt.

Brev är alltid välkomna! (Bara så ni vet... ;) )


Körkort

Min brors flickvän tog kort i måndags. (Grattis!!) Jag önskar att det var jag. Drömmer mig tillbaka till min uppkörningsdag, vilken otrolig nervositet och lycka! Och intet att förglömmas - frihetskänslan var total!

Hade uppkörning rätt tidigt på morgonen. Förkörningen var helt katastrofal, och nervositeten steg. När parkeringen vid Vägverkets baksida var gjord, och jag fick höra "Det här gick ju bra, du är godkänd!" kunde jag verkligen inte förstå att det var sant. Inte förrän jag satte mig i en egen bil och körde själv utan att någon satt bredvid. Det är sådan dag man aldrig kommer glömma, och som man önskar att man fick uppleva igen - åtminstone det som skedde efter uppkörningen. Uppkörningen i sig är väl ingenting man längtar tillbaka till.

Det enda som saknas är en egen bil. Fast i den här stan är det ju omöjligt, speciellt för en fattig student, att ha en egen bil. Försäkringarna är skyhöga! Själva körningen är inga problem längre, men pengarna sätter stopp för det.

Göteborgare är av ett helt annat slag än folket hemma. Hemma SKA man ha körkort, det är det första man ser till att pengarna räcker till åt sina barn. Här nere spelar det som ingen roll. Jag tycker det är fel, det hör till allmänbildningen att ha körkort! Det är en inkörsport till samhället, oavsett om man håller med om det eller inte. Dessutom har man lättare att få jobb om man körkort. Däremot skall man inte förkasta den otroliga kollektiv-trafik som ändå finns här, men jag tycker ändå att varje person över 18 år skall inneha ett körkort... Det skall jag åtminstone se till att mina barn har!



A key to your success

Kofferdam, Matris & Puts

Den orala protetikens kliniska del får många plus av mig. Himla roligt och lärorikt. I tisdags fick vi till exempel lära oss att lägga kofferdamduk på en fantom, och även matrisband. Lätt som en plätt, eller hur Carro? Vilket team vi är! Kofferdam läggs för att isolera och torrlägga tänder exempelvis när man skall göra en endodontisk behandling (ex. rotkanalsbehandling), vid en kariologisk behandling (fyllning) eller airflow (används vid kraftiga missfärgningar). Alla blev lika förvånade över att kofferdam skall användas vid lagning med, eftersom vi alla varit ute på praktik men aldrig sett någon tandläkare lägga kofferdam för detta. Skyller troligtvis på tidsbrist och att allt skall gå så himla snabbt så man tjänar optimalt med pengar på kliniken.

Matris-bandsläggningen var väldigt simpel. Matrisband används som "bakform" vid fyllningsbehandlingar.

Igår fick vi även lära oss att putsa composit- respektive amalgamfyllningar med olika slags borr. Det är inte helt enkelt måste jag säga, men otroligt roligt. Ju mer vi har den orala protetikens praktiska del, desto mer funderar jag verkligen på att skola om mig. Tandläkare är det som hägrar, fortfarande.



Kofferdam
Uttalas förresten [Kåfferdamm]

Buzz

Buzz är ett frågesportspel som spelas på en tv-spelskonsol. Ett helt otroligt bra förkrösspel, eller bara ett allmänt roligt och underhållande sällskapsspel. Detta spel tillbringade jag mig med förra fredagen i sällskap med Carro, Richard, Linn och Per hemma hos Carro. Det är superskoj! Jag skulle nästan kunna gå så långt att jag skaffar mig ett Playstation 2 när jag köper ny tv och fixar Buzz. Vi spelade Hollywood-quiz och Music-quiz. Jag ägde verkligen på Music-quizen. Jag och Carro! Man blir som besatt, man vill spela en runda till, och en till... Får ni chansen tycker jag absolut att ni ska prova! Till på köpet är Buzz otroligt rolig att lyssna på!



Buzz & Rose
Helt klart värt att testa!

I'm on my own now

Förra torsdagen hade jag även min första egna patient. Ingen assistens, ingenting. Det  var grymt. Så himla roligt! Nervöst, men varför? Det gick ju strålande. Dessutom hade jag en helt underbart go patient. Duktig är han med. Han är otroligt duktig på att kooperera numera! Keep on going strong (: Det är alltid skoj när lärarna pushar en och det märks att de verkligen bryr sig. Speciellt Jill, hon är super! Jag kommer bli en asbra tandhygienist :) I'm sure of it! Åtminstone kommer jag bli en oerhört noggrann och trevlig tandhygienist.


Timrå IK

På grund av den sena uppdateringen har jag inte kunnat tala om att jag var på en pub (Kville biljard...) och kikade på Frölunda-Timrå med Martin förra torsdagen (13/11 närmare bestämt). Och det gick ju minst sagt bra. Timrå vann med 2-0. Jag njöt i fulla drag. Njöt dessutom av trevligt sällskap och öl. Sådana saker görs alldeles för sällan. Det lättar upp vardagen.

Timrå ligger än så länge bara 11 i serien (eller näst sist om man hellre vill uttrycka det så...). Det vill sig inte riktigt för dem. Jag hoppas att vändningen kom mot Frölunda. Att de nu börjar sin spikraka vandring uppåt i tabellen. Är lite besviken, även om jag inte riktigt är lika insatt som jag var för några år sedan. Men hockeyn kommer ju ändå vara Timrås stolthet, så dags att skärpa till sig nu!

Kaotisk dag

Vill bara börja med att berätta att Carro och jag var på bio igår på Biopalatset. Vi såg "Elegy". Vilken underbar film! Se den! Vi hade det asmysigt. När filmen var slut möttes vi av en blöt Richard - ovanligt att det regnar i Götet... Vi vandrade vidare till Vanilj och tog en sen kvällsfika, vilket var helt underbart mysigt. Det förgyllde min vardagskväll.

Vidare till min kaotiska dag...
Det började med att jag vaknade tidigt - bara det är en dålig start på en bra dag.
Stressade i mig frukost med älgen, och sedan stressade vi vidare till Hemköp och handlade mat. Där rök massa pengar igen. Det blev inte speciellt billigt...
Stressade hem med alla varor, in i kylen med dem, och konstaterar att jag har en katastrofal hårdag. Jag vet att det låter urfjolligt, men det är verkligen jobbigt när det inte spelar någon roll hur man vänder och vridet på håret så blir det ändå inte bra. Had to deal with it, så det blev till att stressa iväg till bussen. Väl på Hjalmar märker jag att det varit stopp i spårvagnstrafiken och den 6:a jag behövde ta hade förmodligen redan gått, eller inte ens kommit. Braaaa. Så, får ta en annan vagn till Brunnsparken för att inte komma försent till skolan. Tänkte att chansen är större att hinna med mig om jag tar mig dit och tar 1 av 3 alternativ. 7:an, 16-bussen eller 6:an. Jaha, vad händer? Jo, 7an missar jag precis... Hoppar över 6an och hoppar på 16-bussen, vilken var helt jävla knökfull. Stressar upp till klassrummet. Jag hann åtminstone i tid. Justja, jag glömde ju säga att innan jag drog till skolan hade jag packat min väska till träningen, vilken skulle börja 18 i mitt huvud. Nej icke, den började 17 så hela min dagsplanering blev förstörd. Skulle inte hinna förbereda mig för patientbehandling imorgon osv.
Väl i skolan fick jag annat att tänka på som tur var.
När jag sitter på bussen hem, eller snarare på väg mot min träning, kommer jag på: FAAN, jag har inte lagt in patienten i min tidbok! Happ jahapp, vad ska jag göra? Jag kan ju inte vända om...
Så, jag åker och tränar och tror att jag ska bryta benet, för inget annat har gått bra.
Åker och tränar, fick ur mig agressioner och in med nya endorfiner.
Drar till bussen, och tar bussen in till staden för att byta till bussen som går hem till mig. Det borde gå snabbast så. Jaha vad händer? Kommer till hållplatsen i Brunnsparken och så missar jag precis min buss hem, PLUS att det är en jävla halvtimme tills nästa buss går!? Hallå?? 10 minuter är vanligt, men 30!? Jahapp...
Till på köpet öppnade sig himlens alla portar, jag hade såklart mitt paraply med mig - eller inte, och jag var allmänt pissed.

Vilken jävla dag.
För er kanske det inte låter så hemskt, men för mig gör det det, speciellt med tanke på hur mitt liv ser ut för tillfället.
HELT KAOS!
(För att inte tala om mitt hem....)

Naiv telefonångest 11/11

Har haft 4 timmars (blev inte 6 timmar i alla fall) föreläsning med den tråkigaste föreläsaren jag någonsin haft. Han är så himla monoton! Han pratar i exakt samma tonläge hela tiden! Dessutom pratar han väldigt lågt, och så mumlar han. Det låter som om han rökt 40 cigaretter om dagen i 40 år, eller druckit massa whiskey. Det har han säkerligen inte gjort i och med att han varit inom detta yrke i många många år, men om ni tänker på hur en sådan människa låter och lägger till de andra negativa sakerna, så förstår ni hur otroligt tråkig han är att lyssna på. Ingen action över huvud taget! Vi fick åtminstone gå hem vid 14 idag.

På lunchrasten var jag såklart tvungen att gå ned till studentkliniken och kolla min tidbok. Min patient hade avbokat, vilket jag inte blev så förtjust över. Det skulle innebära att jag skulle bli tvungen att ringa in en patient själv, och dessutom med kort varsel. Tycker heller inte om systemet som är på skolan. Om min patient avbokar och vill ha en ny tid, så får jag ringa upp själv, istället för att de i receptionen bara bokar in honom/henne på en ledig tid jag har. Och dessutom måste jag i stort sett springa ned på kliniken varje dag bara för att kolla så jag inte fått några återbud. Lite dumt system.

Jag gick och handlade lite på Netto efter skolan. Får fixa resten av handlingen imorgon (läs onsdag...). Jag hatar mat, speciellt när jag inte har någon frys! Uppmanar er alla att aldrig skaffa en lägenhet utan frys! Hur tänkte de egentligen? En studentlägenhet utan frys? Studenter om några vill väl handla i storpack och göra massa matlådor? Jaja...

Åter till min rubrik. Jag har verkligen telefonångest. Ångesten blir inte mindre när man måste vara proffsig heller. Helt plötsligt måste jag vara den som säger vad jag vill, presentera mig, få med allt. Det tog säkerligen 2 timmar innan jag ringde och kände mig så någorlunda redo som möjligt. När jag väl lyfte luren och ringde, så svarade ingen. Vilken lättnad! Då kunde jag helt plötsligt ringa nästa patient utan problem. Och det gick ju jättebra, åtminstone lite bra. Höll på att glömma bort att säga vilken tid herrn skulle komma, men det fick jag med till slut ändå. Nybörjare som man är.


Raindrops keep falling on my head

Vaknade imorse med en extremt stor lust till att ligga kvar i sängen.
Det stormade och regnade, hur kul kan det bli en måndagsmorgon?
Men, det var bara till att pallra sig upp, för Roger kan man ju inte missa...

Torsdagen inbringade ett trevligt joggingpass i mitt motionsspår - något av det jobbigaste jag gjort på länge - och en god middag med efterrätt. Hann även med en hel del shopping innan dess. Dock bara av mat och nyttigheter.

I fredags blev det en liten shoppingrunda efter skolan med Carro.
Inhandlade ett linne och en tröja. Strosade även in på Ö&B, fick köpt tvättmedel och så.
Carro handlade en julklapp åt sin karl :) Blev mest bara nyttigheter då med.
Kvällen tillbringades hos Martin med musik.

Övriga helgen har jag ägnat mig åt Martin, Buzz och TP hemma hos Carro, träning och nästan allt annat än städningen, vilket är det som behövs mest.

Åter till Roger. Vår lärare, som förövrigt är kirurg, vilken vi har i Allmän medicin nu, och vi hade honom även i Fysiologi.
En riktigt cool föreläsare som är rolig att lyssna på. Han bjuder alltid på kaffe! (Vilket han gott kan göra när han tjänar 31 000 i månaden ;) Dock blev jag förvånad över hur pass lite han faktiskt tjänade, en tandläkare har bättre ingångslön än så). Så dagen har ändå gått snabbt. Slutade även tidigare, vilket var otroligt skönt!

I veckan händer det lite smått och gott:
Måndag: Skola, städning och pluggning.
Tisdag: Skola. Bio eller träning, eller både och?
Onsdag: Skola. Träning.
Torsdag: Patient, UM, hockey.
Fredag: Skola, after work.
Lördag: Träning, fest.
Söndag: Bakisdag, träning, pluggning, städning, bingolotto?

Händelserikt. I like :)


TH-freak

Har ju faktiskt glömt bort att tala om att jag gjorde temporära ersättningar igår. Gjorde fyra stycken temporära kronor, vilka används innan man får sina permanenta kronor :) Superroligt, pyssligt och snyggt! Kanske lägger in en bild på mina kreationer någon dag. Vem vet?

Idag hade jag då min första patient.
Jag vet inte om jag ärligt kan säga att det gick bra,
men det gick samtidigt inte dåligt heller.
Så jag antar att det gick okej.
Blev superdupernervös när jag skulle gå ut till väntrummet och ropa ut hans namn.
Vem är han, hur ser han ut, glöm inte att skaka hand, le och var trevlig!
Fumlade till det lite i början, men hade min pärla Linn så det redde ut sig ganska bra ändå :)
Jag önskar att han visste att han var min första patient, så han har överseende med att jag var nervös.
När jag skulle depurera (trogna läsare vet numera vad detta ordet betyder...) satt Jill - läraren - med en stund för hon såg att jag blev rätt nervös när jag skulle göra det. (Hon verkade dock inte alls tycka att det var några problem för mig. Världsvan, ja absolut!) Förstå vad konstigt. Jag har suttit fleeeera flera timmar på SIMU (på gummor/dockor) och depurerat, men när man har en livs levande person i stolen så vet man plötsligt inte alls hur man skall göra.
Nu är det åtminstone avklarat, nu ser jag bara att detta var starten på berget, om ett tag når jag toppen!

Efter första patienten lämnat mitt patientbås, släppte allt. Jag blev kissenödig, fick huvudvärk - och världens kick!
Vilka endorfiner som strömmade genom min kropp! Rusa iväg till lunchen, slänga i sig lite käk, upp till F3 för att skriva anestesi-tenta. Och vet ni vad? Jag har garanterat klarat den. Busenkelt :)

Åkte hem, kom hem tidigare för att tentan gick snabbt, bestämde mig snabbt för att dra iväg och träna klockan 17 istället för 19, så sagt och gjort. Slö träningen, kom igen bruden, skaka upp tempot i ditt pass! Halvnöjd som sagt. Sedan hem, vrålhungrig. Jaha, vad ska man äta? Potatis, ägg och sill? Ja, varför inte. Potatis är underskattat, fy fan vad gott! Och såklart är jag bäst på att koka potatis ;D Jag är som Håkan i Sune =) Älskar potatis!!

Tandhygienist som man är, och fattig student som inte tänker på att köpa hem något så simpelt som tandpetare, fick prova med en plackers att sticka potatisen med. Vet ni vad jag upptäckte? Att plackers är gjorda av plast! Den böjde sig totalt, och jag fick mig ett gott skratt!


Min första...

...patient.



Imorgon händer det.
Jag ska ha min första patient.
Jag längtar.
Det ska bli spännande.
Jag är lite nervös.
Har en bamsefjäril i magen.
Den håller sig dock rätt lugn ännu.

Jag skall ha en parodktr (tandlossningskontroll, det lät inte lika bra som parodktr...) och det stod även uppskrivet i min tidbok att supratandsten skulle bort!
Förstå vad roligt i så fall!
Jag ska depurera på en riktig patient! Woho!
(Jag börjar inse att det är svårt att hitta svenska ord när man väl lärt sig sina fackord. Dessutom är fackorden coolare. Jag menar, hur bra låter det med "ta bort tandsten" i jämförelse med "depurera"?)

Det kommer gå asbra, det vet jag!
(Måste åtminstone intala mig detta!)
Det är som när man spelar piano i en fullsatt kyrka (vilket är helt lovely),
det är bara jag som märker när jag spelar fel...

Festing

Lördagen inbringade en god middag hemma hos Carro efter en otroligt sur resa dit. Ingenting var bra. Jag kände mig ful, mitt hår såg ut som fan, jag såg ut att ha blivit slagen, det var kallt, mina nya skor var för stora och jag skulle bli sen. Till slut kom jag fram. Träffade Anna på vägen. Så himla skoj att hon var med. Vi traskade raskt iväg hem till Carro där Carro, jag, Linn och Anna hade en superkväll. Carro hade lagat en indisk kycklinggryta, hur gott som helst. Hon är så duktig. En god sallad stod också serverad och till på köpet hade Carro bakat bröd, vilket var superb. Under kvällens lopp fick vi i oss en hel del öl och sprit (Carro är förövrigt bartendet, vilket innebär att det hon serverar är alldeles för gott...). Vi spelade Buzz och surrade om allt mellan himmel och jord. Två kompisar till Carro kom förbi med. Sedan fick vi skjuts in till stora staden. Jag och Carro hamnade till slut på "Trägårn". Hade förövrigt askul =)

Jag orkar inte berätta. Allt kan sammanfattas med att det var en väldigt lyckad kväll :)

Hora?

Sådärja, nyss hemkommen från ett Friskispass. Var inte nöjd med passet, det var ju inte ens jobbigt.. Det gick som inte att ta i mer för tempot i musik var så pass lågt! Baah. Jag går dit för att pumpa slut på mig, men icke denna gång. Well well.

I veckan har jag tränat, pluggat (ytterst lite), Linn har haft sin första patient och jag assade, vi har lagt anestesi i underkäken och sedan har tiden mest fördrivits, den lilla tid som fanns att fördriva. Min patient till nästa vecka hade avbokat sin tid, så det blir till att ringa och boka in två patienter till veckan. Jag har också försökt febrilt att få tag i UM, vilket verkar vara totalt katastrofalt svårt i den här jävla kommunen. Jag var till och med dit i tisdags, men då hade dom för lite folk så då skulle jag vända mig till ett ställe här i Backa istället som skulle ha telefontider mellan 10.30-11.30 (tider som förövrigt inte passar sig att ringa på...). Jag ringde igår på grund av att jag slutade skolan så tidigt... TROR NI ATT DET FUNGERADE!? Vaaaa.. Jag blir så arg!

Igår träffade jag Martin runt 11 på Backaplan. Vi käkade på donken, bara för att man fick en meny gratis. Sedan strosade vi runt lite. Jag införskaffade mig ett par skor till min klänning jag köpt, lite smink, en systembolagspåse (inte bara påsen...), och lite anteckningsblock. Handlade även massa mat. Vi åt en asgod middag bestående av min favoritpotatisgratäng och den grillade kycklingen jag fick gratis från Hemköp. Hellyckat :)

Jaha, och ikväll vankas det fest! Funderar på om jag ska slänga i mig lite lunch, börja plugga lite (?) eller börja fixa i ordning mig (haha), för runt 17 beger jag mig mot en av favvotöserna :)

Halloween ikväll, så om någon skulle anse att man ser ut som en hora ikväll (vilket jag verkligen inte hoppas, men kommer vara klädd i helsvart osv. Inte så kortkort så jag skulle kunna betraktas som det, men man vet aldrig...) så skyller jag på det!

RSS 2.0